Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Διάσκεψη Άρειου Πάγου για τους συμβασιούχους

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 πραγματοποιείται στον Άρειο Πάγο η διάσκεψη των 48 Αρεοπαγιτών, οι οποίοι θα κληθούν να εκδώσουν απόφαση επί της υπόθεσης των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ Α.Ε., που είχε συζητηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2011.
Υπενθυμίζουμε ότι μπορεί μεν η υπόθεση να αφορά εργαζομένους του Ο.Π.Α.Π., αλλά η απόφαση που θα προκύψει στις 14 Απριλίου 2011 αφορά το εργασιακό μέλλον του συνόλου των συμβασιούχων της χώρας, ανεξάρτητα από τον προσχηματικό χαρακτηρισμό τους (έργου, ορισμένου χρόνου, stage κ.ά.).
Για το λόγο αυτό κρίνεται ως επιβεβλημένη η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων συμβασιούχων πυροσβεστών στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2001 και ώρα 11:00 έξω από τον Άρειο Πάγο. Απέναντι στις δεδομένες πιέσεις που ασκούνται στους Αρεοπαγίτες, η μοναδική απάντηση που μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι είναι η ίδια τους η φωνή. Ήδη η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ, αντιλαμβανόμενες την τεράστια σημασία της συγκεκριμένης συγκέντρωσης, έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 8:00 έως και τις 12:00
Σας επισημαίνουμε ότι η έκβαση της συγκεκριμένης δίκης θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το δικαστικό αγώνα εκείνων των συμβασιούχων πυροσβεστών, οι οποίοι αποκλείονται από την προκήρυξη που θα δημοσιευτεί για την κάλυψη θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, και έχουν ή πρόκειται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας τη μονιμοποίησή τους.
...........
Σημ..
Έχοντας την καλύτερη διάθεση και πρόθεση θα ήθελα από αυτό το βήμα να κάνω μια ερώτηση στο προεδρείο της Ομοσπονδίας :
Σε περίπτωση που η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι Αρνητική για τους Συμβασιούχους ( είναι σχεδόν σίγουρο ) και << κάποιοι >> προσφύγουν στο ΣΤΕ για την δική μας προκήρυξη σαν αντισυνταγματική ΠΛΕΟΝ , έχετε τα εχέγγυα ότι η εσκεμμένη καθυστέρηση της προκήρυξης θα πραγματοποιηθεί και δεν θα επικαλεστούν οι Πολιτικοί << τι να κάνουμε τώρα , είναι απόφαση του Αρείου Πάγου >> όπως με τον Παυλόπουλο ;;
Μήπως πρέπει να τρέξετε λίγο ΣΗΜΕΡΑ και όχι ΑΥΡΙΟ ...