Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση από την σημερινή παρουσία της ΠΟΣΠΥΔ στο ΑΠΣ


Εχτές 30/12 αναμέναμε συνάντηση με τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Εμ. Όθωνα, λόγω όμως του τρομοκρατικού χτυπήματος δεν πραγματοποιήθηκε.
Σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του Αρχηγού Π.Σ. κ. Στ. Στεφανίδη σε εκδήλωση του Α.Π.Σ. Πραγματοποιήθηκε σύντομη συζήτηση μαζί με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Χρ. Παπουτσή, τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Εμ. Όθωνα και τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Στ. Στεφανίδη παρουσία του Προέδρου της ΠΟΣΠΥΔ.
Ξεκαθαρίστηκε από την πολιτική και φυσική ηγεσία προς τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ κ. Κων/νο Παπαντώνη:
  1. Ότι κανένας συμβασιούχος πυροσβέστης δεν θα χάσει τη δουλειά του.
  2. Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι στη νέα πενταετία να υπαχθούν όλοι όσοι έχουν τα προσόντα και οι υπόλοιποι να συνεχίσουν να εργάζονται ως έχει.
  3. Επειδή πρέπει να υπάρξει ακριβής αριθμός στην προκήρυξη όλων των συναδέλφων που έχουν τα προσόντα ώστε να μην έχουμε «παρεμβολές» από πολίτες, γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες θα ειδοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες να προσκομίσουν επικυρωμένα τα παρακάτω:

    1. Φωτοαντίγραφο ταυτότητας.
    2. Απολυτήριο πτυχίο τίτλου σπουδών (ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ, ΑΕ).
    3. Αντίγραφο ποινικού μητρώου.
    4. Απολυτήριο στρατού.
    5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

    Τα παραπάνω θα μας ζητηθούν τις επόμενες ημέρες ώστε να έχουμε συγκεκριμένη εικόνα των συμβασιούχων πυροσβεστών ώστε να προκηρυχθεί ακριβής αριθμός θέσεων ώστε να μην μπουν πολίτες και να ξέρουμε και πόσοι συνάδελφοι δεν έχουν τα παραπάνω. Προσοχή. Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα έχουμε έτοιμα μέχρι 10 Ιανουαρίου. Θα ενημερωθούμε συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες.
    Στον προϋπολογισμό για το έτος 2011 από όσο γνωρίζουμε έχουν μπει για εμάς 45 εκ. ευρώ για τακτικές αποδοχές και αρκούν για 7 μήνες απασχόληση. Πέρυσι είχαν μπει 50 εκ. ευρώ. Η πολιτική και φυσική ηγεσία μας δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν να παραβρεθούν στο συνέδριο της ΠΟΣΠΥΔ στα Μέγαρα στις 29/01/2011.
    Ας φροντίσουν οι συνάδελφοι και τα Προεδρεία των Σωματείων να ενημερώσουν τα μέλη μας. Θα σας αποσταλούν και σχετικά SMS από την ΠΟΣΠΥΔ μόλις διευκρινιστούν επακριβώς τι χαρτιά χρειάζονται.
    Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία είναι αποφασισμένοι να κλείσει τα θέμα της εργασιακής μας αποκατάστασης εξαντλώντας όλα τα ανθρώπινα, νομικά και οικονομικά περιθώρια και δεν επιθυμούν σε καμιά περίπτωση να βρεθεί κανένας συμβασιούχος πυροσβέστης «άνεργος» αυτή τη δύσκολη εποχή για όλους μας.
    Θα ενημερωθείτε τις επόμενες ημέρες για τις εξελίξεις, από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας ( www.pospid.gr )

    Συνάδελφοι, Καλή Χρονιά με Υγεία και επιτέλους ας ελπίσουμε να πιάσουν τόπο τα 40 συλλαλητήρια και 7χρονος αγώνας της ΠΟΣΠΥΔ.

    ..

    ΣΗΜ..

    Οσον αφορά τα έγγραφα που ζητούνται θα πρότεινα να μην τα καταθέσει κανείς , γιατί απο τα λίγα νομικά που γνωρίζω είναι παράνομο .

    Μόνο ώς εγγραφα για πρόσληψη μπορούν να κατατεθούν και μόνο σε Δημόσιο Φορέα υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.