Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Στους δρόμους ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ



Με 24ωρη γενική απεργία στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου απαντούν τα συνδικάτα στον προϋπολογισμό του 2012 αλλά και στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, των περικοπών των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των νέων φορολογικών βαρών κατά των εργαζόμενων.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως. Στην κινητοποίηση έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ.

http://www.newsbeast.gr

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ



Δυστυχώς μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί αρκετές ενστάσεις και απ ότι ακούγεται ο καθένας ζητάει το μακρύ του και το κοντό του..
Κατά την δική μου άποψη και ερμηνεύοντας τους νόμους περί προσλήψεων στο Δημόσιο πιστεύω σε αυτή την Φάση για Τρία θέματα θα μπορούσε ασκηθεί ένσταση :

1 ) Έλεγχος για τυχόν διόρθωση της βαθμολογίας του υποψηφίου λόγω λάθους .
2 ) Το δίπλωμα οδήγησης Γ να υφίσταται 6 μήνες πριν και το Δ-Ε 3 μήνες πριν την έναρξη κατάθεσης των δικαιολογητικών της προκήρυξης .
3 ) Έλεγχος στα απολυτήρια Λυκείου , Γυμνασίου και Δημοτικού ..

Όσον αφορά για τα Ι5-Ι4-Ι3 , ποινικά και ιατρικά έχουν την δυνατότητα οι υποψήφιοι να υποβάλουν ενστάσεις ή και μηνύσεις αργότερα όταν θα βγει ο δεύτερος πίνακας και εφόσον έχουν υπόνοιες για παρατυπίες ...

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του



Ο αρχιπυροσβέστης Ευαγγέλου Νικόλαος του Αθανασίου 38 ετών έχασε τη ζωή του σήμερα, στις 11:30 το πρωί, όταν το πυροσβεστικό όχημα που οδηγούσε ανετράπη.

Ο άτυχος άνδρας εκείνη την ώρα μετέβαινε σε περιοχή όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην Καλλιθέα του Δήμου Πρεσπών, στον Νομό Φλώρινας.

Για τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του υπαξιωματικού, διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


αναδημοσίευση :zougla.gr

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Περαστικά Μάριε.... Ξεκουνάτε επιτέλους "συνάδελφοι" !!!



Πριν ΑΚΡΙΒΩΣ από έναν μήνα 3 συνάδελφοι, 2 συμβασιούχοι και 1 εθελοντής πυροσβέστης, τραυματίστηκαν σε συμβάν στον Κουβαρά Αττικής.

Ο ένας εξ αυτών συμβασιούχος πυροσβέστης, 24 μόλις ετών, με σοβαρά εσωτερικά εγκαύματα ο οποίος και νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα στο 251 ΓΝΑ.
Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή αλλά ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Το άσχημο είναι ότι κάθε μέρα νοσηλείας κοστίζει και στην υγεία του Μάριου (νοσοκομειακά μικρόβια) αλλά και σε χρήματα αφού ένα φάρμακο που πρέπει να παίρνει κοστίζει πολύ ακριβά και δεν του το διαθέτει το ταμείο.
Ο πατέρας του Μάριου είναι συνταξιούχος μόνιμος συνάδελφος και όπως καταλαβαίνετε όλοι δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι οικονομικοί πόροι.
Αυτό που είναι το πιο "ατυχές" όλων (για να μην πω τίποτα χειρότερο) και έχει εκνευρίσει πολλούς συναδέλφους, είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΒΟΉΘΕΙΑ από την ομοσπονδία και το ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ !!!
Δεν δόθηκαν και από ότι φαίνεται ΟΥΤΕ θα δοθούν στον συνάδελφο που ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ τραυματίστηκε πολύ άσχημα !!!
Μαθαίνω ότι βάζουν "κολλήματα" στην μέση, αλλά πιστέψετεμε είναι το μόνο εύκολο να ξεπεραστούν σε τέτοιες ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ !!!
Και άντε να δεχθώ, που δεν το δέχομαι με τίποτα, ότι δεν μπορεί το ΤΑΜΕΙΟ να δώσει χρήματα.... ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ με 60.000 € αυτή την στιγμή μέσα (μπορεί και παραπάνω), δεν μπορεί να βοηθήσει;
Σε άλλες περιπτώσεις το έκανε και αυτό επίσης το γνωρίζω πολύ καλά !!!
Λεφτά για να κόβει άσκοπα χιλιόμετρα ανά την χώρα υπάρχουν, για μια ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ κάνουμε την πάπια ;;;;;;
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ" ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ !!!

ΚΑΛΩ όλα τα σωματεία να έρθουν σε επικοινωνία με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ και να στείλουν οικονομική βοήθεια στον συνάδελφο που νοσηλεύεται σοβαρά στο 251 ΓΝΑ.

