Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση μελών - 6 / 12 / 2010



Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε σειρά επαφών με Βουλευτές όλων των κομμάτων από τους οποίους ζητήσαμε την συνδρομή τους, για την ψήφιση στη Βουλή του σχεδίου νόμου, ώστε να βελτιωθεί σε αρκετά σημεία.
Είχαμε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη, τον κ. Δένδια (Ν.Δ.), την κ. Αγάτσα (ΠΑΣΟΚ), κ. Παπαγεωργίου (ΠΑΣΟΚ), κ. Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ), και υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλο.
Υπήρξε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κουσελά ο οποίος ήταν σε εκδήλωση παραλαβής οχημάτων στο Α.Π.Σ, όπως επίσης και με τον Υφυπουργό κ. Όθωνα καθώς και με τον Αρχηγό κ. Στεφανίδη.
Μετά από καθορισμένο ραντεβού στο Υπουργείο Εργασίας είχαμε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, τον οποίο και ενημερώσαμε για την εξέλιξη του εργασιακού μας, αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργούνται σε συναδέλφους που μένουν εκτός ρύθμισης.
Δήλωσε ότι είναι πιθανό η προκήρυξη θέσεων μπορεί να αυξηθεί αν συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις και εφόσον γίνει τροποποίηση νόμου για την εφαρμογή του στο δημόσιο, η πριμοδότηση επιπλέον θέσεων από το Υπουργείο Εργασίας.
Σε ερώτηση που του θέσαμε πως μπορούμε να διασφαλίσουμε εργασιακά μέχρις συνταξιοδότησης, τους συναδέλφους αυτούς, μας έδωσε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στο δημόσιο τομέα.
Τα οποία μέσο της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών τους, στον εργοδότη με το ποσό των (400 € ανά εργαζόμενο) διασφαλίζουν ην παραμονή αυτών των ανθρώπων στην εργασία τους μέχρις συνταξιοδότησής τους, (όταν πρόκειται για συνταξιοδοτικό πρόγραμμα) με προαπαιτούμενο για τη διατήρηση κάθε δύο θέσεων τη δημιουργία μιας νέας.
Δηλαδή για τη διατήρηση π.χ. 1.000 θέσεων εργασίας μέχρις συνταξιοδότησης, τη δημιουργία 500 νέων στις οποίες θα πρέπει να ορίζεται το αντικείμενο εργασίας τους αλλά και ο χρόνος.
Μας είπε, ότι θα είναι διαθέσιμος αρκεί να υπάρξει ενδιαφέρων από τον φορέα απασχόλησής μας και το Α.Π.Σ. σε συμφωνία με το αρμόδιο Υπουργείο.
Ζητήσαμε από τον κ. Κουτρουμάνη να επικοινωνήσει με τον κ. Όθωνα Εμ.
Στη συνέχεια μας παρέπεμψε στο Διευθυντή του γραφείου του κ. Γιάννη Λεπενιώτη με τον οποίο είχαμε πέραν της μιας ώρας συνομιλία, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρoν και διάθεση να λύσει τις όποιες απορίες μας, επί του θέματος και όχι μόνο.
Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους που μας αποστείλανε τις απορίες τους, και τις παρατηρήσεις τους που κατά γενική ομολογία όλοι θέλουν ξεκαθάρισμα του σχεδίου νόμου σε αρκετά σημεία ώστε να είναι σαφές και συγκεκριμένο.
Χρειάζονται «λεπτές» και ακριβείς παρεμβάσεις μέσω του Υφυπουργού κ. Εμ. Όθωνα ώστε να προωθηθεί άμεσα ξανά στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη Βουλή.
Παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ και στο Γ. Συμβούλιο της ΓΣΕΕ στις 04/12/2010, ανέλυσε τις θέσει της ΠΟΣΠΥΔ και ζήτησε την συνδρομή της ΓΣΕΕ.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των μελών του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ, την Πέμπτη 08/12/2010 καλούνται οι Πρόεδροι και Γεν. Γραμματείς των Σωματείων Μελών της ΠΟΣΠΥΔ να παραβρεθούν στις 09:30 το πρωί, στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνης, στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών όπου θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου.