Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ενημέρωση μελών για την συνάντηση των Προεδρείων - 15/5/2012


Την Κυριακή 13/05 και ώρα 11.00 το πρωί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Dorian Inn, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΣΠΥΔ και παραβρέθηκαν συνάδελφοι από 32 Προεδρεία Σωματείων. Απουσίαζαν οι Πρόεδροι και ούτε στείλανε εκπρόσωπό τους από τα Σωματεία Ανατ. Μακεδονίας Θράκης (είχε προγραμματισμένη Γ.Σ.), Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Κέρκυρας, Παραμυθιάς.
Έγινε ανάλυση από το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ όλων των εργασιακών θεμάτων που μας αφορούν και τοποθετήθηκαν όλοι οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στη συνάντηση.
Αξιοσημείωτο ήταν το ιδιαίτερα ενωτικό κλίμα της συνάντησης και η σύσσωμη αλληλεγγύη των συναδέλφων προς τους άνεργους συμβασιούχους συναδέλφους μας.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
  1. ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ 1.903 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΤΟΥΣ.
  2. Άμεση απορρόφηση των 150 περίπου επιλαχόντων.
  3. Ωράρια εργασίας, εκτός έδρας, νυχτερινά, υπερωρίες, ΣΣΕ και εργασιακά και οικονομικά θέματα κ.λ.π.
  4. Συνδικαλιστική κάλυψη των 600 συναδέλφων από την κατηγορία των πολιτών.
  5. Δικαστικές εξελίξεις για τα 176 €, μονιμότητα κ.λ.π.
Αποφασίστηκαν ομόφωνα:
  1. Συλλαλητήριο στις 04/06/2012 εάν δεν υπάρξει πρόσληψη μέχρι την 01/06 για απασχόληση και των 1.903 συναδέλφων, με ενδεχόμενο αλλαγής του συλλαλητήριου σε προγενέστερη ημερομηνία λόγω εξελίξεων. Σε αυτό το διάστημα θα οριστεί και η τοποθεσία (3ο δεκαήμερο Μαΐου).
  2. Καμία απόλυση συναδέλφου που έχει αλλάξει νόμιμα το Ι του, διότι:
    • Η τελευταία προκήρυξη του Π.Σ. είχε ακριβώς την ίδια διατύπωση περί Ι1 και είχαν γίνει ακριβώς οι ίδιες προσλήψεις με την αλλαγή του Ι1.
    • Το Ν.Σ.Κ. είναι γνωμοδοτικό όργανο.
    • Πιθανών να περιλαμβάνει και τους άνω των 45 ετών.
  3. Άμεσες ενέργειες των Σωματείων με σύγκλιση Δ.Σ. και Γ.Σ. για άμεσες διαγραφές των μελών που αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τα συμφέροντα των μελών τους και κατ’ επέκταση και της Ομοσπονδίας μας.
Μετά από παρέμβαση και συνεχείς οχλήσεις της ΠΟΣΠΥΔ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χτες στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. υπό την εποπτεία του Υφυπουργού κ. Εμ. Όθωνα για το θέμα των 1.903 συναδέλφων. Αναμένουμε εξελίξεις.

pospid.gr