Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 24-9-2010

Μέγαρα: 23/09/2010

Προς:

1) Σωματεία Μέλη

2) Συμβασιούχους Πυροσβέστες

3) Πίνακες ανακοινώσεων


Χθες πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τα 176 € στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Παράλληλα μετά την πρόσφατη αρνητική εισήγηση του Αρειοπαγίτου κ. Δουλγεράκη η απόφαση πήγαινε για αρνητική. Οι δικηγόροι των συμβασιούχων ζήτησαν αναβολή και πήραν για τις 20/01/2011.

Η ΠΟΣΠΥΔ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και αφού του μεταφέραμε τους προβληματισμούς για τις εξελίξεις, μας δήλωσε ότι:

1) Δεν γνωρίζει τίποτα για σχέδια νόμου, πορίσματα.

2) Τα περί πενταμήνου ήταν ατυχείς δηλώσεις παραδείγματος και δεν είχε πρόθεση να θίξει τη χρονική διάρκεια του κλάδου μας. Άλλωστε υπόγραψε την απόφαση για έως 7 μήνες.

3) Ο Πρωθυπουργός ο ίδιος καθώς και ο πρώην Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Μιχ. Χρυσοχοῒδης έχουν προχωρήσει σε δηλώσεις για την εργασιακή αποκατάσταση γιατί θέλουν να λύσουν τα πρόβλημα, διαφορετικά θα μας το είχε δηλώσει η κυβέρνηση όπως έχουν κάνει στο παρελθόν με άλλους χώρους εργαζομένων (STAGE).

4) Θεωρεί ότι σωστή χρονική περίοδο για να προωθηθεί η ρύθμιση είναι να ολοκληρωθεί την Άνοιξη και να προωθηθεί το Καλοκαίρι και δήλωσε ότι αναμένεται αναδιάρθρωση του Π.Σ.

5) Διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε παρέμβασή του προς τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. στα περί 8μηνου σε 7μηνο. Τηλεφωνώντας άμεσα στον κ. Χρυσοχοῒδη ζητώντας διευκρινίσεις, ο κ. Χρυσοχοῒδης δήλωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πει για 5μηνο, όχι ο κ. Ραγκούσης.

6) Δήλωσε άγνοια και έκπληξη για το ότι έχουμε προσληφθεί με το Π.Δ. 124/2003 για 5 συνεχόμενα έτη. Του προτείναμε πέραν του πορίσματος και του σχεδίου νόμου, εάν τελικά για λόγους νομικούς και πρακτικούς, υπάρχει πρόβλημα να προχωρήσει για όλους σε 12μηνη απασχόληση για αρκετά χρόνια (10) κάνοντας ελάχιστη τροποποίηση στο ήδη υπάρχον Π.Δ. πρόσληψής μας. Θα το εξετάσουμε και νομικά εάν μπορεί να τεκμηριωθεί.

7) Δέχθηκε ότι δεν είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με την Ομοσπονδία μας εδώ και ένα χρόνο και θα υπάρξει συνάντηση στα μέσα Οκτωβρίου.

8) Δεν υπήρξε από τον Υπουργό καμία συγκεκριμένη χρονική δέσμευση για 8μηνα, ρυθμίσεις για την εργασιακή μας αποκατάσταση.

