Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ερωτήματα που περιμένουν Απάντηση νούμερο 2

Για αν μην ξεχνιόμαστε ...
..........



.......
Χρησιμοποιώντας τα λόγια Συναδέλφου απο το Σωματείο Αργολίδος - Τρίπολης << Δεν είναι σωστό να πηδούν τα κάγκελα του Υπουργείου συνάδελφοι μέλη Δ.Σ σωματείων, και μέλη σωματείων, και να έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομία, και ορισμένα μέλη του Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ να παρακολουθούν από το δρόμο! >>
....
Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν ούτε την ευθιξία να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ....
Όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σαμποτάρανε την όλη προσπάθεια και τον αγώνα 5500 Δασοπυροσβεστών να ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ή ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΞΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ .
. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ;;;
. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΒΟΥΓΙΑΣ ;;;
. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2ο ή το 3ο ΘΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ;;;
Το μόνο επίσημο έγγραφο που υπάρχει είναι το ΠΟΡΙΣΜΑ που είναι κατατεθειμένο στην ΒΟΥΛΗ.
Η μόνη επίσημη δήλωση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι του κ. Ραγκούση για διεύρινση του 8μηνου σε 12 μήνες για 10ετία .
.........





Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημέρωση μελών - 27/9/2010

Σε συνέχεια της τελευταίας ενημέρωσης μελών, στη συνάντηση με την ΠΟΣΠΥΔ ο κ. Ραγκούσης σε ερώτηση συναδέλφου απάντησε ότι «τα σώματα ασφαλείας εξαιρούνται από το μνημόνιο» και επίσης έκανε αναφορά και σχετικά με τη 12μηνη εργασία και σε προγράμματα ΟΑΕΔ.
Την Πέμπτη 23/09 συνάδελφος, γραμματέας του Σωματείου Στερεάς Ελλάδος συνάντησε στην οδό Ερμού τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά. Του συστήθηκε και τον ρώτησε τι θα κάνει η Ν.Δ. για τους συμβασιούχους και ο κ. Σαμαράς είπε «ότι απόφαση βγάλει το Δικαστήριο». Όπως φαίνεται τα περί 250.000 συμβασιούχων του πρώην Πρωθυπουργού είναι πολύ παλιό και δεν συμφέρει να το ανακινούν. Αν νομίζουν οι πολιτικοί οι τωρινοί και οι προηγούμενοι ότι θα απαλλαχθούν από εμάς έτσι εύκολα, κούνια που τους κούναγε.
Στις άμεσες προτεραιότητες είναι:

  • Να μπορέσουμε να επιδιώξουμε πάση θυσία να εργαστούμε και το Νοέμβριο.
  • Με όσους τρόπους μπορούμε να λάβουμε εγγυήσεις και δεσμεύσεις για 8μηνη εργασία το 2011.
  • Την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για εργασιακή αποκατάσταση το συντομότερο δυνατό και για τους περισσότερους χωρίς να χάσει κανείς τη δουλειά του.

Επίσης, εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε ότι στην πορεία της 23/9 συμμετείχαν και οι συνάδελφοι από το Σωματείο Σάμου – Ικαρίας.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΓΚΡΙΣΗ και από τον ΑΡΧΗΓΟ


Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες σε επικοινωνία του προέδρου της Π.ΟΣ.ΠΥ.Δ με τον Αρχηγό του Π.Σ , ο αρχηγός συμφώνησε με την πρόταση του Υπουργού κ. Ραγκούση να γίνει μια καινούργια σύμβαση ( 10 ετών 12μηνη ) για όλους .
Επίσης ενημερώθηκε για ότι συζητήθηκε στο γραφείο του κ. Ραγκούση και ο Υφυπουργός ΠΡΟ.τ.ΠΟ κ. Όθωνας και αναμένονται νέα ραντεβού για να διαμορφώσουν το τελικό σχέδιο και το πλαίσιο που μπορούμε να υπαχθούμε μετά και την χθεσινή αλλαγή φορέα του Λιμενικού .
...........

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 23-9-2010


Δίνοντας τον παλμό και τα συνθήματα από τον συνάδελφο Γουρδουράκο Γεώργιο ( γραμματέα του σωματείου Μεγάρων ) μαζί με τον αντιπρόεδρο του σωματείου Λαυρίου ξεκίνησε η πορεία από τον Άρειο Πάγο πρός το Υπουργείο Εσωτερικών όπου πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη ..
.....................

............
Μέσα στο Υπουργείο ο γραμματέας και ο Ταμίας της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ
ενώ ο Πρόεδρος συνομιλούσε με τον κ Ραγκούση ( ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΚΟΤΕΣ ?? )

.......
Με τα Ματ αγκαλίτσα .... ( για να μην κρυώσουμε ???? )

.......

.......

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 24-9-2010

Μέγαρα: 23/09/2010

Προς:

1) Σωματεία Μέλη

2) Συμβασιούχους Πυροσβέστες

3) Πίνακες ανακοινώσεων


Χθες πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τα 176 € στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Παράλληλα μετά την πρόσφατη αρνητική εισήγηση του Αρειοπαγίτου κ. Δουλγεράκη η απόφαση πήγαινε για αρνητική. Οι δικηγόροι των συμβασιούχων ζήτησαν αναβολή και πήραν για τις 20/01/2011.

Η ΠΟΣΠΥΔ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και αφού του μεταφέραμε τους προβληματισμούς για τις εξελίξεις, μας δήλωσε ότι:

1) Δεν γνωρίζει τίποτα για σχέδια νόμου, πορίσματα.

2) Τα περί πενταμήνου ήταν ατυχείς δηλώσεις παραδείγματος και δεν είχε πρόθεση να θίξει τη χρονική διάρκεια του κλάδου μας. Άλλωστε υπόγραψε την απόφαση για έως 7 μήνες.

3) Ο Πρωθυπουργός ο ίδιος καθώς και ο πρώην Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Μιχ. Χρυσοχοῒδης έχουν προχωρήσει σε δηλώσεις για την εργασιακή αποκατάσταση γιατί θέλουν να λύσουν τα πρόβλημα, διαφορετικά θα μας το είχε δηλώσει η κυβέρνηση όπως έχουν κάνει στο παρελθόν με άλλους χώρους εργαζομένων (STAGE).

4) Θεωρεί ότι σωστή χρονική περίοδο για να προωθηθεί η ρύθμιση είναι να ολοκληρωθεί την Άνοιξη και να προωθηθεί το Καλοκαίρι και δήλωσε ότι αναμένεται αναδιάρθρωση του Π.Σ.

5) Διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε παρέμβασή του προς τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. στα περί 8μηνου σε 7μηνο. Τηλεφωνώντας άμεσα στον κ. Χρυσοχοῒδη ζητώντας διευκρινίσεις, ο κ. Χρυσοχοῒδης δήλωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πει για 5μηνο, όχι ο κ. Ραγκούσης.

6) Δήλωσε άγνοια και έκπληξη για το ότι έχουμε προσληφθεί με το Π.Δ. 124/2003 για 5 συνεχόμενα έτη. Του προτείναμε πέραν του πορίσματος και του σχεδίου νόμου, εάν τελικά για λόγους νομικούς και πρακτικούς, υπάρχει πρόβλημα να προχωρήσει για όλους σε 12μηνη απασχόληση για αρκετά χρόνια (10) κάνοντας ελάχιστη τροποποίηση στο ήδη υπάρχον Π.Δ. πρόσληψής μας. Θα το εξετάσουμε και νομικά εάν μπορεί να τεκμηριωθεί.

7) Δέχθηκε ότι δεν είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με την Ομοσπονδία μας εδώ και ένα χρόνο και θα υπάρξει συνάντηση στα μέσα Οκτωβρίου.

8) Δεν υπήρξε από τον Υπουργό καμία συγκεκριμένη χρονική δέσμευση για 8μηνα, ρυθμίσεις για την εργασιακή μας αποκατάσταση.

9) Μας προέτρεψε να πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Χρήστο Παπουτσή.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν στο χθεσινό συλλαλητήριο από Καβάλα, Θάσο, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαύριο, Κορωπί, Αμφιλοχία, Λευκάδα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Λαμία, Εύβοια, Ν. Αργολίδας, Ν. Μεσσηνίας, Ν. Λακωνίας, Κόρινθο, Κιάτο, Αγ. Νικόλαο, Λασήθι, Ρέθυμνο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Τήνο, Οινόφυτα, Κεφαλονιά, Αίγινα, Μέγαρα, 1η ΕΜΑΚ, Ελευσίνα. Ευχαριστούμε επίσης τους συναδέλφους που προτίμησαν τους καναπέδες, τους φραπέδες, το internet και το κρεβάτι τους. Τέλος, μπράβο στους συναδέλφους και στα απλά μέλη που κατέβηκαν για μια ακόμα φορά στο δρόμο και δεν σκέφτηκαν, όπως κάποιοι άλλοι, αν είναι κοντοί, ψηλοί, μορφωμένοι, αγράμματοι, με απολυτήριο ή χωρίς, με δίπλωμα ή όχι, μικροί ή μεγάλοι σε ηλικία και δεν είχαν ράψει κοστούμια μονιμότητας, ούτε παπαγαλίζανε κομματικά, ούτε για ιδιοτελείς δικούς τους λόγους, ούτε αν είναι μέσα ή έξω στα σχέδια νόμου και τα πορίσματα. Ναι στην εργασία για όλους, ναι στη ρύθμιση, ναι όμως και στο δρόμο για να διασφαλίσουμε αυτά που χάνουμε και να διαμαρτυρηθούμε στους πολιτικούς ότι είμαστε άνθρωποι με ανάγκες, με οικογένειες, που κινδυνεύουμε κάθε μέρα για να βγάλουμε ένα κομμάτι ψωμί και δεν είμαστε νούμερα. Το οφείλουμε στον αγώνα μας, στις οικογένειές μας και στους συναδέλφους που χάσαμε μέχρι τώρα.

Υπήρξαν παράπονα από απλά μέλη ότι Δ.Σ. Σωματείων δεν ενημερώνουν για τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΠΥΔ, είτε διαστρεβλώνουν την ενημέρωση που υπάρχει. Ας φροντίσουν τα Σωματεία για την συνεχή και σωστή ενημέρωση και ανάρτηση στους πίνακες ανακοινώσεων. Υπήρξε μικρή τηλεοπτική κάλυψη από ΝΕΤ, ALTER, MEGA, ΣΚΑΪ. Αναμενόμενο άλλωστε.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι μας καταγγέλθηκε από συναδέλφους πανελλαδικά και έχουν καταγραφεί από την ΠΟΣΠΥΔ και θα ενημερωθείτε και στη συνέχεια ότι δύο Προεδρεία της Βόρειας Ελλάδος βγάζουν ανακοινώσεις κατεβείτε στην πορεία και τηλεφωνικά λένε στους συναδέλφους δεν χρειάζεται να πάτε στις πορείες, έχει λυθεί το πρόβλημα, κακώς φωνάζει η ΠΟΣΠΥΔ κ.λ.π. Οι ίδιοι 2-3 συνάδελφοι μεταφέρουν τα ίδια παίρνοντας τηλέφωνα και άλλους Προέδρους Σωματείων, πρασινοπαπαγαλίζοντας και κάνοντας και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου. Σεβαστή η πολιτική ιδεολογία και η γνώμη του καθενός, όχι όμως να γίνεται εις βάρος των συναδέλφων, και σας θυμίζουμε επειδή και τα δύο Προεδρεία δεν ήταν ιδρυτικά Σωματεία ούτε παρόντες στις 17/12/2003 όπου συνεβρέθηκαν μέλη των ιδρυτικών Σωματείων της ΠΟΣΠΥΔ. Δηλώθηκε και καταγράφηκε τότε μακριά από την ΠΟΣΠΥΔ όσοι εξυπηρετούν κομματικούς και ιδιοτελείς λόγους.

Θεωρητικά μέχρι 15-20 Οκτωβρίου θα υπάρξουν συναντήσεις με τον κ. Γ. Ραγκούση, τον κ. Χ. Παπουτσή και Όθωνα Εμμανουήλ καθότι θα έχει δημοσιευθεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το έτος 2011 όπου θα φαίνονται οι εγκεκριμένες πιστώσεις για το 2011, πόσο θα δουλέψουμε το 2011 σαν συμβασιούχοι και αν υπάρξει πρόθεση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το 2011.

Με τιμή

για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΕπιλογές ανάρτησης

της Ομοσπονδίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ...................................... Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ..ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΑΡΑΝΤΑΚΗΣ

Πορεία από τον Άρειο Πάγο προς το Υπ. Εσωτερικών και Συμβολική Κατάληψη

Βίντεο Πορείας
.....


....
...
Με Αρχηγό τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ κ. Παπαντώνη Κώστα και 500 περίπου Συμβασιούχους Δασοπυροσβέστες από ( Αττική , Πελοπόννησο , Βοιωτία , Κρήτη , Νησιά Αγαίου , Ιονίου , Ήπειρος και άλλες περιοχές πλήν Β. Ελλάδος και Θεσσαλίας ) ξεκίνησε η Πορεία των Συμβασιούχων Πυροσβεστών από τον Άρειο Πάγο προς το Υπουργείο Εσωτερικών όπου και πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη , η οποία έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ με τον Υπουργό κ. Ραγκούση .
Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και ξεκαθάρισε πολλές <ΣΚΙΕΣ και ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ >
Μεταξύ άλλων θα υπάρξει επίσημο ραντεβού στις 15 Οκτωβρίου αφού πρώτα προηγηθεί ραντεβού με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ κ. Παπουτσή περίπου στις 10 Οκτωβρίου .
.......
Θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις ...
...
Για άλλη μια φορά απουσίασε η Βόρεια Ελλάδα (6 άτομα παρόν ) και η Θεσσαλία ( 1 άτομο παρόν ) υποδουλώνοντας πιθανές ξεχωριστές κινήσεις από το υπόλοιπο σύνολο των Δασοπυροσβεστών.
( Μόνο τα Δ.Σ των Σωματείων να ερχόντουσαν θα είχαμε 200 άτομα επιπλέον )
...

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

....

Την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης που αφορά στη μονιμοποίηση συμβασιούχων του ΟΠΑΠ για τις 20 Ιανουαρίου 2011 αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μετά από αίτημα που υπέβαλαν οι παρεμβαίνοντες, δηλαδή η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, οι συμβασιούχοι ΚΕΠΕ και οι συμβασιούχοι έκτακτοι του Δημοσίου, κλπ. Η αναβολή ζητήθηκε με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για υπόθεση μείζονος σημασίας και υπάρχει ανάγκη να μελετήσουν το νομικό ζήτημα που έχει τεθεί ,καθώς με την εισήγηση τίθενται θέματα διαχρονικού δικαίου. Στο αίτημα των παρεμβαινόντων αντιτάχθηκε η δικηγόρος των προσαγόντων συμβασιούχων στον Άρειο Πάγο. Τελικά δόθηκε αναβολή από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.
Οι συμβασιούχοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο από τις 9:00 το πρωί, κατευθύνονται αυτή την ώρα προς τη Βουλή. Αυτή την ώρα είναι κλειστή η κάθοδος της Β. Σοφίας, στο ύψος του Κοινοβουλίου, ενώ και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας δόθηκαν κανονικά στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ για την συνάντηση με τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ κ.Όθωνα

.............

.......................



Συνάντηση Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ με τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ


Σήμερα στις 17:00 το απόγευμα αναμένεται συνάντηση του προέδρου της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ κ. Παπαντώνη και του γραμματέα της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ κ. Φαραντάκη με τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ κ. Όθωνα στο Υπουργείο με θέμα συζήτησης πάνω στο Πόρισμα που έχει κατατεθεί στην Βουλή και πιθανές διορθώσεις ώστε να γίνει κάποια στιγμή άρθρο του πολυνομοσχεδίου .
.....
Για οτιδήποτε νεότερα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ,( παρά τις δηλώσεις του κ. Τασούλα ότι δεν θα υπάρχουν συναντήσεις για τις επόμενες 2 εβδομάδες με την Π.ΟΣ.ΠΥ.Δ ) αναμένεται συνάντηση του προέδρου της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ κ. Παπαντώνη με τον Υπουργό ή Υφυπουργό εντός της εβδομάδας .
Μόλις πραγματοποιηθεί η συνάντηση θα ενημερωθείτε για τυχόν εξελίξεις.
..

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

.....

.....
Η συνέχεια Αύριο..
....
ΣΗΜ.
Κανείς δεν είναι ικανός να σπηλώσει και να μηδενίσει τον Αγώνα 5.500 Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
Αυτός που θα το κάνει ή το έχει κάνει ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ .


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ απο την Π.ΟΣ.ΠΥ.Δ

........



.........
Συνάντηση του Σωματείου Κρήτης με τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ κ. ΟΘΩΝΑ .
......

.....
Σημ.
ΑΝ διάβασα σωστά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης , ο κ. Όθωνας αναφέρει ότι δεν γνωρίζει κανένα νομοσχέδιο και γνωρίζει μόνο το πόρισμα πού έχει κατατεθεί επίσημα στην Βουλή.
Εδώ υπάρχει ΘΕΜΑ.. ή το Σωματείο Θεσσαλονίκης ( κάποιοι απο αυτό ) μας δουλεύουν ( έλεγαν ότι το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στο ΥΠ. ΟΙΚΟΜΙΚΩΝ ) ...----ποιό Νομοσχέδιο ;;;;;---
ή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κάνει την ΠΑΠΙΑ ...
Θα περιμένουμε διευκρινήσεις και απο τις δύο πλευρές ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

....

....
ΈΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για έναν Πυροσβέστη που θυσιάζει τις οικογενειακές του στιγμές και την Σωματική του ακεραιότητα για να Προστατέψει τις Ζωές και τις Περιουσίες όλων των Ελλήνων Πολιτών .
..

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Στέλιου Στεφανίδη

Σβήσαμε τις φωτιές εν τη γενέσει τους
Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής εξηγεί πώς κατάφεραν να περιορίσουν τα καμένα στρέμματα σε 120.000 από 452.000 πέρυσι

Του Γιαννη Σουλιωτη

«Αντιμετωπίσαμε το 73% των πυρκαγιών στο πρώτο τρίωρο. Περιορίσαμε τις καμένες εκτάσεις στα 120.000 στρέμματα αντί 452.000 πέρυσι». Κοιτάζοντας τις φετινές επιδόσεις της Πυροσβεστικής, ο αρχηγός του σώματος, Στέλιος Στεφανίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ», δηλώνει δικαιωμένος αφήνοντας αιχμές εναντίον όσων, μετά την πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής πέρυσι, επιχείρησαν να του επιρρίψουν ευθύνες για τη μεγάλη καταστροφή. «Η απάντησή μου σ’ αυτούς ήρθε ένα χρόνο μετά», λέει χαρακτηριστικά, ενώ στρέφει τα βέλη του και εναντίον της Δασικής Υπηρεσίας και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παρέμειναν αδρανείς στον τομέα της πρόληψης. Με αφορμή μάλιστα τη φωτιά που κατέστρεψε το φοινικόδασος στην Πρέβελη, αναφέρει: «Εφόσον μας αρέσουν οι φοίνικες, οφείλουμε να οριοθετήσουμε το φοινικόδασος, να το καθαρίσουμε, να το φυλάξουμε και όχι να το αφήσουμε στην τύχη του να καεί, όπως τελικά συνέβη».

Είχαμε και τύχη

– Τα τελευταία χρόνια, τέτοια εποχή ψάχνουμε τον επόμενο αρχηγό της Πυροσβεστικής και απαντήσεις στο ερώτημα τι έφταιξε για κάποια μεγάλη καταστροφή. Φέτος, τα πράγματα μοιάζουν διαφορετικά.

– Φέτος κάναμε αυτό που έπρεπε. Η χώρα δεν είχε περιθώρια για άλλες καταστροφές. Χρειάστηκε φυσικά και τύχη, διότι εάν για παράδειγμα ένα ελικόπτερο παρουσίαζε βλάβη και κάποια πυρκαγιά είχε πάρει διαστάσεις, τότε η ευθύνη θα βάραινε τον αρχηγό.

– Πέρυσι, μετά την πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, η τότε ηγεσία του υπουργείου άφηνε να εννοηθεί ότι είχατε σημαντικό μερίδιο ευθύνης για ό,τι συνέβη.

– Η απάντησή μου σε αυτούς ήρθε ένα χρόνο μετά. Φέτος απέδειξα ποιος είμαι. Η τότε ηγεσία είχε επιλέξει να μη με χρησιμοποιήσει. Αυτό λέει πολλά.

– Τι άλλαξε και η εικόνα του σώματος βελτιώθηκε;

Κατ’ αρχάς, εκπαιδεύσαμε τα πεζοπόρα τμήματα. Καταρρίψαμε τον μύθο πως τις φωτιές σβήνουν τα αεροπλάνα. Κάθε βράδυ, με το που έφευγαν τα εναέρια και έδιναν αναφορά ότι η φωτιά δεν πάει καλά, στέλναμε δυνάμεις από την ΕΜΑΚ και τα πεζοπόρα και στις 2–3 τα ξημερώματα κατάφερναν να ελέγξουν το μέτωπο. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν επίσης η συνένωση του επιχειρησιακού κέντρου της Πυροσβεστικής με αυτό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι περιπολίες δικυκλιστών της Πυροσβεστικής στα δάση και οι εθελοντές.

– Σε ό,τι αφορά την πρόληψη;

– Εκεί, δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες. Δασική Υπηρεσία και Τοπική Αυτοδιοίκηση διαμαρτύρονται ότι δεν επαρκούν τα κονδύλια. Ορισμένες υπηρεσίες και δήμοι δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον. Στην Πρέβελη, για παράδειγμα, οφείλαμε να έχουμε οριοθετήσει το φοινικόδασος, να το ’χουμε καθαρίσει. Επόμενο ήταν να καεί.

– Μήπως η βελτίωση των επιδόσεων της Πυροσβεστικής οφείλεται εν μέρει στις ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το φετινό καλοκαίρι;

– Υπήρξαν και φέτος περίοδοι με πολύ υψηλή θερμοκρασία και δύσκολους ανέμους. Πετύχαμε μέρες με τόσο πολλά μποφόρ, που δεν τα ’χαμε ξανασυναντήσει την τελευταία δεκαετία. Στην Κάρυστο, για παράδειγμα, φέτος, τα εναέρια μέσα δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις. Πέρυσι, οπότε σημειώθηκε η μεγάλη καταστροφή, τα εναέρια πετούσαν κανονικά. Το ίδιο συνέβη με τις φωτιές στη νότια Κρήτη. Την ημέρα της πυρκαγιάς έπνεαν άνεμοι 11 μποφόρ.

– Τι αλλαγές σχεδιάζετε στη λειτουργία του σώματος το επόμενο διάστημα;

– Προχωράμε στην εφαρμογή σχεδίου «Καλλικράτη» και στην Πυροσβεστική. Καταργούμε κλιμάκια που δεν αντιμετωπίζουν συμβάντα, ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις κεντρικές υπηρεσίες μας. Το επόμενο καλοκαίρι θα καλύπτουμε την περιοχή του κλιμακίου με περιπολίες. Στις πιο σοβαρές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, οι υπαίτιοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Μάθαμε να εντοπίζουμε τους υπευθύνους για εμπρησμό

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα 232 άτομα έχουν συλληφθεί για εμπρησμό. Τα 51 για εμπρησμό από πρόθεση και 181 από αμέλεια. Επιπλέον, 10 από τους κατηγορούμενους προφυλακίστηκαν.

– Τι άλλαξε φέτος στον τρόπο που λειτουργούν τα ανακριτικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής;

– Τα προηγούμενα χρόνια, το 50%–60% των πυρκαγιών χαρακτηρίζονταν «άγνωστες», δεν ξέραμε δηλαδή τι ήταν αυτό που τις είχε προκαλέσει. Φέτος οι «άγνωστες» πυρκαγιές μειώθηκαν κατά 25%. Σε αυτό συνέβαλε η συστηματική εκπαίδευση των ανακριτικών υπαλλήλων από εμπειρογνώμονες της Δασικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ σε Καλιφόρνια και Φλόριντα. Μας δίδαξαν πώς, μέσα από την έρευνα, να εντοπίζουμε τους υπευθύνους. Επιπλέον, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει αποκτήσει αρχείο με τα στοιχεία εμπρηστών που έχουν συλληφθεί τα προηγούμενα έτη και έτσι μπορεί να αξιολογεί και να συσχετίζει κάθε νέο στοιχείο που πέφτει στα χέρια της.

Ο κ. Στέλιος Στεφανίδης αποκάλυψε, τέλος, ότι την επομενη χρονιά όλα τα οχήματα της Πυροσβεστικής θα είναι εφοδιασμένα με σύστημα GPS για καλύτερο συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης και επισήμανε ότι το 20% του στόλου των οχημάτων έχουν αγοραστεί την τελευταία πενταετία.

πηγή :kathimerini.gr

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Τα Νέα της Ημέρας


Σύμφωνα με συναδέλφους της Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ κ. ΟΘΩΝΑ ΜΑΝΩΛΗ και έγινε συζήτηση για το πόρισμα που έχει κατατεθεί στη Βουλή και πιθανές τροποποιήσεις κάποιων άρθρων του προσχεδίου νόμου που αφορά την μελλοντική μας εργασιακή σχέση με το Πυροσβεστικό Σώμα .
Το κλίμα ήταν θετικό και ελπίζουμε σε μιά καλή συνεργασία με τον νέο Υφυπουργό και Υπουργό ....
.....
Επίσης εχθές έγινε συνάντηση του Προέδρου της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ κ. Παπαντώνη με τον γ.γ. του ΠΡΟ.ΠΟ κ. Τασούλα και τον Αργηγό του Π.Σ. κ. Στεφανίδη ..
...
Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις απο την Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ
...

Αγωνιστικό κάλεσμα από το Σωματείο Μεγάρων

Συνάδελφοι μετά τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα που έπληξαν τον κλάδο μας (όπως μείωση του χρόνου εργασίας μας κατά 1 μήνα – από 8 μήνες σε 7 μήνες , μη υλοποίηση του πορίσματος από την συσταθείσα Επιτροπή για την εργασιακή αποκατάσταση μας και τελικά την αθέτηση τον δεσμεύσεων της κυβέρνησης και του υπουργείου μας ).

θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο ΕΝΣΤΟΛΟΙ την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί στον Άρειο Πάγο
Καλούνται οι συνάδελφοι που δεν εργάζονται την ημέρα αυτή να παραβρεθούν

Στο άμεσο μέλλον να περιμένετε νέες δυναμικές παρεμβάσεις καθώς και κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών για την πλήρη δικαίωση του αγώνα μας..

...

Μετά τον Αρειο Πάγο η Πορεία θα ακολουθήσει τον δρόμο για ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ????

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πυρκαγιές σε Εύβοια και Έβρο


1 ) Δασική πυρκαγιά στο Λοφίσκο του Δ.Αυλώνος Εύβοιας.
Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα , 2 ομάδες πεζοπόρο , 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
..
2 ) Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λευκίμη του Ν.Έβρου.
Επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα , 2 ομάδες πεζοπόρο και 1 ελικόπτερο.
..

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στην Δ.Ε.Θ


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
..



Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο Συλλαλητήριο μας στην Θεσσαλονίκη.
Παρόλο τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε , όπως 1 ώρα και ένα τέταρτο στάσιμοι 400 ένστολοι Δασοπυροσβέστες στο Λευκό Πύργο ,
γιατί όλος τυχαίως δεν υπήρχε επικεφαλής ανώτερος αξιωματικός να διασφαλίσει υποτίθεται την νομιμότητα της πορείας ( ΆΚΟΥΣΟΝ - ΆΚΟΥΣΟΝ ) .
Προσπαθώντας πιθανόν με αυτή την καθυστέρηση να κουράσουν τους Συναδέλφους πού είχαν προσέλθει από διάφορα μέρη της Ελλάδος , ταξιδεύοντας από την προηγούμενη ημέρα (πχ. Αθήνα , Σπάρτη , Καλαμάτα , Κρήτη ,Τρίπολη , Κόρινθο και άλλες περιοχές ) .
Παρόλο την εσκεμμένη καθυστέρηση που έγινε από την αστυνομία για να μας απογοητεύσουν ( Μ' αυτό το πλευρό να κοιμούνται αυτοί οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας ) η Πορεία μας ξεκίνησε μουδιασμένα στην αρχή αλλά μετά τα πρώτα 10 λεπτά απέκτησε από τα συνθήματα μας φοβερό παλμό , αγωνιστικότητα και συγκίνηση .
Ένα μήνυμα έστω και καθυστερημένα εκείνη την μέρα το πήρανε οι Άρχοντες της Εξουσίας και τους δείξαμε τι θα επακολουθήσει στο άμεσο Μέλλον από τον Κλάδο μας.
Συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουμε ότι από την καρέκλα του σπιτιού μας και Ωχαδελφισμοί δεν γίνονται Διεκδικήσεις .
Για αυτό σας καλούμε όλους στις 23 Σεπτεμβρίου στον Άρειο Πάγο στην Αθήνα να βροντοφωνάξουμε όλοι Τέλος στην Κοροϊδία ????
Για λεπτομέρειες της πορείας στις 23 Σεπτέμβρη θα αναρτηθούν ανακοινώσεις στους σταθμούς , κλιμάκια και στην ιστοσελίδα της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ .
Περιμένουμε ειδικά την 1η ΕΜΑΚ Αθηνών να πρωταγωνιστήσει σ' αυτό το Συλλαλητήριο με την Δυναμική τους παρουσία , όπως κάναμε και στις 19 Μαΐου .
...
Όλοι μαζί να στηρίξουμε τον σκοπό που έχουμε θέσει από την αρχή -
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5.500 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ -
και όπως λέει μια λαϊκή παροιμία : Αυτοί μπορεί να έχουν το καρπούζι , Εμείς έχουμε όμως το μαχαίρι και θα το κόψουμε στο τέλος όπως πρέπει ...
......
Φωτό...
....
.....
.....

Πυρκαγιά στην ΧΙΟ



Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Καρδάμυλα Χίου.
Επιχειρούν 24 πυροσβέστες , 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα , 7 οχήματα ,1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη .

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ


..............ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ .............

Στις 12/9/2010 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ στο Λευκό Πύργο με κατεύθυνση στο Βελλίδειο .
Δόθηκε ψήφισμα Διαμαρτυρίας στον Ιδιαίτερο του Πρωθυπουργού και μας διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον Υφυπουργό ΠΡΟ.ΠΟ κ. Όθωνα Εμμανουήλ .
Στην Πορεία συμμετείχαν συνάδελφοι από όλες τις περιοχές της Ελλάδος.
Μπράβο στα παιδιά που έδωσαν το παρόν στο Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη .
Ευελπιστούμε να έχουμε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες .



Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Διαμαρτυρία των Συμβασιούχων πυροσβεστών

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 12¨00 οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , με αίτημα τη μονιμοποίησή τους .
Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας στα χέρια τους πανό με τα πρόσωπα των Συμβασιούχων πυροσβεστών που έχουν σκοτωθεί στη μάχη με τις φλόγες ,προχώρησαν προς το Βελλίδιο συνεδριακό κέντρο όπου συναντήθηκαν με παράγοντες του Υπουργείου , όπου ορίστηκε συνάντηση με τον Υπουργό για την μελέτη και επίλυση του εργασιακού μας θέματος .
....

..
...
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ..

ΟΜΑΔΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ του Π.Σ


Τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα " ΗΦΑΙΣΤΟΣ " και ειδικά στο ΗΦΑΙΣΤΟΣ 81 - 82 που για άλλη μία φορά απόδειξαν ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ χρήσιμη για το Πυροσβεστικό Σώμα όταν κατά την χθεσινή περιπολία κάνοντας όλες τις νόμιμες ενέργειες , οι οποίες έφεραν το αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Ιδιώτης της ευρύτερης περιοχής των ΒΙΛΛΙΩΝ ο οποίος έβαλε φωτιά με εύφλεκτες ύλες καίγοντας 6 στρέμματα πριν προλάβουν να τον συλλάβουν και να γίνει η κατάσβεση της πυρκαγιάς από οχήματα της πυροσβεστικής .

