Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ενημέρωση ΠΟΣΠΥΔ για το συλλαλητήριο της 6/6




Εχτές πραγματοποιήθηκε το 47ο συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΥΔ με σημείο συνάντησης το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.
Στις 12.00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παύλο Αποστολίδη. Το συγκεκριμένο Υπουργείο πρέπει να εκδώσει την Π.Υ.Σ. (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου).
Το έγγραφο για τις 1.500 θέσεις αποστάλθηκε στο Υπουργείο στις 05/06/2012 χωρίς πρωτόκολλο και αναπαυόταν στο γραφείο της κ. Γαλάνη.
Εντέλει ζητήσαμε την επίσπευση των υπογραφών των 1.500 ατόμων και του συμπληρωματικού αιτήματος των 406 ατόμων.
Η Π.Υ.Σ. για τα 1.500 άτομα απαιτεί 2-3 ημέρες γραφειοκρατική διαδικασία, δηλ. Δευτέρα έως Τρίτη θα έχει υπογραφτεί. Ζητήσαμε επίσπευση των διαδικασιών ώστε να υπογραφεί άμεσα με το ΣτΕ και το Γ.Λ.Κ. και το αίτημα των 406 θέσεων ώστε να βγουν συνολικά οι 1.906 θέσεις.
Παράλληλα με την ΠΟΣΠΥΔ παραβρέθηκαν και συμβασιούχοι συνάδελφοι στο ΣτΕ ώστε να βρεθεί η αλληλογραφία που αφορούσε τους 406 συναδέλφους.
Το αίτημα είχε αποσταλεί από το πρωί με fax και αναπαυόταν και αυτό με την σειρά του στα συρτάρια του ΣτΕ.
Εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΥΔ και συμβασιούχοι συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΣτΕ και τελικά το έγγραφο πήρε αριθμό πρωτοκόλλου και το παρέλαβε η κ. Παπαδημητρίου και λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα συζητηθεί σήμερα 07/06/2012.
Σε συνάντηση της ΠΟΣΠΥΔ και συμβασιούχων με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Παν. Μπονάτσο αρνήθηκε να μας χορηγήσει τα 29158 Φ401.34 και 27197 Φ401.34 έγγραφα του Α.Π.Σ. που αφορούν τους 1.906 συμβασιούχους πυροσβέστες και μας παρέπεμψε στην ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ.
Πραγματοποιήθηκε και συνάντηση της ΠΟΣΠΥΔ και των συμβασιούχων πυροσβεστών με τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Ελευθ. Οικονόμου από τον οποίο ζητήσαμε συντονισμό και επίσπευση των ενεργειών ώστε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχουν κλείσει οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να προχωρήσει η πρόσληψη των 1.906 συμβασιούχων. Σήμερα θα ενημερωθεί προσωπικά και ο Πρωθυπουργός κ. Πικραμένος.
Σήμερα και αύριο και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει όχληση της ΠΟΣΠΥΔ και συναδέλφων στους αρμόδιους φορείς ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες.
Στην πορεία παραβρέθηκαν πάλι συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα και υπήρχε μειωμένη προσέλευση πάλι των συμβασιούχων που αρκέστηκαν να λάμψουν δια της απουσίας τους περιμένοντας να τρέχουν κάποια άλλα «κορόϊδα» για αυτούς και αυτοί προτίμησαν τις «εξυπνάδες» και τις αμπελοφιλοσοφίες των γυρολόγων και ξερόλες, του internet και τις αλληλοκατηγορίες, αποδεικνύοντας οι συνάδελφοι με την αδιαφορία τους ότι δεν τους ενδιαφέρει και τόσο η εργασία τους και φταίνε όλοι οι άλλοι πλην των καναπεδάτων και ωχαδελφιστών.
Αρκετοί 5ετείς έδωσαν παρόν παρότι έπρεπε να πάρουν άδεια από την βραχεία για να παραβρεθούν όσοι είχαν ρεπό.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα Σωματεία στο σύνολό τους παρείχαν λεωφορεία δωρεάν μετακίνηση στους συμβασιούχους πυροσβέστες που όπως αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά στο σύνολό τους δεν είχαν και πολλή ανάγκη για εργασία.
Τις επόμενες ημέρες χρειάζεται συνεχής ενόχληση για να ξεκολλήσουν τα δύο αιτήματα για 1.500 και 406 θέσεις από Α.Π.Σ. που πρέπει να επιδείξει κάποιο στοιχειώδη ενδιαφέρον, το Γ.Λ.Κ., το ΣτΕ και το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης.
Καλούμε τους συναδέλφους παράλληλα με την παρουσία της ΠΟΣΠΥΔ να καλούν συνεχώς τηλεφωνικά τους αρμόδιους ώστε να μην ξεχάσουν στα συρτάρια τα αιτήματα, και είναι:
Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, γραφείο Αρχηγού τηλ. 213.2157602, υπόψη κ. Κορομηλά για τον συντονισμό των παραπάνω.
Γ.Λ.Κ., Διεύθυνση Προϋπολογισμών, τηλ. 210.3338258 εάν έχει προχωρήσει στην έγκριση και των 406 θέσεων και έχει επιδωθεί ανάλογο έγγραφο. Υπάρχει περίπτωση να μην χρειάζεται γιατί έχουν εγγυηθεί για 1.906 άτομα για 6 μήνες.
ΣτΕ (Συμβούλιο Επικρατείας), υπόψη κας. Παπαδημητρίου (Γραμματεία 213.2058302). Έγινε συνεδρίαση σήμερα, εκτός απροόπτου αύριο θα έχουμε την απόφαση.
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπόψη κ. Γαλάνη, τηλ. 213.1313257.

