Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

17/05/2011 Άσκηση ετοιμότητας "ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2011"Παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρου Μπούφη, πραγματοποιήθηκε, στις 17 Μαΐου, από την Π.Δ.Π.Υ. Αττικής, άσκηση ετοιμότητας, με την κωδική ονομασία "ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2011", για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, στη θέση Άγιος Γεώργιος Κουταλάς, στον Υμηττό.
Τα σενάρια των ασκήσεων περιλάμβαναν την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης. Η διεξαγωγή τους ακολούθησε όλα τα επιχειρησιακά στάδια μιας πραγματικής δασικής πυρκαγιάς, που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα, ξεκινώντας από την αναγγελία της, την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον τομέα ευθύνης των οποίων ανήκει η επιλεγείσα περιοχή, την κλιμάκωση της αποστολής των απαιτούμενων πυροσβεστικών οχημάτων από όμορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, τη συνδρομή με πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρα οχήματα από τους Ο.Τ.Α. και τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και όποια άλλη ενέργεια αποφασίστηκε από το Συντονιστή της πυρκαγιάς, για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του συμβάντος.

Τη διεξαγωγή της άσκησης στην Αττική παρακολούθησαν ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης και σύσσωμο το επιτελείο των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών του Α.Π.Σ. και της Π.Δ.Π.Υ Αττικής.