ΚΑΛΩ τον Υπουργό Προ.Πο. κ. Παπουτσή (και ας φύγει δεν έχει σημασία) τον Υφυπουργό κ. Οθωνα, τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Μπονάτσο να παράσχουν έστω και τώρα κάθε δυνατή οικονομική και ηθική βοήθεια στον συνάδελφο μας που νοσηλεύεται στο 251 ΓΝΑ.

ΚΑΛΩ τον κάθε έναν σας ξεχωριστά ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ !!! (να περάσετε από το νοσοκομείο για έναν καλό λόγο, να στείλετε οικονομική βοήθεια και ότι άλλο μπορεί ο καθένας)

ΜΑΡΙΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ !!!
Εύχομαι ολόψυχα οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ που γιορτάζουμε σήμερα να είναι στο προσκέφαλο σου και να σου δίνουν δύναμη σε σένα και την οικογένεια σου.
αναδημοσίευση :http://spyth.blogspot.com/
...........................................................
σχ. blogger

Θα ήθελα μόνο να προσθέσω ότι όταν χρειάστηκε Σωματείο έστελνε χρήματα και εκτός Αθηνών πρός <<βοήθεια>> και όχι μόνο πρός συγκεκριμένο κλάδο ..
Λεφτά υπάρχουν ..
Αν δεν θέλουν να βοηθήσουν έναν <<πραγματικά τραυματία>> να μας το πούν , να παραδώσουν τα ταμεία (που τόσο καλά διαφυλάτουν) και να πάνε να δουλέψουνε για να δούνε πώς σφίγγουν οι κ/@λλοι..
Καλά είναι τα χιλιόμετρα όταν έχεις επαφή με την ΒΑΣΗ..
Αλλιώς ή πηγαίνεις σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ή ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ???

.............






Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Φλέβα χρυσού στο Άγκιστρο Σερρών



Έρευνες στην περιοχή Μαύρα Λιθάρια Αγκίστρου για την εύρεση πολύτιμων μετάλλων.

Απόστολος Καρύδας: «Η αλήθεια πρέπει να αναζητηθεί. ∆εν είµαστε αρνητικοί στην έρευνα. Αν όμως αποφασιστεί εξόρυξη, θα διερευνήσουµε σε συνεργασία µε το πανεπιστήµιο ».

Μεγάλες ποσότητες Χρυσού υπάρχουν στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, τα αποτελέσµατα εν εξελίξει έρευνας του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΣΙΓΜΕ) επιβεβαιώνουν τελικά την ύπαρξη κοιτάσµατος χρυσού- χαλκού στο υπέδαφος του Αγκίστρου Σερρών, ενώ στην Ποντοκερασιά Κιλκίς τα κοιτάσματα ξεπερνά τους 60 τόνους. Το επιστηµονικό ενδιαφέρον για αυτά τα σηµαντικά µεταλλεύµατα, όπως αναφέρουν οι ερευνητές του ΙΓΜΕ, µπορεί να εξελιχθεί σε άµεσο επενδυτικό πρόγραµµα. Σύµφωνα µε πληροφορίες, σύντομα αναµένεται να ξεκινήσει από το Ινστιτούτο πιλοτική εξόρυξη των µετάλλων στις δύο περιοχές. Τα ευρήματα σε Άγκιστρο και Ποντοκερασιά προέκυψαν από την επαναξιολόγηση των κοιτασµάτων, των ποιοτήτων τους και των νέων τεχνικών εξόρυξης και εµπλουτισµού που ξεκίνησε από τις αρχές του έτους το ΙΓΜΕ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράµµατος ProMine.

Στις αρχές του χρόνου, το υπουργείο Περιβάλλοντος δεσμεύει έκταση στη θέση Μαύρα Λιθάρια του Αγκίστρου Σερρών προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες για χρυσό και κηρύσσει την περιοχή «ερευνητέα από το ∆ηµόσιο». Το νέο διαδίδεται και οι κάτοικοι της περιοχής, χωρίς επίσηµη ενηµέρωση, αρχίζουν να ανησυχούν, καθώς γνωρίζουν ότι την έρευνα θα διαδεχθεί η εξόρυξη. Τότε εµφανίζεται στην περιοχή οµάδα µεταλλειολόγων από το ΙΓΜΕ οι οποίοι επισκέπτονται τον Δήμαρχο Σιντικής κ. Απόστολο Καρύδα, αλλά και άλλους παράγοντες της περιοχής προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις έρευνες που θα ακολουθούσαν.

