Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ενημέρωση για τις σημερινές εξελίξεις - 17/5/2010


Η ΠΟΣΠΥΔ πραγματοποίησε σήμερα 17/05/2010 συνάντηση με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Στεφανίδη, τον Υφυπουργό κ. Σπύρο Βούγια και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Αρχηγός μας δήλωσε ότι αύριο θα βγει διαταγή από το Α.Π.Σ. για πληρωμή λόγω προβλήματος με την Υ.Δ.Ε. (Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ενταλμάτων). Εάν αύριο Τρίτη δεν βγει η διαταγή για πληρωμή η ΠΟΣΠΥΔ θα προχωρήσει την Τετάρτη το πρωί σε μηνυτήρια αναφορά προς κάθε υπεύθυνο.
Στον κ. Βούγια αναφέραμε το θέμα του 8μηνου σε 7μηνο και δήλωσε άγνοια, μεσολάβησε παράλληλα ο Υφυπουργός ώστε να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Υπουργός μας είδε και δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι 7 μήνες και όχι έως 7(!!!), ότι αναμένει την οικονομική μελέτη για να την προωθήσει στον Υπουργό Οικονομικών, του εξηγήσαμε ότι έχουμε ενημερώσει και τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου στη Λαμία και ότι η αναλογία είναι με μια περίπου θέση πολίτη πυροσβέστη καλύπτονται περίπου με τρεις θέσεις συμβασιούχων πυροσβεστών. Τόνισε δε ότι δεν είναι θέμα ο ένας μήνας περικοπής μπροστά στο μέλλον μας. Του ζητήσαμε να δώσει σχετικές απαντήσεις σε επικείμενη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Μάκη Βορίδη.

Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα και θα γίνει νέα συνάντηση την Παρασκευή 21/05/2010 καθότι επισπεύδουμε τις διαδικασίες ώστε να κλείσει η Επιτροπή το πόρισμα στις 31/05/2010 για να μεταβιβαστεί στον κ. Υπουργό.

....??????