Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ενημέρωση μελών - 24/11/2010

Στις 12/11/2010 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο ΣΕΚΥΠΣ (199). Παραβρέθηκε το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ, του Σωματείου Μεγάρων και Λαυρίου. Παραβρέθηκαν επίσης ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Χρ. Παπουτσής και ο Γ.Γ. κ. Γρ. Τασούλας. Σε ερώτηση προς τον κ. Τασούλα για τις εξελίξεις για το θέμα μας, απάντησε ότι η ρύθμιση προχωράει και σε δεύτερη ερώτηση για το που θα βρεθούν τα χρήματα, απάντησε από τις ίδιες πιστώσεις του Υπουργείου.
Στις 17/11/2010 παραβρέθηκε το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ και μέλη του Σωματείου Μεγάρων για κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο. Υπήρξε προβολή στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Ομοίως και στις 18/11/2010.
Στις 20/11/2010 υπήρξε δημοσίευμα στον «Κόσμο του Επενδυτή» σχετικά με την ρύθμιση που προωθείται. Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ μίλησε τηλεφωνικά με τον δημοσιογράφο ο οποίος του δήλωσε ότι "τις πληροφορίες τις πήρα από αξιωματικό του Α.Π.Σ." Όταν του τονίσαμε ότι υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις με αυτά που είπε ο Υφυπουργός κ. Όθωνας, μας απάντησε ότι δεν το έχει πάρει από τον κ. Όθωνα και δεν γνωρίζει για τις αλλαγές αυτές. Στη συνέχεια μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Στεφανίδη, ο οποίος δήλωσε πλήρη άγνοια.
Στις 22/11/2010 μετά τις εξελίξεις του προϋπολογισμού, υπήρξε μικρή διαμαρτυρία στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στην συνέχεια μεταβήκαμε στον Αρχηγό Π.Σ. κ. Στέλιο Στεφανίδη, τον οποίο ρωτήσαμε τα παρακάτω:
Α) Πόσες είναι οι πιστώσεις για τους συμβασιούχους πυροσβέστες για το έτος 2011;
Β) Πόσο χρονικό διάστημα θα δουλέψουμε το 2011;
Γ) Αν θα απολυθούν συμβασιούχοι πυροσβέστες.
Δ) Αν γνωρίζει κάτι για το σχέδιο νόμου.
Μας δήλωσε κατηγορηματικά πλήρη άγνοια για όλα τα παραπάνω, μας είπε όμως να περιμένουμε την ψήφιση του προϋπολογισμού στις 23/12/2010 για να επιβεβαιώσουμε αν θα είναι τα 278 εκ. ευρώ μήπως λόγω εξελίξεων είναι λιγότερα.
Μας δήλωσε ακόμα για το πόσο θα δουλέψουμε για το έτος 2011 και μας είπε ότι η χρονική διάρκεια θα αποφασιστεί όταν συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο (περίπου 15/04).
Για τα κλεισίματα των Πυροσβεστικών Κλιμακίων, δήλωσε, ότι είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας και ότι η διαδικασία πιστεύει ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους. Τον ρωτήσαμε για συγκεκριμένα Κλιμάκια στις περιοχές (Ιωάννινα, Κοζάνη, Φθιώτιδα, Λάρισα, Δράμα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Αττική) αλλά δεν πήραμε απάντηση. Στο Α.Π.Σ. την ίδα ώρα βρισκόταν και ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Ν. Καβάλας κ. Παπουτσής για το θέμα του Κλιμακίου Χρυσούπολης. Παρόν ήταν και ο Δήμαρχος της περιοχής.
Σε ερώτηση σχετικά με τα ωράρια μας είπε ότι αν είναι αυτός Αρχηγός και δεν έχουμε αλλαγές στη ΣΣΕ θα πάμε στα ίδια ωράρια. Γνωρίζουμε ότι για τις πληρωμές των πυροσβεστών στον προϋπολογισμό μπήκαν 15 εκ. ευρώ λιγότερα. Ο κάθε μήνας για εμάς αντιστοιχεί περίπου 5 ½ εκ. ευρώ. Ο νοών νοήτο.
Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Όθωνα. Έχει δεσμευτεί για τέλη του μήνα. Μέχρι τώρα δεν έχουμε νεότερα.
Σήμερα πληροφορηθήκαμε και από τα ΜΜΕ ότι λόγω τρόϊκας, προσλήψεις στο δημόσιο «γιόκ» και για τα Σώματα Ασφαλείας, και θα γίνουν μετατάξεις από τις ΔΕΚΟ στο δημόσιο (οι οδηγοί με δίπλωμα 4ης κατηγορίας από ΕΘΕΛ, ΟΣΕ κ.λ.π. που θα πάνε;). Η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 15 Δεκεμβρίου απεργία και πορεία στην Αθήνα. Θα ενημερωθείτε γα τις τρέχουσες εξελίξεις. Ομοίως και ο Κλαδάρχης Α.Π.Σ. κ. Γιαννακόπουλος.