«Η αλήθεια πρέπει να αναζητηθεί. ∆εν είμαστε αρνητικοί στην έρευνα. Αν όμως αποφασιστεί εξόρυξη, θα διερευνήσουμε σε συνεργασία µε το πανεπιστήμιο το πώς πρέπει να γίνει ώστε να µην έχει επιπτώσεις στη δηµόσια υγεία. Πάντως, όπως µας είπαν οι ερευνητές, το υλικό θα µεταφέρεται στη Χαλκιδική για επεξεργασία» επισηµαίνει ο κ. Καρύδας. Μεταλλεία χρυσού και σιδήρου λειτουργούσαν στο Αγκιστρο από τον 4ο αιώνα π.Χ. και µαζί µε εκείνα του Παγγαίου χρηµατοδότησαν την εκστρατεία του Αλεξάνδρου κατά των Περσών.

Με βάση τα αποθέµατα σε χρυσό, άργυρο, χαλκό, µόλυβδο και ψευδάργυρο η Βόρεια Ελλάδα, σύµφωνα µε το ΙΓΜΕ, θεωρείται από τις πιο αξιόλογες κοιτασµατολογικές περιφέρειες της Ευρώπης. Το ΥΠΕΚΑ επιδιώκει την εκµίσθωση σε ιδιώτες µεταλλευτικών περιοχών. Την περασµένη Τετάρτη έθεσε σε διαβούλευση το πλαίσιο της προκήρυξης τριών διεθνών διαγωνισµών για τη µίσθωση σε ιδιώτες επενδυτές µεταλλευτικών χώρων στο Καλλυντήρι της Ροδόπης, καθώς και στις περιοχές Βάθης - Γερακαριού και Πολυκάστρου - Σκρα στο Κιλκίς. Εκεί οι έρευνες του ΙΓΜΕ εντόπισαν παρουσία κοιτασµατολογικών συγκεντρώσεων χρυσού, χαλκού, αργύρου, µολύβδου, ψευδαργύρου, χαλκού και άλλων µετάλλων.

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

αναδημοσίευση :http://serreslife.gr

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ( ΟΑΕΔ ) ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ

Παρακαλούνται όλοι οι συμβασιούχοι Πυροσβέστες της 1ης ΕΜΑΚ να περάσουν από την υπηρεσία τους να παραλάβουν τις απολύσεις τους και να πάνε στον ΟΑΕΔ για την κατάθεση των δικαιολογητικών για το επίδομα ανεργίας .
Τα χαρτιά τους είναι έτοιμα ..


ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΏΝΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ.....
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ???

Mega-κοίτασμα πετρελαίου νότια της Κρήτης αξίας 500 δισ. ευρώ!



Νέα διάσταση παίρνει η φράση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Κρήτη, την Κυριακή (ο οποίος μίλησε για το νησί ως να είχε ... ανεξαρτητοποιηθεί), με την αποκάλυψη πριν λίγες ώρες του ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνη Φώσκολου ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται νότια της Κρήτης στην λεγόμενη "Μεσογειακή Ράχη" ξεπερνούν κατά πολύ τα κοιτάσματα της Α.Μεσογείου!

Ο καθηγητής παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από την εκμετάλλευση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων που υπάρχουν νότια της Κρήτης, η Ελλάδα σε βάθος χρόνου 25 ετών θα μπορεί να έχει ένα εισόδημα 500 δισ. ευρώ, με το 5% των χρημάτων αυτών να μένουν στην περιφέρεια Κρήτης, εξέφρασε απόψε, μιλώντας σε εκδήλωση στα Χανιά!

Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων, που έχουν δημοσιευθεί κυρίως από ξένους επιστήμονες, μάς υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φώσκολος, από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων η Κρήτη για 25 χρόνια θα πάρει 1,2 δισ. ευρώ το χρόνο.

Ο κ. Φώσκολος στην ομιλία του παρέθεσε στοιχεία Νορβηγών επιστημόνων, σύμφωνα με τα οποία τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σημαντικές περιοχές είναι αυτή μεταξύ Τυμπακίου και Πλακιά, επίσης νότια της Κρήτης, όπως και μία ακόμα περιοχή νότια της νήσου Γαύδου.

Καμία απορία γιατί άχει αρχίσει να "φουντώνει" το σενάριο ανεξαρτητοποίησης του νησιού με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δίνει υπόσταση σε τέτοια σενάρια;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

..................................

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ ???

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο στις 6 το απόγευμα


Φυλλορροεί το ΠΑΣΟΚ-Σε τροχιά κατάρρευσης η κυβέρνηση

Σε έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο μετατρέπεται η κυβερνητική σύσκεψη, που είχε ανακοινωθεί ότι θα συγκληθεί στις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και τίποτα πλέον δεν αποκλείει μέχρι το βράδυ να έχουν προκηρυχθεί εκλογές. Ήδη ανεξαρτητοποιήθηκε η Μ. Αποστολάκη και στην κίνηση αυτή προσανατολίζονται κι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή ο Α. Σαμαράς προκειμένου να προκαλέσει εκλογές έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην παραίτηση των βουλευτών της Ν.Δ. οπότε θα προκηρυχθούν αναγκαστικά εθνικές εκλογές.


re: http://www.newsbeast.gr