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημέρωση μελών


Συνάδελφοι,
Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα παρακάτω, και αυτό απαιτεί συνεχείς αγώνες.
1ο : Να μην χάσει κανείς συμβασιούχος πυροσβέστης την δουλειά του.
2ο : Να υπάρξει 8μηνη απασχόληση μέχρι την λήξη της πενταετίας (2012).
3ο : Να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
Η ΠΟΣΠΥΔ πιστεύοντας μέχρι τώρα ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου για το εργασιακό μας θέμα, υπήρξε μια πρόταση του
Yπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. και παράλληλα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο και τα παρακάτω:
1) Σημαντική απώλεια των εισοδημάτων των συμβασιούχων πυροσβεστών (μείωση βασικού μισθού, επιδομάτων, δώρων κ.λ.π.).
2) Αντισυνταγματική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση της εργασίας μας από 8 μήνες σε έως 7 μήνες.
3) Μη χορήγηση των ΜΑΠ (Μέσων Ατομικής Προστασίας).
4) Μείωση των εκτός έδρας από 38 σε 32 χωρίς αναδρομική ισχύ όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι.
5) Μη καταβολή των μετακινήσεων των συναδέλφων που μετέβησαν στην Αθήνα για τις εκπαιδεύσεις τους με τις moto.
Σε όλα τα παραπάνω είναι εμφανές ότι περίπου 10.000.000 € δεν υπήρχαν ή δεν διατέθηκαν για τους συμβασιούχους πυροσβέστες. Από εκεί και πέρα έχουμε διάφορες μετεκλογικές δηλώσεις. Δηλαδή:
Α) Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη στις 03/12/2009 για 8μηνη απασχόληση και απασχόληση στην Πολιτική Προστασία του συνόλου των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Β) Δηλώσεις Ραγκούση στις 26/04/2010 ότι οι συμβασιούχοι θα μειωθούν (όντως οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο είναι περίπου 50.000 από περίπου 150.000-200.000 προεκλογικά) και η Πυροσβεστική θα παίρνει συμβασιούχους πυροσβέστες για 5 μήνες γιατί έχει εποχιακές ανάγκες…. Μετά από πίεση της ΠΟΣΠΥΔ υπήρχαν δεσμεύσεις ότι δεν θα χάσει κανείς συμβασιούχος πυροσβέστης την δουλειά του και ότι θα δουλέψουμε 7 μήνες. Τις παραπάνω δηλώσεις επιδιώξαμε να τις πάρουμε και εγγράφως αλλά δεν κατέστη δυνατό, γεγονός που μας έχει προβληματίσει.
Γ) Πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Σπύρου Βούγια για πανελλήνιες εξετάσεις στο Π.Σ. ίσως και από το 2011 και επιβεβαίωση από τον Γ.Γ. του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Γρηγ. Τασούλα ότι προωθείται και το θέμα των εθελοντών πυροσβεστών με νέα ρύθμιση νόμου, ότι θα προσλαμβάνει έως 25% των εργασιακών κενών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Δ) Οι οικονομικές εξελίξεις λόγω μνημονίου είναι πολύ δυσοίωνες καθότι δεν επιτυγχάνονται τα αναμενόμενα έσοδα στον προϋπολογισμό, οι προσλήψεις στο δημόσιο είναι ανύπαρκτες ακόμα και για υγεία και παιδεία. Εξαίρεση είναι η πρόσφατη προκήρυξη ειδικών φρουρών.
Ε) Οι καθοριστικές εξελίξεις εν όψει «Καλλικράτη» με κλείσιμο και συγχωνεύσεις Π.Κ.
ΣΤ) Πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη στα Προεδρεία των μονίμων ένστολων για πρόσληψη 500 περίπου πυροσβεστών το 2011.
Ζ) Υπάρχει σχέδιο νόμου πρόσληψης «Επικουρικών Πυροσβεστών» στο Π.Σ. Εξέλιξη θετική, πλην όμως πρέπει να βελτιωθεί σε αρκετά σημεία, να ψηφιστεί και μετά να προωθήσουμε την υλοποίησή της, πράγμα αρκετά δύσκολο στην παρούσα οικονομική κατάσταση, γεγονός που συνεπάγεται συνεχής, καθημερινός αγώνας για την υλοποίηση των παραπάνω. Βέβαια εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους να συμβεί όπως και με τους Αγροφύλακες, συστήσανε 2.500 θέσεις Αγροφυλάκων, προσεληφθήκαν περίπου 1.000 και οι υπόλοιποι έμειναν στα χαρτιά όπως υπάρχει και ο μεγαλύτερος φόβος να ψηφιστεί και να μείνει στο συρτάρι και από την άλλη καθημερινά να ζούμε την πιθανή μείωση του ταμείου ΟΑΕΔ, την μείωση εργασίας σε 5μηνο, κατάργηση ΣΣΕ και να μας λένε θα, θα προσλάβουμε πυροσβέστες, και παράλληλα θα μας κάνουν σταδιακές μειώσεις συμβάσεων και μετά άντε γειά όπως λέει και ο λαός.
Δεδομένων όλων των παραπάνω, συνεπάγεται ότι πρέπει απαρέγκλιτα να μην απολυθεί κανείς, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε 8μηνα και να προωθηθεί η σχετική ρύθμιση αφού βελτιωθεί και ψηφιστεί. Έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο να υλοποιηθεί με όλες αυτές τις δυσκολίες.
Συνεπώς, ναι στις διαπραγματεύσεις.
Ναι να μην χάσει κανείς την δουλειά του.
Ναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε 8 μήνες.
Ναι, όμως και στο δρόμο παράλληλα ώστε να διατηρηθούν και υλοποιηθούν τα παραπάνω καθότι αρκετοί συνάδελφοι διαμαρτύρονται ότι δεν έσκασε ρουθούνι μέχρι τώρα λόγω των διαπραγματεύσεων.
Ναι, ίσως να έχουν δίκιο. Πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο αγωνιστικά και όπως ξέρουμε.
Συνεπώς καλά τα λόγια, καλά τα σχέδια νόμου αλλά μέχρι υλοποίησης θέλουμε αγώνα.
Ας φροντίσουν τα Προεδρεία των Σωματείων Χαλκιδικής, Θεσσαλίας να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις προς την ΠΟΣΠΥΔ καθότι τα χρήματα τα έχουν εισπράξει από τα μέλη τους.
Τέλος να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν το διήμερο για ενημέρωση από το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ στην Π.Υ. Ναυπάκτου, Π.Υ. Μεσολογγίου, Π.Υ. Αμφιλοχίας, Ε.Κ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, πεζοπόρο Ιωαννίνων, Π.Υ. Ζακύνθου, Π.Υ. Κεφαλονιάς.
Μην ξεχάσετε σήμερα Τετάρτη 08/09/2010 τα Σωματεία Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδος, Θεσσαλίας, Αττικής να δηλώσουν ποιοι συνάδελφοι θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη στις 12 Σεπτεμβρίου στον Λευκό Πύργο με κατάληξη στο Βελλίδειο στην ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και αναχώρηση για Αθήνα περίπου στις 16:00 της Κυριακής ώστε να κανονιστούν τα λεωφορεία.
Σας αποστείλαμε το σχέδιο νόμου που από τις 07/07/2010 δεν έχει ληφθεί υπόψη καμία πρόταση της ΠΟΣΠΥΔ για βελτίωση. Η ΠΟΣΠΥΔ θεωρεί ότι χρειάζεται πολλές αλλαγές. Όσα Προεδρεία, παρ’ όλα ταύτα, επιθυμούν να κάνουν Γ.Σ. για να το αποδεχθούν ή όχι, ας το κάνουν, γιατί παρατηρείται το φαινόμενο μέλη Δ.Σ. Σωματείων άλλα να λένε στα μέλη τους και άλλα στην ΠΟΣΠΥΔ. Μέχρι ώρας ισχύει η απόφαση συνεδρίου της ΠΟΣΠΥΔ και αυτό στηρίζουμε καθότι και το πόρισμα το οποίο έχει ψηφιστεί και από 12 από τα 13 μέλη του Δ.Σ. και έχει κατατεθεί και στη Βουλή. Έχουμε επικοινωνήσει με το γραφείο του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. και αναμένουμε συνάντηση με το νέο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ κ. Χρήστο Παπουτσή.
Οι επιλογές μας είναι δύο. Είτε το παλεύουμε μέχρι τέλους, είτε δεν κάνουμε τίποτα.


