Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

10-05-2011 : Απόσπασμα απο την Ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στη Βουλή


Όπως έλεγα προηγουμένως, φέτος θα έχουμε πέρα από την διασπορά των οχημάτων, για πρώτη φορά, ενισχύσει τις δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 110 μοτοσικλέτες, οι οποίες θα κινούνται εντός του δασικού οδικού δικτύου. Είναι η αντίστοιχη ομάδα της ΔΙΑΣ της Αστυνομίας, που κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των πολιτών, η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης και της προφύλαξης των δασών από τις πυρκαγιές.

Επίσης, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία- πέρα, βεβαίως, από την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοτική αστυνομία όπου υπάρχει- με τις αστυνομικές αρχές και τις κατά τόπους αρχές της ελληνικής ακτοφυλακής, καθώς επίσης και με τις ένοπλες δυνάμεις. Θα συγκροτηθούν όπως κάθε χρόνο ειδικά αερομεταφερόμενα πεζοπόρα τμήματα από κάθε περιφέρεια της ηπειρωτικής χώρας που θα βρίσκονται σε κάθε περιφέρεια, αλλά και ιδιαίτερα σε ορισμένες ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές. Αυτή η δυνατότητα των αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων, όπως γνωρίζετε, έχουν παίξει στο παρελθόν καταλυτικό ρόλο στη δασοπυρόσβεση, και ελπίζουμε να μην χρειαστεί, αλλά εάν χρειασθεί, να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα όπως είχαν και στο παρελθόν.

Στον προϋπολογισμό του πυροσβεστικού σώματος για το 2011, έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την κάλυψη δαπάνης που θα προκληθεί από την πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών από τον Μάιο και για διάρκεια έξι μηνών . Θα βγει ταυτόχρονα η προκήρυξη για να καλύψουμε άμεσα τις ανάγκες αυτής της περιόδου και ταυτόχρονα θα βγει η προκήρυξη για πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Έτσι, μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος, αυτομάτως θα έχουν βγει και τα αποτελέσματα, προκειμένου να ξεκινήσει το νέο σύστημα πενταετούς υποχρέωσης.

Σημ....

Τί θέλει να πεί ο ποιητής λέγοντας όταν τελειώσει αυτή η περίοδος θα έχουν βγεί τα αποτελέσματα .....

Δηλαδή 31 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Προκήρυξης ;;;;

Πότε δηλαδή θα βγεί η Προκήρυξη ;;;

Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε λίγο ?????