Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Περί επερχόμενων κινητοποιήσεων

Αρκετοί συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες δηλώνουν προφορικά ότι θέλουν να βγούμε στο δρόμο κ.λ.π.
Όταν όμως προκύπτουν κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο, όπως 16/05 στη Λαμία και 15/05 στην Ομόνοια, τότε έχουμε δουλειές, δεν μπορούσα, δεν πρόλαβα, δεν το έμαθα, γιατί να πάμε, κάνω δεύτερη δουλειά και δεν μπορούσα να φύγω, δεν το είπατε έγκαιρα κ.λ.π.
Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαριστεί σε ποιο επίπεδο κινητοποιήσεων θα έχουμε αποτελέσματα δεδομένων των παρακάτω πιθανών ενεργειών:

α) Τον χρονικό ορίζοντα των κινητοποιήσεων (κάθε εβδομάδα, μήνα), συνεχείς είτε σε τακτά διαστήματα κ.λ.π.
β) Τον τόπο (ανά νομούς, ανά περιφέρεια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, νησιά, είτε μόνο στην Αθήνα, επισκέψεις σε γραφεία βουλευτών, κλείσιμο διοδίων, Νομαρχιών, Δήμων κ.λ.π.)

γ) Απεργία, επίσχεση και στάση εργασίας, λευκή απεργία.Για την γ περίπτωση πρέπει να συντρέχουν νομικοί λόγοι και κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να κηρυχθεί παράνομη η απεργία όπως γίνεται στο 95% των περιπτώσεων, δεδομένου πάντα ότι δεν γνωρίζουμε και τη συμμετοχή των συναδέλφων κα σε αυτή την περίπτωση. Πρέπει όμως πάντα να έχουμε διασφαλίσει ότι δεν θα απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος…. Έχουμε ζητήσει την συνδρομή της ΓΣΕΕ πάνω σε αυτό το ζήτημα. Εάν δεν έχουμε απάντηση θα δούμε.

δ) Την εργασία που έχουμε στο Π.Σ. δεδομένου ότι στο 8ωρο ούτε οι πρωϊνοί ούτε οι βραδινοί μπορούνε να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις εκτός νομών. Βέβαια σε τοπικό επίπεδο υπάρχει αδιαφορία των τοπικών όπως και των πανελλαδικών ΜΜΕ, είτε αν γίνεται αναφορά είναι πολύ μικρή, δεδομένου ότι δεν έχουμε ακόμα φωτιές για να παίξει το θέμα μας.

ε) Σημειωτέο, εάν εξαιρέσουμε τα μικρά πολιτικά κόμματα που κινούνται κοινοβουλευτικά, τα μεγάλα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) είναι αδιάφορά και σε αυτό συνδράμει και το σιγοντάρισμα των ΜΜΕ τα οποία στην πλειοψηφία τους «δεν βλέπουν και δεν ακούνε».

ζ) Ομαδικές παραιτήσεις μελών σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα π.χ. Αύγουστος.
Προτείνουμε άμεσα τα Δ.Σ. με κινητοποίηση και των μελών των Σωματείων τους να επισκεπτούν τα γραφεία των βουλευτών-Υπουργών της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης καθότι είναι ανύπαρκτη σε ενδιαφέρον και για τον χώρο μας παρότι έχουν και αυτοί μερίδα ευθύνης και να τους τα ψάλλουν.

Τα παραπάνω είναι ωφέλιμο να γίνονται με καταγραφή video και φωτό ώστε να ενημερώνονται πανελλαδικά όλοι οι συνάδελφοι για το τι έγινε και τι ειπώθηκε.

Είναι ωφέλιμο τα Δ.Σ. των Σωματείων να ενημερώσουν εκτενώς και ανελλιπώς τα μέλη τους.

Τις επόμενες ημέρες η ΠΟΣΠΥΔ θα συνεκτιμήσει όλα τα παραπάνω και θα προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες.