Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Προτάσεις τις 1ης ΕΜΑΚ

.......

...
Συνάδελφοι διαβάζοντας το σχέδιο νόμου έχουμε να επισημάνουμε τα κάτωθι :

Στο άρθρο 1 :
Δεν ορίζονται οργανικές θέσεις επικουρικών πυροσβεστών.
Προτείνουμε : Πρέπει να οριστούν τουλάχιστον 4.000 θέσεις για συμβασιούχους Πυροσβέστες (και μόνο ) μιας και τα επίσημα οργανικά κενά του Σώματος είναι 4.600 αυτή την στιγμή και ενδέχεται να φτάσουν τα 5.600 σε 1 χρόνο .
Τον ίδιο περίπου αριθμό όριζε και το Πόρισμα των εκπροσώπων του Υπουργείου , του Αρχηγείου και της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ το οποίο το έχουν συνυπογράψει .
Οι υπόλοιποι συνάδελφοι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να παραμείνουν στις θέσεις τους ως έχει , ειδικά για αυτούς που είναι κοντά στα συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας .

Στο άρθρο 4 : Το ανώτερο όριο ηλικίας των ανωτέρω εποχικών Πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και το 49ο έτος ηλικίας , εφόσον για κάθε επιπλέον έτος εργασίας έχουν εργαστεί σε μία αντιπυρική περίοδο επιπλέον των προαναφερομένων (2008 - 2010 ) .
Προτείνουμε : Σαν ανώτερο όριο ηλικίας να είναι το 55ο έτος , εφόσον για κάθε επιπλέον έτος εργασίας έχουν εργαστεί σε μία αντιπυρική περίοδο επιπλέον των προαναφερομένων (2008 - 2010 ) .

Στο άρθρο 7 : Αναφέρει ότι όσοι Συνάδελφοι δεν έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να ενταχθούν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό .
Προτείνουμε : Το όριο ηλικίας να ανέλθει στο
40ο έτος με την προϋπόθεση να έχει ο Συνάδελφος τουλάχιστον 5 χρόνια προϋπηρεσία στο Σώμα και όλοι οι υπόλοιποι που θα προσληφθούν σαν Επικουρικοί Πυροσβέστες μετά το πέρας της 1ης 5ετίας να ενταχθούν και αυτοί στο μόνιμο Πυροσβεστικό προσωπικό .

Στο άρθρο 10 : Αναφέρει ότι οι επικουρικοί Πυροσβέστες δεν προάγονται βαθμολογικά .
Προτείνουμε : Βαθμολογική εξέλιξη συνυπολογίζοντας τον χρόνο προϋπηρεσίας ως εποχικός Πυροσβέστης προσθέτοντας τον χρόνο υπηρεσίας στο Στρατό με ανώτερο βαθμό αποστράτευσης , τον βαθμό του Πυραγού ...

Και τέλος προτείνουμε
Να συμπεριληφθεί ως τίτλος σπουδών το απολυτήριο δημοτικού κατ’ εφαρμογή του άρθρου 25 του ΠΔ 50/2001 που ορίζει ότι ως «προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των κλάδων ΥΕ ορίζεται ο απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου)».

Οι απόφοιτοι Δημοτικού μπορούν πχ κάλλιστα να απορροφηθούν στην ομάδα «Ήφαιστος» που έχετε συστήσει.

Όσον αφορά την ονομασία δεν μπορεί να είναι άλλη από :
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ - ΔΙΑΣΩΣΗΣ
.
..
........................Μετά τιμής
............Δημήτριος Μαλούκος
Υποψήφιος σύνεδρος για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας