Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Τα ΜΜΕ για το συλλαλητήριο της 4/11

Σημαντική ήταν η παρουσία του συλλαλητηρίου της 4/11 στις εφημερίδες και τα ΜΜΕ της επόμενης ημέρας. Όλες οι μεγάλες εφημερίδες αναφέρθηκαν στο δίκαιο των αιτημάτων μας και στην βίαιη αντιμετώπιση της αστυνομίας. Ενδεικτικά:
Η Ελευθεροτυπία:

«Πυρ» από συμβασιούχους πυροσβέστες



.......
Με δακρυγόνα... υποδέχτηκαν οι άνδρες των ΜΑΤ τους συμβασιούχους πυροσβέστες, μπροστά από τη Βουλή, όταν οι δεύτεροι επιχείρησαν να τοποθετήσουν ομοιώματα φερέτρων που κρατούσαν συμβολικά μπροστά από το Κοινοβούλιο.
Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα. Από την πλευρά των διαδηλωτών εκσφενδονίστηκαν και αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις. Τα επεισόδια ήταν μικρής έκτασης, ενώ αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή.

Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, οι οποίοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την άμεση εργασιακή τους αποκατάσταση -όπως τους είχε τάξει προεκλογικά η κυβέρνηση- είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στη συνάντησή τους με τον υπουργό Χρήστο Παπουτσή και τον υφυπουργό Μανώλη Οθωνα ζήτησαν τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των οφειλόμενων επιδομάτων. «Εχουμε τη θέληση για να λύσουμε το θέμα, γιατί σεβόμαστε τη δική σας δουλειά, όπως σεβόμαστε και τις ανάγκες της Πυροσβεστικής και τη μεγάλη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία», τους είπε ο υπουργός και τόνισε ότι «η νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται στη διακυβερνητική διαβούλευση».
...

Ελεύθερος Τύπος:

Στους δρόμους και οι δασοπυροσβέστες



..
Ενταση μεταξύ αστυνομικών και των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών επικράτησε χθες το μεσημέρι έξω από την Βουλή. Αντιπροσωπεία των δασοπυροσβεστών επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό στο Σύνταγμα όπου κατέληξε η πορεία τους και οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.
Νωρίτερα στις 11 το ίδιο πρωί, οι συμβασιούχοι, οι οποίοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την άμεση εργασιακή αποκατάσταση σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Κατεχάκη.
Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυρόσβεσης-Διάσωσης, συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος τους είπε ότι η νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται στη διακυβερνητική διαβούλευση και τόνισε: «Όποιες άλλες ρυθμίσεις χρειαστούν πάλι εδώ είμαστε για να δώσουμε τις λύσεις που μπορούμε. Έχουμε τη θέληση για να λύσουμε το θέμα» και πρόσθεσε: «Προφανώς πρέπει να καλυφθούν τα κενά από τους ανθρώπους που έχουν γνώση, πείρα και συμμετοχή όλη αυτή την περίοδο, στη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει. Ακόμα και χθες στη συζήτηση που είχαμε με τους συναδέλφους στο υπουργείο Οικονομικών για τον προϋπολογισμό του επόμενου χρόνου, το πρώτο θέμα που συζητήσαμε ήταν το δικό σας».
Ωστόσο οι δασοπυροσβέστες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του υπουργού οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης - Διάσωσης κ. Κωνσταντίνος Παπαντώνης είπε στον «Α.Τ.» ότι «ο εμπαιγμός συνεχίζεται για αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις».
...