Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Παραίτηση του Α΄Αντιπροέδρου της ΠΟΣΠΥΔ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΠΥΔ

ΠΥΡΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΠΡΟΣ : Δ.Σ. ΠΟΣΠΥΔ

ΚΟΙΝ : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

WWW.POSPID.GR

BLOG ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΛΑΡΙΣΑ 5/12/2010


Συνάδελφοι του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ.

Σας παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτηση μου από την θέση του Α’ Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας μας .

Δεν μπορώ να είμαι Αντιπρόεδρος ενός Προέδρου που έχει χάσει την επαφή του με την βάση των 5500 Συναδέλφων. Θεωρώ πως από τα μέσα Ιουλίου και μετά μοναδικός σκοπός του συναδέλφου κ. Παπαντώνη Κ. είναι οι εκλογές της Ομοσπονδίας τον Ιανουάριο του 2011.

Συμπεριφέρεται με γνώμονα τα δικά του συνδικαλίστηκα συμφέροντα παρά με τα συμφέροντα του κλάδου. Προσπαθεί να παντρέψει ανόμια πράγματα ώστε στις εκλογές του Ιανουαρίου να ψηφιστεί από όλους και να φανεί ως τιμητής όλων αδιαφορώντας για το μέλλον μας . Όλα αυτά παντρεύονται μόνο με την μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου πράγμα το οποίο, μας το έχουν πει όλοι ΔΕΝ γίνετε. Αν πάλι νομίζει ότι γίνετε ας το φέρει προς ψήφιση σε ένα Έκτακτο Συνέδριο αύριο κιόλας για να ξέρουμε προς τα που πάμε και να πάμε ΟΛΟΙ μαζί.

Στο τελευταίο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συμπεριφέρθηκε ως Πρωθυπουργός και ζήταγε επίμονα ανασχηματισμό των Αντιπροέδρων (;) λες και μας τοποθέτησε ο ίδιος στις θέσεις που κατέχουμε. Αυτό βέβαια προσπάθησε να το πραγματοποιήσει άλλες δυο φορές στην 3ετη θητεία μας αλλά με την παρέμβαση των υπολοίπων συναδέλφων του Δ.Σ., προς τιμήν τους, δεν μπόρεσε να το πραγματοποιήσει και τους ευχαριστώ όλους για αυτό.

Σε αυτή την δύσκολη στιγμή για το εργασιακό μας μέλλον το είχε ως ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το συζητούσαμε επί 7 ώρες και εάν δεν επενέβαιναν συνάδελφοι από το Δ.Σ. ίσως το κουβεντιάζαμε ακόμα. Φυσικά όλα τα υπόλοιπα θέματα που αυτόν τον καιρό δείχνουν να κινούνται (Σχέδιο Νόμου) με χίλια δυο προβλήματα , τα λύσαμε μέσα σε 2 ώρες.

Παραβιάζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας μας στέλνοντας στις Γ.Σ. των Σωματείων, μέλη του Δ.Σ. που τα θεωρεί δικά του φοβούμενος την άποψη του Α’ Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας και προσπαθώντας να διαμορφώσει την άποψη ότι εγώ προσπαθώ να διασπάσω την Ομοσπονδία.

Δεν στέλνει τις απόψεις του Σωματείου μου προς ενημέρωση των άλλων Σωματείων της Ομοσπονδίας μας με αποτέλεσμα από την επιλεκτική ενημέρωση που κάνει να δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Στην τελευταία Γ.Σ. που πήγε είπε ανοιχτά στους συναδέλφους ότι εγώ προσπαθώ να φτιάξω δικιά μου Ομοσπονδία, αν είναι ποτέ δυνατόν !!!

Η ΠΟΣΠΥΔ δεν είναι ούτε δική μου ούτε δική του (όπως νομίζει) ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Η Αθλιότητα του έφτασε μέχρι και στο να παίρνει τηλέφωνα σε μέλη του Σωματείου μου με 22 χρόνια προϋπηρεσία και με όλα τα κριτήρια του σχεδίου νομού και να τους λέει ότι και αυτοί θα μείνουν έξω σε επικειμένη προκήρυξη και ότι εγώ με 8 χρονιά προϋπηρεσία θα μπω μέσα γιατί είμαι Κυβερνητικός (;).

Το κυριότερο όμως όλων είναι ότι εξ αιτίας της απραξίας και της άρνησής του απέναντι σε αυτό που έλεγε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αλλά όπως περίτρανα φάνηκε ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ, μας κόστισε πολύτιμο χρόνο στις διαπραγματεύσεις καθώς και πράγματα στο σχέδιο νόμου που τα είχαμε εξ αρχής και τώρα τα χάσαμε. Το τελευταίο του ατόπημα να ζητήσει εντελώς ετεροχρονισμένα από τα σωματεία να στείλουν προς την ΠΟΣΠΥΔ τις προτάσεις τους επί του Σχεδίου Νόμου ενώ ήδη η αυτό ήταν στην δημόσια διαβούλευση ενώ ταυτόχρονα να «προσκαλεί» τα μέλη να κάνουν αντιγραφεί – επικόλληση προτάσεων, δείχνει την μη σοβαρή αντιμετώπιση της υπόθεσης ακόμα και την μη κατανόηση του τόπου και του χρόνου του οποίου ζει. Η πράξη του δε αυτή μας προσβάλει όλους δίνοντας την εικόνα ενός κοπαδιού που στην πραγματικότητα όμως δεν είμαστε.

Η στάση του δε μετά τις τελευταίες εξελίξεις (Υπουργικό Συμβούλιο, Δημόσια Διαβούλευση κ.α) είναι ακόμα πιο αρνητική και αυτό θα έπρεπε να σας προβληματίζει όλους για τις εξελίξεις από δώ και στο εξής.

Η φράση «Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ» δυστυχώς έχει χάσει πλέον την έννοιά της και έχει ξεφτίσει η ισχύ της τον τελευταίο καιρό όχι μόνο από στις συνειδήσεις των Συναδέλφων αλλά και από το μυαλό της Πολιτικής και Φυσικής μας ηγεσίας και αυτό είναι το χειρότερο όλων.

Μετά από όλα αυτά ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ να είμαι Αντιπρόεδρος αυτού του προέδρου και παραιτούμε από την θέση αυτή.

Παρακαλώ τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ όπως Συνεδριάσουμε το δυνατότερο δυνατό διότι το ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ όπως αποκαλεί ο πρόεδρος το σχέδιο νομού είναι είδη στην διαβουλευση και δεν τακτοποιεί με τίποτα πάνω από 3500 συναδέλφους .Πρέπει πριν πάει στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής να λύσουμε το πρόβλημα και για τους 2000 συναδέλφους που μένουν εκτός ρύθμισης με τον καλυτέρα δυνατό τρόπο. Να κατεβεί στην Αθηνά όλο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να χωριστούμε σε ομάδες και να ξεσκονίσουμε όλα τα συναρμόδια Υπουργία όσες ημέρες κι αν χρειαστεί Οπότε το κάναμε πέτυχε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ .Οι εκλογές της ομοσπονδίας μας μπορεί να είναι περίπου στις 15 Ιανουαρίου αλλά ο χρόνος μέχρι τότε ίσως είναι ο σημαντικότερος από κάθε άλλη φορά .

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ για την συνεργασία που είχαμε από την θέση που κατείχα μέχρι σήμερα.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους Προέδρους των πρωτοβαθμίων Σωματείων για την συνεργασία μας καθώς και τους 5500 ηρωικούς Συναδέλφους που περιμένουν λύσεις και όχι διασπαστικές κινήσεις του προέδρου μας .

Θέλω επίσης να σας πω πως τα όπλα δεν τα εγκαταλείπω . Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι από την θέση του μέλους του Δ.Σ. της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ και από την θέση του Προέδρου του Σωματείου Θεσσαλίας στο οποίο έγινε η πρώτη πανελλαδική συνάντηση για την δημιουργία της Ομοσπονδίας μας στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας που τόσα εχει προσφέρει μέχρι σήμερα.

Ο Αγώνας για την δικαίωση μας δεν τελείωσε αντίθετος τώρα αρχίζει.

Συναδελφικά

ΠΥΡΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Μέλος του Δ.Σ ΠΟΣΠΥΔ.