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Μιας και κάποιοι Συνάδελφοι ανέβασαν σήμερα στα blog τους το ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ που αφορά τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες και την εργασιακή τους αποκατάσταση , ας το ανεβάσω και εγώ και ο Θεός βοηθός στο κατά πόσο θα υλοποιηθεί ...
.....

.....

.....

.....

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΓΙΑ ΝΑ
ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ
..


ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης:
Γιώργος Παπανδρέου

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης:
Θεόδωρος Πάγκαλος

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος:
Γιώργος Πεταλωτής

Yπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Ιωάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Θεοδώρα Τζάκρη
Υφυπουργός: Γιώργος Ντόλιος

Υπουργείο Επικρατείας με αρμοδιότητα τις Επενδύσεις

Υπουργός: Χάρης Παμπούκης

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός: Γεώργιος Παπακωνσταντίνου
Υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Υφυπουργός: Δημήτρης Κουσελάς

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Δημήτριος Δρούτσας
Αναπληρώτρια Υπουργός:
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός : Σπυρίδων Κουβέλης
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Παναγιώτης Μπεγλίτης

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα μετονομασθεί σε
Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Υπουργός: Μιχαήλ Χρυσοχοϊδης
Αναπληρωτής Υπουργός Μακεδονίας Θράκης: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Παναγιώτης Ρήγας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας

Υπουργείο Θαλλασίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας

Υπουργός : Γιάννης Διαμαντίδης
Υφυπουργός: Ελπίδα Τσουρή

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Υπουργός: Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη
Αναπληρωτής Υπουργός: Νικόλαος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Ιωάννης Μανιάτης
Υφυπουργός: Αθανάσιος Μωραΐτης

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρώτρια Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργός: Ιωάννης Πανάρετος

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Υπουργός: Δημήτριος Ρέππας
Υφυπουργός: Ιωάννης Μαγκριώτης
Υφυπουργός: Σπυρίδων Βούγιας

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Λούκα Κατσέλη
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρογλου
Υφυπουργός: Άννα Νταλάρα

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υφυπουργός: Χρήστος Αηδόνης

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός:Μιλένα Αποστολάκη
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός: Χαράλαμπος Καστανίδης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Αναπληρωτής Yπουργός με αρμοδιότητα τα Μ.Μ.Ε.:Τηλέμαχος Χυτήρης
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης