Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ενημέρωση Μελών Θεσσαλονίκης

Λαγκαδάς, 9 Μαΐου 2011
Αριθ. Πρωτ : 30


ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση Μελών»

Συνάδελφοι,

εχθές στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έγινε η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας.
Την συνέλευση παρακολούθησε ο πρόεδρος του σωματείου Δυτ. Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ της ομοσπονδίας συνάδελφος Καζατζίδης Νίκος.
Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός 2010 και ο προϋπολογισμός 2011.
Τα μέλη ενημερώθηκαν για τον Nόμο που αφορά τους Πυροσβέστες 5ετούς Υποχρέωσης και δόθηκαν απαντήσεις από το Δ.Σ σε ερωτήματα – απορίες των συναδέλφων.
Έγινε ενημέρωση για τις κινήσεις του σωματείου από την στιγμή που έγινε γνωστό το σχέδιο νόμου (Ιούλιος 2010) μέχρι και την ψήφισή του.
Ενημερώθηκε το σώμα για τις κινήσεις του σωματείου όσον αφορά τους συναδέλφους άνω των 56 ετών που μένουν εκτός προκήρυξης.
Συγκεκριμένα ενημερώθηκε η συνέλευση για την συνάντηση του Δ.Σ του σωματείου μας με 2 Δήμους του Νομού μας ώστε οι συνάδελφοι αυτοί(56 άνω) να απασχοληθούν σε αυτούς μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ «πλησίον της σύνταξης», αίτημα το οποίο και έγινε δεκτό τόσο από τους δήμους όσο και από τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους οι οποίοι και είχαν ενημερωθεί προ εβδομάδων.
Έτσι μια πάγια θέση του σωματείου μας από την στιγμή που προτάθηκε από τον ΥΠ.ΕΣ. κ Ραγκούσης (Σεπτέμβριος 2010) και μετά από την συνάντηση του σωματείου μας με τον Αν. Υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνη (Νοέμβριος 2010) υλοποιείτε για τους συναδέλφους της κατηγορίας αυτής.
Προτείναμε στην ομοσπονδία μέσω του εκπροσώπου της Ν. Καζαντζίδη αλλά και του μέλους του Δ.Σ της και προέδρου του σωματείου μας Καστανίδη Γ., να παροτρύνει και τα υπόλοιπα σωματεία ώστε να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Κατόπιν έγινε ενημέρωση μέσω επιστολής του δικηγορικού γραφείου το οποίο και μας εκπροσωπεί, για τις δικαστικές υποθέσεις μας.
Για το θέμα των 176 € προτάθηκε από το Δ.Σ προς το σώμα εφόσον αυτά δεν μπορούν να δοθούν ως χρηματικό ποσό να ζητηθούν να μας καταβληθούν με άλλους τρόπους όπως π.χ. με την μορφή ενσήμων (συντάξιμων).
Το σώμα έκανε δεκτή την πρόταση την οποία και ζητήσαμε να μεταφέρουν οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας στο Δ.Σ της.
Τέλος την Γενική μας Συνέλευση τίμησε με την παρουσία της η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμμανατίδου Ευαγγελία την οποία ευχαριστήσαμε για τις μέχρι τώρα ενέργειές της, ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες της ψήφισης του νόμου.
Η κ. Αμμανατίδου χαιρέτησε την Γ.Σ. καθώς όπως είπε και «την αγωνιστικότητα με την οποία διεκδικούσε το Δ.Σ – Προεδρείο τα αιτήματά σας μέχρι τελευταία στιγμή υπερασπιζόμενο την εργασιακή αποκατάσταση όλων των συναδέλφων» τονίζοντας τέλος και την άψογη συνεργασίας που είχαμε.

Συνάδελφοι,
σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού κ. Παπουτσή και Υφυπουργού κ. Όθωνα θα βγει η προκήρυξη η οποία θα καλύψει εργασιακά ένα μεγάλο κομμάτι μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα να είναι οι τελευταίες συνελεύσεις όλων των σωματείων ως συμβασιούχοι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία.