Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση με Αρχηγό και ΓΓ του Υπουργείου ΠτΠ

Συνάδελφοι,
Χθες, 01/09/2010, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Στέλιο Στεφανίδη. Τον ρωτήσαμε αν γνωρίζει κάτι για το θέμα των προσλήψεων μονίμων πυροσβεστών στο Π.Σ. Μας ανέφερε ότι είχε συνάντηση με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Χρυσοχοῒδη και του ζήτησε να προχωρήσει σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Π.Σ. το συντομότερο δυνατό. Τον ρωτήσαμε για το θέμα πληρωμών των εκτός έδρας καθώς και την αποζημίωση ων συναδέλφων για τις εκπαιδεύσεις και μετακινήσεις με τις moto. Μας είπε ότι έχει δώσει προφορική εντολή στους διοικητές να καταχωρηθούν μετά τις 16/08/2010. Του εξηγήσαμε ότι αρκετοί διοικητές δεν θα προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες, επέμενε ότι έχει δώσει εντολή να περαστούν. Έγινε αναφορά για το θέμα των πανελλήνιων εξετάσεων στο Π.Σ. και την τροποποίηση του νόμου για την κάλυψη έως 25% των εθελοντών στο Π.Σ. Δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο. Για το θέμα των ΜΑΠ δήλωσε ότι σίγουρα του χρόνου θα πάρουμε ότι προβλέπεται. Για το θέμα του «μέχρι 7 μήνες» απασχόλησης σε πρόσφατο ΦΕΚ που περιλαμβάνονται και τα εκτός έδρας, λέγεται ότι προέβηκε σε αυτές τις ενέργειες το Υπουργείο Οικονομικών και δεν γνωρίζει κάτι.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Γρηγ. Τασούλα ο οποίος δήλωσε ότι για το ΦΕΚ περί των εκτός έδρας θα καταβληθούν προσπάθειες να διορθωθεί, ομοίως και το μέχρι 30/10/2010 που αναφέρει. Για το θέμα των πανελληνίων εξετάσεων και τα περί εθελοντών τόνισε ότι όντως είναι δύο νομοσχέδια που είναι σε εξέλιξη αλλά δεν έχουν σχέση με εμάς. Όταν επιμείναμε ότι εποφθαλμιά σε θέσεις των συμβασιούχων πυροσβεστών επέμεινε ότι δεν έχει καμία σχέση. Τονίσαμε την σύγχυση απόψεων στα περί υλοποίησης της ρύθμισης στο Β’ και Γ’ τμήμα της Βουλής, μας είπε ότι ίσως περάσει στο Γ’ τμήμα της Βουλής. Επισημάναμε στο θέμα της ρύθμισης να τροποποιηθούν οι θέσεις από 2.000 σε 4.000 θέσεις και να συμπεριλαμβάνονται οι απόφοιτοι δημοτικού σχολείου όπως προβλέπεται, και μετά τη λήξη της 5ετίας να γίνεται απευθείας ρύθμιση για μόνιμη απορρόφηση, είπε ότι θα το εξετάσουν. Γίνεται προσπάθεια να συναντηθούμε και με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. αλλά εδώ και δέκα ημέρες μας είπαν ότι δεν κάνει ραντεβού στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. καθότι μετακινείται καθημερινά στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τα Σωματεία Χαλκιδικής, Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης δεν έχουν προχωρήσει σε εξόφληση των οφειλών προς την ΠΟΣΠΥΔ. Ας προσέχουν οι συνάδελφοι τις μετακινήσεις τους καθότι το τελευταίο 3ημερο είχαμε 3 συναδέλφους νεκρούς από τροχαία ατυχήματα.
Στις 02/09/2010 υπήρξε και τηλεοπτική παρουσία στο τηλεοπτικό σταθμό ALTER και ΤΗΛΕΑΣΤΥ.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Ας φροντίσουν τα Σωματεία να ενημερώσουν έγκαιρα την ΠΟΣΠΥΔ για την παρουσία των συμβασιούχων πυροσβεστών στην πορεία μας στη ΔΕΘ στις 12/09/2010, 10:00 πρωί στον Λευκό Πύργο. ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΕΙΝΑΙ 11/09/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.