Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση μελών - 28/12/2010



Στις 27/12/2010 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ όπου αποφασίστηκαν η μετάθεση της ημερομηνίας του συνεδρίου αντί της 15/1/2011 για τις 29/1/2011 και ώρα 09:30 το πρωί στα Μέγαρα, στο κέντρο «ΣΑΡΩΝΙΣ».
Ζητάμε την κατανόηση από τους συναδέλφους καθότι η αλλαγή της ημερομηνίας κρίθηκε απαραίτητη για λόγους διαδικαστικούς και πολιτικούς δεδομένου ότι αναμένουμε και πολιτικές εξελίξεις, ώστε να υπάρχει κάτι χειροπιαστό μέχρι τότε.
Τα θέματα Η.Δ. του συνεδρίου είναι:
Α) Οικονομικός και Διοικητικός απολογισμός 2010.
Β) Προϋπολογισμός 2011 και εκλογές του Δ.Σ., ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων της ΓΣΕΕ.
Ήδη έχει αποσταλεί το 21ο τεύχος της εφημερίδας στο οποίο υπάρχει το Σχ. Νόμου και οι προτάσεις της ΠΟΣΠΥΔ που επικυρώθηκαν από το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ και τα 20 Προεδρεία της ΠΟΣΠΥΔ πρόσφατα στην Αθήνα. Δεχόμαστε αρκετές ενοχλήσεις από συναδέλφους που αγωνιούν για το τι μέλεσθαι. Τους ενημερώνουμε ότι περιμένουμε την δημοσίευση του προϋπολογισμού, την διαταγή του Αρχηγού για την απασχόληση το 2011 καθώς και την συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Όθωνα. Όλα τα παραπάνω προσδιορίζονται ότι έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες αναμονής.
Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους ο καινούργιος χρόνος να μας βρει με υγεία αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο και ευελπιστούμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάτι θετικό για εμάς. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι αλλά ταυτόχρονα πολύ επιφυλακτικοί με ΔΝΤ, τρόϊκες κ.λ.π.
Υπάρχει εκκρεμότητα και με το θέμα της ΣΣΕ (στον ιδιωτικό τομέα εργάζονται 5 ημέρες την εβδομάδα και πληρώνονται 4 είτε στην καλύτερη περίπτωση τους χορηγούν οι εργοδότες την ημέρα εργασίας τους σε ρεπό τέλος του χρόνου).
Καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους και μόλις έχουμε νεώτερα θα σας ενημερώσουμε και μην ανησυχείτε για την μουρμούρα που έχουμε μεταξύ μας, όλοι έχουμε πάρει το μήνυμα ότι κερδισμένοι θα βγούμε μόνο ενωμένοι και δεν περισσεύει κανείς και όσες πίκρες έχουμε θα τις παραμερίσουμε για έναν κοινό σκοπό, άλλωστε αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Οι συνάδελφοι μας ψήφισαν για να λύσουμε το εργασιακό μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας και αυτό οφείλουμε και πρέπει να κάνουμε.
Το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ εύχεται καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους.