Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

17/12/2010 Εορτασμός των Προστατών Αγίων του Πυροσβεστικού Σώματος «Τριών Παίδων εν Καμίνω»


.....


.....
Τελέσθηκε σήμερα η δοξολογία για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω», στο Παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, εντός των εγκαταστάσεων της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος εξήρε το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Θέλω να σας μεταφέρω ότι ο Πρωθυπουργός, κ. Γεώργιος Παπανδρέου και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είμαστε υπερήφανοι για το έργο σας. Είμαστε υπερήφανοι για το υψηλότατο επίπεδο του επαγγελματισμού σας, όταν επιτελείτε τις υπηρεσίες σας. Είμαστε υπερήφανοι για την αυτοθυσία και τον ηρωισμό σας κατά την εκτέλεση του καθήκοντός σας».
Στον εορτασμό παρέστησαν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα. Λούκα Κατσέλη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, εκπρόσωποι κομμάτων της Βουλής, ο Αντινομάρχης Αθηνών κ. Γεώργιος Φουντάς, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ε.Θ.Α. Πτεραρχός (Ι) Ι. Γιάγκος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Δ. Ελευσινίωτης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος (Ι) Β. Κλόκοζας, ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ε. Οικονόμου, ο Ά Υπαρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Π. Τσολακίδης, σύσσωμη η φυσική ηγεσία του Π.Σ., ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι των ΕΔ/ΣΑ, καθώς και μεγάλος αριθμός εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Προϊστάμενος Της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτης κ.κ. Νεκτάριος Κιούλος.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν επιδείξεις πυροσβεστικών ασκήσεων από ομάδες της 1ης Ε.ΜΑ.Κ. Στη συνέχεια, ακολούθησε προβολή επετειακού οπτικού υλικού για τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ίδρυση του Πυροσβεστικού Σώματος. Τέλος, οι προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν στους χώρους των σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών.
Παρόμοιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω», πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις έδρες των Περιφερειακών Διοικήσεων των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος.
.....

.....

.....