Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ένωση Εφοπλιστών: Δωρεά 110 μοτοσικλετών στο Πυροσβεστικό Σώμα

Παραδόθηκαν εχθές οι 110 μοτοσικλέτες τύπου KAWASAKI KLX 250 και ο ατομικός εξοπλισμός των μοτοσικλετιστών (κράνη, τζάκετ, γάντια), που δώρισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Πυροσβεστικό Σώμα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά.

Η παράδοση της δωρεάς έγινε από τον κ. Ιωάννη Λύρα τέως πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο κ. Βενιάμη.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Λύρας σημείωσε ότι η Ε.Ε.Ε., μετά την προσφορά στο Π.Σ., έξι οχημάτων πυρόσβεσης και επτά κινητών ασθενοφόρων μονάδων, συνεχίζει τον κύκλο της κοινωνικής της παρέμβασης, με τη δωρεά 110 μηχανών τύπου Kawasaki 250 klx, προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα δίκυκλης επιτήρησης δασών και δασικών εκτάσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Παπουτσής ευχαρίστησε θερμά την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη δωρεά της στο Π.Σ. και τόνισε ότι «είναι εξαιρετικής σημασίας για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και για το Πυροσβεστικό Σώμα να αποδέχονται σήμερα την προσφορά των Ελλήνων Εφοπλιστών. Γι αυτούς τους λόγους απονέμουμε το βραβείο αυτό στην Ε.Ε.Ε. ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους. Μιας προσφοράς που συντελεί σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό του Π.Σ. σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας , όπου ο εθνικός προϋπολογισμός δεν είναι πάντοτε εύκολο να προσφέρει για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο».

Με τη σειρά του ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, αποδεχόμενος την δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υπογράμμισε ότι «από φέτος και στο εξής, οι μοτοσυκλέτες θα συμπεριλαμβάνονται στο σχεδιασμό για την προστασία των δασικών εκτάσεων κατά τις αντιπυρικές περιόδους. Ήδη, πυροσβεστικοί υπάλληλοι πριν την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τόσο τις μοτοσυκλέτες όσο και τον εξοπλισμό τους με τον πλέον αποδοτικό τρόπο».

Επεσήμανε ακόμη ότι ο συμβολικός χαρακτήρας της δωρεάς σηματοδοτεί την ανάγκη συστράτευσης πολιτών και επαγγελματιών σε μία κοινή προσπάθεια για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της χώρας μας.

re : naftemporiki.gr