9) Μας προέτρεψε να πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Χρήστο Παπουτσή.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν στο χθεσινό συλλαλητήριο από Καβάλα, Θάσο, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαύριο, Κορωπί, Αμφιλοχία, Λευκάδα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Λαμία, Εύβοια, Ν. Αργολίδας, Ν. Μεσσηνίας, Ν. Λακωνίας, Κόρινθο, Κιάτο, Αγ. Νικόλαο, Λασήθι, Ρέθυμνο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Τήνο, Οινόφυτα, Κεφαλονιά, Αίγινα, Μέγαρα, 1η ΕΜΑΚ, Ελευσίνα. Ευχαριστούμε επίσης τους συναδέλφους που προτίμησαν τους καναπέδες, τους φραπέδες, το internet και το κρεβάτι τους. Τέλος, μπράβο στους συναδέλφους και στα απλά μέλη που κατέβηκαν για μια ακόμα φορά στο δρόμο και δεν σκέφτηκαν, όπως κάποιοι άλλοι, αν είναι κοντοί, ψηλοί, μορφωμένοι, αγράμματοι, με απολυτήριο ή χωρίς, με δίπλωμα ή όχι, μικροί ή μεγάλοι σε ηλικία και δεν είχαν ράψει κοστούμια μονιμότητας, ούτε παπαγαλίζανε κομματικά, ούτε για ιδιοτελείς δικούς τους λόγους, ούτε αν είναι μέσα ή έξω στα σχέδια νόμου και τα πορίσματα. Ναι στην εργασία για όλους, ναι στη ρύθμιση, ναι όμως και στο δρόμο για να διασφαλίσουμε αυτά που χάνουμε και να διαμαρτυρηθούμε στους πολιτικούς ότι είμαστε άνθρωποι με ανάγκες, με οικογένειες, που κινδυνεύουμε κάθε μέρα για να βγάλουμε ένα κομμάτι ψωμί και δεν είμαστε νούμερα. Το οφείλουμε στον αγώνα μας, στις οικογένειές μας και στους συναδέλφους που χάσαμε μέχρι τώρα.

Υπήρξαν παράπονα από απλά μέλη ότι Δ.Σ. Σωματείων δεν ενημερώνουν για τις ανακοινώσεις της ΠΟΣΠΥΔ, είτε διαστρεβλώνουν την ενημέρωση που υπάρχει. Ας φροντίσουν τα Σωματεία για την συνεχή και σωστή ενημέρωση και ανάρτηση στους πίνακες ανακοινώσεων. Υπήρξε μικρή τηλεοπτική κάλυψη από ΝΕΤ, ALTER, MEGA, ΣΚΑΪ. Αναμενόμενο άλλωστε.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι μας καταγγέλθηκε από συναδέλφους πανελλαδικά και έχουν καταγραφεί από την ΠΟΣΠΥΔ και θα ενημερωθείτε και στη συνέχεια ότι δύο Προεδρεία της Βόρειας Ελλάδος βγάζουν ανακοινώσεις κατεβείτε στην πορεία και τηλεφωνικά λένε στους συναδέλφους δεν χρειάζεται να πάτε στις πορείες, έχει λυθεί το πρόβλημα, κακώς φωνάζει η ΠΟΣΠΥΔ κ.λ.π. Οι ίδιοι 2-3 συνάδελφοι μεταφέρουν τα ίδια παίρνοντας τηλέφωνα και άλλους Προέδρους Σωματείων, πρασινοπαπαγαλίζοντας και κάνοντας και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου. Σεβαστή η πολιτική ιδεολογία και η γνώμη του καθενός, όχι όμως να γίνεται εις βάρος των συναδέλφων, και σας θυμίζουμε επειδή και τα δύο Προεδρεία δεν ήταν ιδρυτικά Σωματεία ούτε παρόντες στις 17/12/2003 όπου συνεβρέθηκαν μέλη των ιδρυτικών Σωματείων της ΠΟΣΠΥΔ. Δηλώθηκε και καταγράφηκε τότε μακριά από την ΠΟΣΠΥΔ όσοι εξυπηρετούν κομματικούς και ιδιοτελείς λόγους.

Θεωρητικά μέχρι 15-20 Οκτωβρίου θα υπάρξουν συναντήσεις με τον κ. Γ. Ραγκούση, τον κ. Χ. Παπουτσή και Όθωνα Εμμανουήλ καθότι θα έχει δημοσιευθεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το έτος 2011 όπου θα φαίνονται οι εγκεκριμένες πιστώσεις για το 2011, πόσο θα δουλέψουμε το 2011 σαν συμβασιούχοι και αν υπάρξει πρόθεση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το 2011.

Με τιμή

για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΕπιλογές ανάρτησης

της Ομοσπονδίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ...................................... Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ..ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΑΡΑΝΤΑΚΗΣ