Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ενημέρωση μελών - 27/9/2010

Σε συνέχεια της τελευταίας ενημέρωσης μελών, στη συνάντηση με την ΠΟΣΠΥΔ ο κ. Ραγκούσης σε ερώτηση συναδέλφου απάντησε ότι «τα σώματα ασφαλείας εξαιρούνται από το μνημόνιο» και επίσης έκανε αναφορά και σχετικά με τη 12μηνη εργασία και σε προγράμματα ΟΑΕΔ.
Την Πέμπτη 23/09 συνάδελφος, γραμματέας του Σωματείου Στερεάς Ελλάδος συνάντησε στην οδό Ερμού τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά. Του συστήθηκε και τον ρώτησε τι θα κάνει η Ν.Δ. για τους συμβασιούχους και ο κ. Σαμαράς είπε «ότι απόφαση βγάλει το Δικαστήριο». Όπως φαίνεται τα περί 250.000 συμβασιούχων του πρώην Πρωθυπουργού είναι πολύ παλιό και δεν συμφέρει να το ανακινούν. Αν νομίζουν οι πολιτικοί οι τωρινοί και οι προηγούμενοι ότι θα απαλλαχθούν από εμάς έτσι εύκολα, κούνια που τους κούναγε.
Στις άμεσες προτεραιότητες είναι:

  • Να μπορέσουμε να επιδιώξουμε πάση θυσία να εργαστούμε και το Νοέμβριο.
  • Με όσους τρόπους μπορούμε να λάβουμε εγγυήσεις και δεσμεύσεις για 8μηνη εργασία το 2011.
  • Την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για εργασιακή αποκατάσταση το συντομότερο δυνατό και για τους περισσότερους χωρίς να χάσει κανείς τη δουλειά του.

Επίσης, εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε ότι στην πορεία της 23/9 συμμετείχαν και οι συνάδελφοι από το Σωματείο Σάμου – Ικαρίας.