Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

Από σήμερα το απόγευμα ο καιρός χαλάει σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που έβγαλε η ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά από το απόγευμα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στις βόρειες περιοχές της Ηπείρου και βαθμιαία στην υπόλοιπη Ήπειρο, τη δυτική στερεά και τα νησιά του Ιονίου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία (κυρίως τη δυτική και βόρεια).
Το απόγευμα θα πλήξουν την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και προς το βραδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως στα βόρεια).
Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία από το απόγευμα του Σαββάτου από τα δυτικά και έτσι αργά το βράδυ τα ισχυρά φαινόμενα θα περιορισθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και εκεί θα ασθενήσουν γρήγορα.
Οι βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χωρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, αλλά θα είναι μικρότερης έντασης και διάρκειας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ την Κυριακή προβλέπεται σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα .
..
Σημ..
Να προσέχουν ειδικά αυτοί που θα μετακινηθούν απο τα Βόρεια και Κεντρικά της Χώρας πρός τα Δυτικά μιάς και τα φαινόμενα ενδέχεται να επιδεινωθούν ..