Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Φλέγεται η Λαυρεωτική

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες, προκειμένου να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Δροσιά Κερατέας και η οποία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον επί τόπου επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και 30 εθελοντές ως πεζοπόρο τμήμα. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως έως και 7 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.
Kλειστή είναι η οδός Αναβύσσου - Λαυρίου. Τo κύριο μέτωπο της φωτιάς εντοπίζεται στο Θυμάρι και το Μετόχι και κατευθύνεται προς τον Άγιο Κωσταντίνο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν τραυματιστεί δύο πυροσβέστες. 


Τα 4 Α/Φ και το 1 Ε/Π επιχειρούν με ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την από αέρος επιχείρηση κατάσβεσης. Εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών και της έκτασης της πυρκαγιάς, το πυροσβεστικό προσωπικό του Νομού Αττικής έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει κοντά σε αυλές σπιτιών και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, έχουν ήδη καταστραφεί αποθήκες και δύο σπίτια. Το μέτωπο της πυρκαγιάς στρέφεται προς την Παλαιά Φώκαια.
Αυτή την ώρα εκκενώνεται ο οικισμός Σιντερίνα. Επίσης, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί γηροκομείο στην Παλαιά Φώκαια.
Ο αντιδήμαρχος της Κερατέας, κ. Ρόζης, μιλώντας στη zougla.gr, περιέγραψε την τραγική κατάσταση που επικρατεί.

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 17.00 το απόγευμα στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Επιπλέον δύο εστίες φωτιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πεντέλη και την Παλλήνη.

Μαίνεται η φωτιά στη Λακωνία


Την ίδια ώρα, άλλη μια πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά στη Νεάπολη Λακωνίας. Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη, που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.
Η φωτιά λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν έλαβε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε τον οικισμό Βιγκλάφια, όμως οι πυροσβέστες κατάφεραν να την απομακρύνουν.
Αυτή την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες του δήμου αλλά και κάτοικοι της περιοχής.
Η φωτιά καίει καλλιέργειες και χορτολιβαδική έκταση χαμηλής βλάστησης.

Πάτρα: Καίγεται το Κεφαλόβρυσο

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου της Πάτρας.

Το δάσος της περιοχής παραδόθηκε στις φλόγες λίγο μετά τις 17.50 το απόγευμα του Σαββάτου.

Η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.
Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 12 οχήματα της Πυροσβεστικής με 35 άνδρες. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλλουν προσπάθειες για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, προκειμένου η φωτιά να μην απειλήσει σπίτια.

αναδημοσίευση :zougla.gr