Πάντως «συμπτωματικά» κάποιοι «συνάδελφοι», αξιωματικοί του Α.Π.Σ. στοιχηματίζουν ότι η πρόσληψη θα γίνει μετά τις 17/06 από ημέρες πριν και επιμένουν.
Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι παντογνώστες, φωστήρες, υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν προτείνει μείωση 15% στις 1.500 θέσεις (δηλ. 1.275) όπως προβλέπεται και έχει συμφωνηθεί από την τρόϊκα βάσει μνημονίου!!!
Λάβαμε την διαβεβαίωση από το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. ότι δεν θα ισχύσει για τους συμβασιούχους πυροσβέστες.

Τις επόμενες ημέρες η ΠΟΣΠΥΔ θα διερευνήσει τις τυχόν ευθύνες του Α.Π.Σ. και τις κωλυσιεργίες που έχουν προκύψει και θα προχωρήσει σε αγωγές και νόμιμες ενέργειες κατά συγκεκριμένων προσώπων που έβαλαν ή δεν έβαλαν υπογραφή να προχωρήσει όλη η διαδικασία της πρόσληψης καθώς και των επιλαχόντων, των ασφαλιστικών μέτρων κ.λ.π.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν για μια ακόμα φορά, σε ένα ακόμα συλλαλητήριο.
«Ευχαριστούμε» επίσης τους εκπροσώπους των κομμάτων και των ΜΜΕ που έλαμψαν δια της απουσίας τους (παραβρέθηκε η ΕΤ1 πήρε συνέντευξη από το Προεδρείο που ποτέ δεν προβλήθηκε).
Τέλος, καλούμε τον Αρχηγό κ. Παν. Μπονάτσο να πάρει θέση άμεσα, υπεύθυνα και σοβαρά στο θέμα της πρόσληψης των 1.906 συμβασιούχων πυροσβεστών και το Α.Π.Σ. να ενδιαφερθεί πραγματικά και ΟΧΙ να αποστέλλει καθυστερημένα έγγραφα με fax σε κάποια Υπουργεία και να περιμένει την θεία φώτιση να προχωρήσει το θέμα.
Συνάδελφοι συμβασιούχοι, πρωτίστως από την 1η ΕΜΑΚ και το λεκανοπέδιο, έχουν ξεκινήσει εχτές «απεργία πείνας» στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία.
Για ότι νεότερο θα ενημερωθείτε τις επόμενες ημέρες.