Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – Η ΟΜΟΡΦΗ ΦΥΣΗ φφγ ΕΔΡΑ:ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΜΟΥΣΕΙΟΥ 3 Τ.Κ. 63100, ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ννννννννννννννν ΤΗΛ & FAX 23720-22721, KIN. 6979060159 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ – ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2002 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 5/2003 ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. ΜΕΛΟΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αρ. Πρωτ.: 241 Πολύγυρος 25-11-2010

ΠΡΟΣ : Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΚΟΙΝ: 1. Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ.

2. Σωματεία μέλη της Π.Ο. Σ.ΠΥ.Δ.

3. Μέλη του Σωματείου

4. Pospid.gr

ΘΕΜΑ: «Διαμαρτυρία»

Κύριε Υπουργέ. Το Δ.Σ. του Σωματείου μας σήμερα έγινε αποδέκτης πλήθους παραπόνων και οργισμένων αντιδράσεων όχι μόνο από μέλη μας αλλά και από συναδέλφους μας απ΄ όλα τα σημεία της χώρας.

Αιτία όλων αυτών η ενέργειά σας να συναντηθείτε στις 24-11-2010 με τον Πρόεδρο και την Γραμματέα του σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών Νομού Θες/νίκης και τον Πρόεδρο του σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών Θεσσαλίας και να συζητήσετε μαζί τους όπως διατείνονται επί του ζητήματος της εργασιακής τακτοποίησης των 5000 περίπου συμβασιούχων πυροσβεστών.

Εάν έγινε έτσι θεωρούμε την ενέργεια σας αυτή απαράδεκτη και ασύμβατη με την θεσμική δεοντολογία της οποίας υποτίθεται ότι είστε θεματοφύλακας ως Υπουργός.

Οι εν λόγω «γραφικοί συνάδελφοι» δεν είχαν ούτε έχουν καμία εξουσιοδότηση να συζητούν και να καταθέτουν «φακέλους» εξ ονόματος των 5000 περίπου συμβασιούχων πυροσβεστών.

Εξάλλου με πληθώρα ενεργειών τους ως τώρα απέδειξαν ότι οι σκοποί τους ήταν και είναι προφανέστατα ιδιοτελείς. Νόμιμο δημοκρατικά εκλεγμένο και θεσμικά εξουσιοδοτημένο απ΄ τα τριάντα δύο (32) πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. και απ τις συνεδριακές Αποφάσεις των Αντιπροσώπων της είναι το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. ουτως ώστε να ενεργεί να πράττει και να διαχειρίζεται το ζήτημα της εργασιακής μας τακτοποίησης και μόνον αυτό και όποιον αυτό εξουσιοδοτήσει.

Κύριε Υπουργέ οι εν λόγω «συνάδελφοι» βρήκαν ανοικτά και μπήκαν? Δεν πέρασαν από τον εξονυχιστικό έλεγχο που γίνεται έξω από το υπουργείο σας? Κομματικό Πάσο είχαν? Τυχαία βρέθηκαν έξω από το γραφείο σας για να βγουν φωτογραφία μαζί σας και να την επιδεικνύουν στο διαδίκτυο παριστάνοντας τους «εθνοσωτήρες» των συμβασιούχων πυροσβεστών. Οφείλουμε πάντως να παραδεχτούμε ότι μαζί τους έχετε φωτογένεια.

Δεν θα είναι δίκαιο και σωστό να ζητήσουμε τα Προεδρεία όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου συνάντηση μαζί σας? Απομένουν καμιά τριανταριά προεδρεία θα μας δεχτείτε? Την παροιμία για τις πολλές «μαμές» την ξέρετε? Αλήθεια θα δημοσιοποιήσετε τον φάκελο που σας έδωσαν οι «σουλατσαδόροι συνάδελφοι»? Επιβάλλεται να λάβουμε γνώση γιατί εάν δεν το γνωρίζετε οι «συνάδελφοι» είναι «φανατικοί» θαμώνες των δημοσίων εκδηλώσεων όπου συναντούν τυχαίως προσωπικότητες του δημοσίου βίου και κλικ μια φωτογραφία!!! Και φυσικά άλλα λεν σ’ αυτούς και άλλα στους συναδέλφους που εκπροσωπούν. Κλικ και συνάντηση!!! Λόξα και αυτή!!! Κύριε Υπουργέ η εργασιακή εκκρεμότητα των συμβασιούχων πυροσβεστών παραμένει ανοικτή πληγή στην ελληνική κοινωνία. Η αγωνία των συναδέλφων μας βρίσκεται στο «κόκκινο». Αυτή την κρισιμότατη για το εργασιακό μας μέλλον περίοδο συζητήστε, εξαντλήστε όλα τα περιθώρια με το προεδρείο Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. και με όποιον άλλον ορίσει το δευτεροβάθμιο και νόμιμα δημοκρατικά εκλεγμένο πανελλήνιο όργανο μας. Τονίζουμε ότι το κίνημα των συμβασιούχων πυροσβεστών είναι ενωμένο και αρραγές τώρα περισσότερο από ποτέ. Αναμένει λύσεις ξεκάθαρες και ουσιαστικές και δεν θα ανεχτεί άλλο καραγκιοζλίκια από δύο, τρεις νάρκισσους προβοκάτορες γυρολόγους, διασπαστές, εφιάλτες κομματόσκυλα με πάσο που δεν έχουν καν εξουσιοδότηση απ΄τις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων τους για τέτοιου είδους «βολτίτσες». Κύριε Υπουργέ οι συμβασιούχοι Πυροσβέστες της Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους μέλη του σωματείου μας, χαιρετίζουν με επιφύλαξη και δυσπιστία την έγκριση του Σχεδίου Νόμου για την εργασιακή μας τακτοποίηση από το Υπουργικό Συμβούλιο. Με επιφύλαξη γιατί παραμένουμε εργασιακά όμηροι άγνωστο μέχρι πότε και πόσοι και γιατί για τουλάχιστον δυο δεκαετίες «ζαλίστηκαν» τα μυαλά μας από «φούμαρα» και απατηλές υποσχέσεις. Τέλος πάγια θέση του σωματείου μας μια και ξεκινάει η δημόσια διαβούλευση είναι η τακτοποίηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων μας. Λεμε ΟΧΙ στις καλενδες των διαγωνισμών και των κριτηρίων . Δεν αξίζουμε τέτοια μεταχείριση αρκετά έχουμε περάσει. Ούτε όρια ηλικίας ούτε μορφωτικά επίπεδα. Τα οργανικά κενά του Π.Σ. είναι τουλάχιστον 5000 και θα αυξηθούν κατακόρυφα με τις επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις. Δεν αποδείχτηκαν αποτελεσματικοί και ικανότατοι ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους όλα αυτά τα χρόνια με κίνδυνο της ζωής τους ? Δεν έχουν αξιολογηθεί από τις υπηρεσίες τους? Δεν ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση πάσης φύσεως συμβάντων? Τι άδικοί διαχωρισμοί είναι αυτοί σε πληβείους και πατρικίους. Αυτά υποσχέθηκε ο Κ. Πρωθυπουργός προεκλογικά και μετεκλογικά?

Με τιμή

για το Δ.Σ του Σωματείου
..
Ο πρόεδρος ....................... ο γεν γραμματέας
Αναστάσιος Κλ. Σαμαράς ............... Αθανάσιος Ζ. Κανέλλης
6979060159 ................... 6946151018

..ΣΗΜ
Θα ήθελα να επισημάνω ότι το περιεχόμενο της δήλωσης δεν είναι τοποθέτηση του blogger
και δεν φέρει ευθύνη για τυχών μικροεκτροπές και χαρακτηρισμούς που δεν με βρίσκουν σύμφωνο αλλά ζητήθηκε να ανεβάσω αυτή την διαμαρτυρία και για λόγους δεοντολογίας μιας και το συγκεγκριμένο Σωματείο δεν έχει κάποιο site να εκφράσει τις απόψεις του , το έπραξα .
Καλό βέβαια είναι να θυμώμαστε ο καθένας μας το παρελθόν , το ποιόν και την διαδρομή του στα πεπραγμένα του κλάδου μας ?????????