Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Νεκρός 28χρονος πυροσβέστης στη φωτιά στην Ελευσίνα - Απειλούνται σπίτια και στη ΣαλαμίναΑπό τη φωτιά στην Ελευσίνα, ένας 28χρονος πυροσβέστης πέθανε από παθολογικά αίτια, ενώ άλλοι τρεις πυροσβέστες βρίσκονται στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για τον 28χροινο οδηγό του περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ο 28χρονος πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από ανεύρισμα.

Αλλά και στη φωτιά στη Σαλαμίνα, άλλοι δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ο ένας από εγκαύματα και ο άλλος πιθανότατα από πτώση και νοσηλεύονται ήδη. Στην Ελευσίνα άλλος ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε με εγκαύματα και βρίσκεται επίσης στο νοσοκομείο.


Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.30 στη περιοχή Μελίσσια Ασπροπύργου ωστόσο λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στη περιοχή εντάσεως 7 μποφόρ, έχει διασπαστεί σε πολλά μέτωπα. Ένα από αυτά «μπήκε» στη βόρεια πλευρά της 112 Πτέρυγας Μάχης της Ελευσίνας ωστόσο δεν απειλούνται οι εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 77 ατόμων, 7 υδροφόρες Δήμων ενώ ρίψεις νερού κάνουν 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Για λόγους ασφαλείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από την περιοχή του Θριασίου.

Φωτιά σε εξέλιξη και στον Άγιο Αντώνιο Σαλαμίνας όπου απειλεί σπίτια του οικισμού Βασιλικά. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δυο υδροφόρες Δήμων και ένα ελικόπτερο.

Επίσης υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην Καραθώνα Ναυπλίου και στη θέση Προσήλιο Βοιωτίας, ενώ από το μεσημέρι οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Στεφάνι-Καλογερικό Κορινθίας.

Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, εννέα άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροπλάνα.

Η φωτιά στο Ναύπλιο εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Στο σημείο επιχειρούσαν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στη Βοιωτία η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης και στο σημείο επιχειρούσαν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
..................
σημ...
ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΤΕ Ή ΒΛΕΠΕΤΕ ΤV ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