Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

"Πέρασε" από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επί της αρχής και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης


Υπερψηφίστηκε, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επί της αρχής και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μετά και τις βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες είχε προχωρήσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, κάνοντας δεκτά σχετικά αιτήματα κομμάτων και αρμόδιων φορέων, το νομοσχέδιο στήριξαν οι βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ 19 άρθρα υπερψηφίστηκαν και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι σε άλλα 34 άρθρα, δήλωσαν «παρών».

ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, δήλωσαν ότι καταψηφίζουν, ενώ ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι στηρίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο και επιφυλάσσεται επί των άρθρων του στην Ολομέλεια...............>>>>>>..

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι είναι ανοικτός για περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές μέχρι τη συζήτησή του στην Ολομέλεια η οποία θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με την ψήφιση του νομοσχεδίου.

..............>>>>>>>>>>>>>>...

Παράλληλα έδωσαν έμφαση στο θέμα της μονιμοποίησης του προσωπικού πενταετούς θητείας του Πυροσβεστικού Σώματος ζητώντας να υπάρχει ρητή αποσαφήνιση στο νομοσχέδιο.