Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Ερευνα στη Θεσσαλονίκη για απάτη από εθελοντές πυροσβέστες, "σύμβουλους" του Δένδια

bloko.gr
 

Ερευνα για απάτη βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αστυνομικές αρχές έπειτα από καταγγελία για τη δραστηριότητα του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στον τοπικό τύπο ερευνάται το ενδεχόμενο να διαπράχθηκε απάτη που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ καθώς βρίσκονται στο μικροσκόπιο καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες τα οχήματα του Εθελοντικού Σώματος δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ενώ και το Εκπαιδευτικό Κέντρο καταγγέλεται ότι δε διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργείται φέρεται να διαπιστώθηκε ότι κάποια από τα οχήματα του Σώματος δε διέθεταν ούτε ασφαλιστήρια αλλά ούτε και πινακίδες κυκλοφορίας!
Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε ορισμένα από τα οχήματα είναι "ηλικίας" πάνω από 30 ετών και έχουν αποσυρθεί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες χωρών του εξωτερικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών φέρεται να λαμβάνει ως συνδρομή από διάφορους δήμους της χώρας ετησίως από 2.000 έως 12.000 ευρώ.
συνέχεια   εδώ