Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Μετά από τα αλλαγμένα Ι θα βγάλουν και όλους τους άνω των 45 για να ξεβρωμίσει η προκήρυξη ???

αναδημοσίευση :http://epoxikos.forumotion.com/t1065-topic


FIREMAN Σήμερα στις 11:08
Καταρχάς αυτός που έχει αλλάξει το Ι σε Ι1 βάση όλων των νόμων του στρατού της πολιτείας και της πρώτης γνωμοδότησης του ΝΣΚ είναι Ι1 και κακώς κάποιοι μιλάνε για Ιτάδες και κάποια στιγμή θα γυρίσει και νομικά επάνω τους γιατί κάποιοι κινούνται και προς την εισαγγελική πλευρά του πράγματος για το συγκεκριμένο θέμα.
Η σωστή αναφορά είναι αυτή που άλλαξαν τα Ι μετά τον στρατό σε Ι1. Τώρα σίγουρα η γνωμοδότηση , η προκήρυξη, η υπεύθυνη δήλωση και το δικόγραφο που συνέταξε ο κύριος Αγγελάκης σαν νομικός για τους 100 επιλαχόντες που εκπροσωπούν το 90% των υπολοίπων επιλαχόντων, όλα γράφουν για Ι1 εν εκπληρώσει άλλα ερωτώ σαν καλός νομικός δεν πρόσεξε ότι η υπεύθυνη δήλωση όπως και ο 19/2006 που βασίζετε η γνωμοδότηση του Ν.Κ.Σ λέει:
<< Να έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί Κατηγορίας Ι1, ή να έχουν απαλλαγή νόμιμα από αυτές…>>
Τον νόμο της στρατολογίας δεν τον ήξερε;

Αρ. Φύλλου 302
13 Δεκεμβρίου 2005
NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3421
Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες διατάξεις
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ – ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ
Άρθρο 1
Υπόχρεοι σε στράτευση
1. Όλοι οι Έλληνες, από την 1η Ιανουαρίου του έτους κατά το οποίο διανύουν το δέκατο ένατο έτος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο συμπληρώνουν το τεσσαρακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους, έχουν υποχρέωση στράτευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού.

Την υπουργική απόφαση δεν την έλεγξε;


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:


Άρθρο 17

1. Στο άρθρο 6 του ν. 3013/2002 (Α' 102) προστίθεται παράγραφος 5 ως ακολούθως:

«5. Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, συγκροτούνται συλλογικά όργανα (επιτροπές και ομάδες εργασίας), αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ορίζονται τα μέλη αυτών, οι αρμοδιότητές τους, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη λειτουργία τους. Η αποζημίωση των μελών τους καθορίζεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.»

2. Η παράγραφος 7 του άρθρου 6 του ν. 3863/2010 (Α' 115), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 76 του ν. 3996/2011 (Α' 170) και διατηρήθηκε σε ισχύ με την παρ. 2 του άρθρου 23 του ν. 3918/2011 (Α' 31), αντικαθίσταται ως εξής:

« Από 1.9.2011 καταργούνται όλες οι άλλες Επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας που λειτουργούν σήμερα στους ΦΚΑ, στις νομαρχίες και το Δημόσιο, με εξαίρεση τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.), την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας, την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και τις Επιτροπές Απαλλαγών και τις Τριμελείς εξ ιατρών Επιτροπές, οι οποίες εξακολουθούν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους.»

Γιατί στράφηκε και κατά της ανώτατης υγειονομικής επιτροπής άνω των 45.
Μάλιστα από πληροφορίες σε ερώτηση που έγινε στον Στρατηγό και Πρόεδρο της Α.Υ.Ε.Π.Σ. είπε ότι δεν θα ανεχθώ από κανένα να αμφισβητήσει την υπογραφή μου και ποιος άλλωστε θα μπορούσε να αμφισβητήσει τις υπογραφές γιατρών αυτού του επιπέδου!

Θα φταίνε μετά οι 28 με 30 συνάδελφοι που πέρασαν τελικά από την επιτροπή εάν στραφούν μετά και στα ποινικό δικαστήρια κατά δικαίων και αδίκων;

Τελικά το δικόγραφο μήπως είχε καιροσκοπικό χαρακτήρα γιατί ακούγεται έντονα από πολλούς επιλαχόντες και πενταετής ΥΕ κάτω των 45 που ξέρουν ότι εκ θαύματος βρεθήκαν στην προκήρυξη ότι μετά από αυτούς με τα αλλαγμένα Ι θα βγάλουν και τους άνω των 45 όλους για να ξεβρωμίσει η προκήρυξη γιατί με αυτούς μέσα δεν μπορούνε όπως λένε να γίνουνε μόνιμοι.
Ας μαζευτούν λοιπόν άπαντες και ας κάνει ο καθένας τον αγώνα του για να σταθεί αυτή η προκήρυξη που πολλοί για διάφορους λόγους δεν την θέλουν γιατί αν τελικά ισχύσει ο 19/2006 θα ισχύσει κάθε ολοκληρία και όχι τμηματικά όπως συμφέρει κάποιους και από τους μεν και από τους δε που τελευταία στιγμή με κριτήρια πασαλειψατέρ και χάρη σε βουλευτές από διάφορα κόμματα που τρέχανε και βάζανε στο νόμο παραγράφους με μικρά γράμματα για να περάσουν τους δικούς τους και μετά στην προκήρυξη πάλι με ψιλά γράμματα προϋπηρεσίες με μια μέρα κ.λπ.
Γιατί αν συνεχιστεί ο πόλεμος λάσπης και προπαγάνδας από αυτούς που νομίζουν ότι έχω τα κριτήρια και δεν με νοιάζει και ότι εμένα θα με σώσει το κόμμα ή το μέσον και συνεχίσουν να το παίζουν μητέρες Τερέζες μέσα από τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτουν, θα βγουν τόσα στη φόρα που οι εκατό επιλαχόντες που έκαναν το δικόγραφο θα φαίνονται αγγελούδια.
Ας κοιτάξουν λοιπόν να προσαρμοστούν με τα δεδομένα που υπάρχουν και με αυτό που επιβάλει το γενικό συμφέρον των πενταετών και ας αφήσουν τις κολοτούμπες και τα πούστικα γιατί η μεγαλύτερη υποκρισία είναι να λες σε αυτούς τους συναδέλφους που μέχρι χθες εσβηνες μαζί τους φωτιές και που τωρα είναι ανεργοι ότι εγώ ειμαι μαζί σας και να τιρηθουν τα νόμιμα και ενώ σωρό άλλα φουμαρα όταν εσύ απολαμβανεις εργασία επάνω από τις δικιες τους πλάτες και σε καμία περίπτωση δεν θα ηθελες να ήσουν στην θέση τους.
Γιατί εάν γινόταν η προκήρυξη με κανονικά κριτήρια πυροσβεστικής οι περισσότεροι από τους πενταετής τώρα θα μαζεύαμε ραδίκια και αν στο επόμενο διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος τις αντιπυρικής δεν συστρατευτούμε όλοι γύρω από την ΠΟΣΠΥΔ και δεν απομονώσουμε τους κολοτούμπες τους καμπινεδογλύφτες και τις Τερέζες θα βρεθούμε πάλι όλοι στο να γλύφουμε για κανένα μεροκάματο
και οι μόνιμοι στα Σάλωνα να ψήνουν αρνιά.
αναδημοσίευση :  http://epoxikos.forumotion.com/t1065-topic