Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ενημέρωση Μελών από την ΠΟΣΠΥΔ


Μέγαρα 30 Απριλίου 2010
Αρ. Πρωτ: 204

Το πρωί υπήρξε τηλεοπτική παρουσία της ΠΟΣΠΥΔ στο πρωϊνό δελτίο του ALTER μαζί με συναδέλφους του Σωματείου Μεγάρων. Υπήρξαν συνεχείς διαβουλεύσεις με πολιτικά πρόσωπα αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου (κ. Χρυσοχοΐδη, κ. Βούγια, κ. Τασούλα). Όλοι οι πολιτικοί θεωρούν προτεραιότητα να ανακοινωθούν τα μέτρα και μετά να δούμε.
Επιπλέον δεν έχει υπογραφτεί η σχετική υπουργική απόφαση για να πληρωθούμε!!! Επειδή ζητάει το Υπουργείο Εσωτερικών βάσει του Ν.3833/2010 να εφαρμοστεί η μείωση 30% για τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου στο δημόσιο. Μάλιστα ζητήσαμε από την Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ευσταθία Μπεργελέ το υπ’ αριθμ. 19/4 ΔΙΠΠ/Φ.1.9/530/8695 αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών ο Γενικός διευθυντής του Υπουργείου κ. Αργυρού αρνήθηκε να μας τα δώσει μετά από εντολή της Γ.Γ. κ. Ευσ. Μπεργελέ. Κατά τα άλλα «όλα στο φως». Αφού μείναμε αρκετή ώρα στον κ. Αργυρού μας είπαν θα επικοινωνήσει η Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών κ.λ.π.
Μετά από κάλεσμα του κ. Αρχηγού παραβρεθήκαμε στη σύσκεψη του Α.Π.Σ. παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Γρηγ. Τασούλα. Επιμείναμε και στον κ. Αρχηγό και στον Γ.Γ. κ. Τασούλα ότι αν υπάρξει περικοπή χρόνου εργασίας των συμβ. Πυροσβεστών ή απολύσεις συμβ. Πυροσβεστών θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα εν όψει του καλοκαιριού και η αξιοπιστία προς την πολιτική ηγεσία έχει πλέον κλονιστεί. Ζητήσαμε να εγκριθούν και επιπλέον πιστώσεις και αναμένουμε απάντηση τη Δευτέρα, ομοίως και το αν θα βγει προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό και πρόσληψη αποκλειστικά από εμάς. Του εκφράσαμε τη δυσφορία μας για τις δηλώσεις του κ. Ραγκούση και μας ζήτησε προθεσμία ώστε να μας απαντήσει την Δευτέρα. Ομοίως και για το θέμα της Υπουργικής Απόφασης για τη πρόσληψη και πληρωμή μας.
Για το θέμα των μοτοσικλετιστών θα λέγεται «πυρσός», θα αποτελείται για το Ν. Αττικής από 60 moto μόνο με οδηγό που να διαθέτει δίπλωμα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα μένει ως έχει, προστίθεται μόνο 1 moto στον Αγ. Νικόλαο (Κρήτη) και 2 στο Ν. Χαλκιδικής. Παρότι ζητήσαμε και για τους άλλους νομούς αρνήθηκε κατηγορηματικά ο κ. Αρχηγός. Η moto και ο εξοπλισμός θα είναι δωρεά και όχι από το κράτος… Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι επιβαίνοντες θα είναι δύο. Ηδη ο αριθμός των συμβασιούχων πυροσβεστών στο Σώμα ανέρχεται μετά τις τελευταίες παραιτήσεις σε 5.398 περίπου. Τις επόμενες ημέρες θα ξαναέχουμε επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία εάν τελικά δεν βρεθεί λύση θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ για να αποφασίσει για τα περαιτέρω.
Τη Δευτέρα 03/05/2010 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη πάλι στο Α.Π.Σ. για τις moto και στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Επιτροπή του Υπουργείου όπου αναμένονται οι έγγραφες προτάσεις από τους φορείς. Αναρωτιόμαστε βέβαια τι επιτροπές και τι μονιμότητα πλέον και από την άλλη λένε συμβάσεις ορισμένου, γιόκ. Κανένας δεν προτίθεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Στις 30/4 ο Γ. Πεταλωτής, κυβ. εκπρόσωπος δήλωσε: «όλα τα μέτρα και οι αποφάσεις είναι επώδυνα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς για τίποτα». Συνεπώς ας κλείσουν τη Βουλή, να μετατάξουν και τους 2.500 περίπου υπαλλήλους, να μειώσουμε το χρέος και μετά ας έρθουν και σε εμάς…. Και τα Golden boys βασιλεύουν…. Σας αναδημοσιεύουμε δημοσίευμα από τοπική εφημερίδα:
«Όταν σου λένε ότι «ως χώρα χρωστάμε», ρώτα τους:
Γιατί μαζί τα φάγαμε;
Όταν σου μιλάνε για τις αγορές, ρώτα τους:
Ποια η διαφορά τους από τους τοκογλύφους;
Όταν σου μιλάνε, οι εγκληματίες-ληστές του δημόσιου χρήματος, για την ανάγκη να σου κόψουν ένα μισθό, ρώτα τους:
Ποιος πλήρωσε τα 28 δισ. ευρώ που χάρισαν πέρυσι στις τράπεζες;
Όταν σου μιλάνε για «περικοπές» και «ευέλικτες θέσεις εργασίας», ρώτα τους:
Έχουν κανέναν άνεργο, οι αμετανόητοι, στην οικογένειά τους;
Όταν σου μιλάνε για τον «υπέρμετρα διογκωμένο δημόσιο τομέα», ρώτα τους:
Ποιος τους διόρισε;
Όταν σου μιλάνε για «μέτρα που διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων», ρώτα τους:
Γιατί τα χειροκροτούν ο ΣΕΒ, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και όλοι οι εργοδότες;
Όταν σου μιλάνε για «αδυναμία να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, ρώτα τους:
Πως μοιράζουν δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για όπλα και μίζες;
Πολλές οι ερωτήσεις….
Η απάντηση μία: Στο δρόμο!»

Συνιστούμε σε ολα τα Σωματεία σε πρώτη φάση να διαμαρτυρηθούν στους τοπικούς βουλευτές και κατά κύριο λόγο κυβερνητικούς και να πάρουν θέση για το 8μηνο φέτος προφορικά και εγγράφως ώστε να αναγκαστούν να αναιρέσουν τα περί 5μηνου η ηγεσία. Παράλληλα με τις ενέργειες της ΠΟΣΠΥΔ τις επόμενες ημέρες, να ενημερώσουν εγγράφως την ΠΟΣΠΥΔ για τις ενέργειές τους τα Σωματεία ώστε να είναι πιο συντονισμένες. Ας βγάλουν και σχετικά δελτία τύπου τα Σωματεία.
Ψυχραιμία συνάδελφοι και αγωνιστική ετοιμότητα, φαίνεται ότι πάλι οι συμβ. Πυροσβέστες φταίνε για όλα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαντώνης Κων/νος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φαραντάκης Αλέξανδρος