Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Σχέδιο Νόμου - Η επόμενη μέρα

Καλούνται οι συνάδελφοι που έχουν περισσότερες διασυνδέσεις ιντερνετικές να διαδώσουν τη διεύθυνση και το δελτίο τύπου της ΠΟΣΠΥΔ.
Συνάδελφοι, ας έχουμε όλοι μας υπόψη ότι το σχέδιο νόμου που θέλει κάποιες βελτιώσεις, θέλει δουλειά. Αν υιοθετηθούν οι θέσεις της ΠΟΣΠΥΔ μπορούν να καλυφθούν τουλάχιστον 3.500 θέσεις εργασίας και είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία για αυτό. Έχετε ακόμα υπόψη σας ότι στη διαβούλευση, στη Βουλή, στα ΜΜΕ, θα υπάρχουν πληθώρα απόψεων που δεν θα υποστηρίζουν τις θέσεις μας.
  • Από απλούς πολίτες που θα τη λένε γιατί «αυτοί» και όχι εμείς;
  • Γιατί να τους πάρει εν μέσω κρίσης;
  • Δεν τους χρειαζόμαστε.
  • Τους πολιτικά αντιπολιτευόμενους.
  • Τους αντιδραστικούς.
  • Τα ΜΜΕ κ.λ.π.
  • Τους άνεργους.
  • Τους συμβασιούχους.
  • Τους stage.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια τώρα για μα και μου, μετά την διαβούλευση θα ενισχύσουμε τις θέσεις μας για όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο και περισσότερες προϋποθέσεις, μέσω της Βουλής, μέσω των κομμάτων, των ΜΜΕ, κάτι που στο παρελθόν το έχει κάνει η ΠΟΣΠΥΔ πολύ καλά με πλήθος Νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων και ενεργειών, όπως:

  1. Η τροποποίηση για την μείωση των 14 ιατρικών εξετάσεων σε 3.
  2. Για τις εγκύους.
  3. Για τις οφειλές 2001, 2002, 2003, 2004 των 2 ½ εκ. ευρώ που είχαμε.
  4. Για την πληρωμή του 500άρικου όσων συναδέλφων δεν ήταν στη ρύθμιση.
  5. Για την ΣΣΕ (Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) που είναι μόνο για τα μέλη της ΠΟΣΠΥΔ.
  6. Τους 4 ½ μήνες απασχόλησης τους αυξήσαμε σε 8 μήνες.
  7. Τα μέσα ατομικής προστασίας (φόρμες, άρβυλα, κράνη, φακούς κ.λ.π.) και πολλές άλλες ενέργειες.

Η Ομοσπονδία μας αυτά τα διεκδίκησε ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους που είναι μέλη της!!! Και όχι για κοντούς – ψηλούς, μικρούς – μεγάλους, μορφωμένους και αμόρφωτους, όταν σβήνουμε τις φωτιές και προστατεύει ο διπλανός μας συνάδελφος δεν κοιτάμε τα παραπάνω!!! Η ΠΟΣΠΥΔ παλεύει για όλους μας είτε έστω τους περισσότερους στα νομικά, ηθικά, οικονομικά πλαίσια που υπάρχουν και όχι για όσο το δυνατό λιγότερους, η πολιτική ηγεσία θα κρίνει πόσους θα προσλάβει, εμείς διεκδικούμε ρύθμιση για όσους περισσότερους συναδέλφους μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση.
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ:

  1. Αφού περάσει διαβούλευση και ενισχύσουμε τις θέσεις μας, μετά θα πιέσουμε την πολιτική ηγεσία που έχει δεσμευτεί ότι θα περάσει και άλλες θέσεις της ΠΟΣΠΥΔ στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, ποιο συγκεκριμένες.
  2. Μετέπειτα θέλει μεγάλη προσπάθεια προς το Υπουργείο Οικονομικών να δούμε εάν υπάρχουν χρήματα και για μόνιμες θέσεις, σχετικά με την ρύθμιση και ομοίως για την εργασία μας σαν συμβασιούχοι το 2011. Αναμένεται ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα.
  3. Mετά τα παραπάνω θα δώσουμε «μάχη» στο Κοινοβούλιο ώστε να ενισχυθούν οι θέσεις της ΠΟΣΠΥΔ από ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ. Να υπενθυμίσουμε ότι έχουμε δεσμεύσεις για όλα τα παραπάνω θέματα από τα παραπάνω κόμματα.

Πράγματι υπάρχει μεγάλος φόβος να μείνουν τα παραπάνω στα «θα» ελλείψει πιστώσεων. Είναι δεδομένο ότι θα το παλέψουμε μέχρι τέλους βήμα-βήμα, λίγο-λίγο. Έχουμε πολύ μεγάλο δρόμο ακόμα συνάδελφοι.
Ενισχύστε όλοι την διαβούλευση!!! Και ενημερωθείτε επίσημα και υπεύθυνα από το site της ΠΟΣΠΥΔ στη διεύθυνση www.pospid.gr.
Καλούμε σε άμεση ενεργοποίηση των Προεδρείων και των Δ.Σ. των Σωματείων μας. Όλοι πρέπει να μπούμε στη διαβούλευση, συνάδελφοι, από σήμερα δεν έχουμε χρονικά περιθώρια!!!
Στις 25/11 υπήρξε συνάντηση της ΠΟΣΠΥΔ με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ και ζητήσαμε ενίσχυση της ΓΣΕΕ εν όψει της ψήφισης της ρύθμισης. Μας δόθηκε η δέσμευση ότι θα το κάνουν. Ήδη το δελτίο τύπου με τις θέσεις της ΠΟΣΠΥΔ έχει αποσταλεί σε ΜΜΕ και Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Το πλήρες σχέδιο που θα βγει στην διαβούλευση είναι στην σελίδα μας από εχθές