Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ισως υπάρχει Φώς στο Τούνελ Τελικά ........


..........................................................

Ενημέρωση μελών για την συνάντηση του Σωματείου μας με τον Υφυπουργό και τον Γ.Γραμματέα του Υπουργείου Προ.Πο.


Λαγκαδάς, 3 Ιουνίου 2011
Αριθ. Πρωτ : 36


ΘΕΜΑ: «Συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου μας με τον Υφ. Προ. Πο και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου στην Θεσσαλονίκη.»

Συνάδελφοι,

στην πόλη μας βρισκόταν σήμερα ο Υφυπουργός Προ. Πο κ. Όθωνας Μ. καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Τασούλας Γρ. στην σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό του Π.Σ.
Το Δ.Σ του σωματείου μας είχε συνάντηση τόσο με τον Γενικό Γραμματέα όσο και με τον Υφυπουργό.
Ενημερώσαμε τον Γενικό ότι στην Αθήνα υπάρχει σύσκεψη των προέδρων των σωματείων και ότι επίκειται ανακοίνωση για κινητοποιήσεις λόγω της όλης καθυστέρησης στην προκήρυξη, καθώς και ότι διαδίδονται σενάρια η προκήρυξη να βγει τον Σεπτέμβριο.
Ο Γενικός μας ενημέρωσε ότι το θέμα υπογραφής της προκήρυξης είναι διαδικαστικό και έχει «κολλήσει» στο ΥΠ.ΕΣ. λόγω φόρτου εργασίας του Υπουργού καθότι βρισκόταν στην χώρα μας το κλιμάκιο της τρόϊκας. Ενώ για τα σενάρια περί Σεπτεμβρίου ήταν κατηγορηματικός ότι δεν ισχύουν.
Σε ερώτησή μας εφόσον υπογράψει άμεσα το ΥΠ.ΕΣ. πια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μας απάντησε ότι σε δύο μέρες από την υπογραφή ο ίδιος θα συλλέξει τις υπόλοιπες που μένουν και η προκήρυξη θα ανακοινωθεί άμεσα.
Μας ενημέρωσε επίσης ότι υπάρχουν δύο φάκελοι και όχι ένας για την προκήρυξη, όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα.
Ο ένας αφορά τους 3.400 από τους συμβασιούχους πυροσβέστες και ο άλλος τους 600 πολίτες, ενώ μας είπε για τον φάκελο που μας αφορά ότι έχουν κρατήσει αριθμό πρωτοκόλλου και μένει μόνο η υπογραφή του κ. Ραγκούση. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι δεν θα βγει μια προκήρυξη αλλά δύο.
Επίσης μας είπε ότι 450 περίπου από τους πολίτες που θα προσληφθούν ως Πυροσβέστες 5ετούς Υποχρέωσης θα στελεχώσουν τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια των Εθνικών Οδών.
Μας επισήμανε επίσης ότι ο Αρχηγός πιέζει και αυτός με την σειρά του για την προκήρυξη διότι χωρίς την πρόσληψη αυτή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση του Π.Σ.
Τέλος τον ρωτήσαμε για τις πληρωμές του μισθού μας λόγο του νέου τρόπου καταβολής του και μας απάντησε ότι επειδή ο φάκελος άργησε να υπογραφεί ίσως καθυστερήσει λίγο από το προκαθορισμένο (10 κάθε μήνα) ο πρώτος μισθός.
Κατόπιν είδαμε τον Υφυπουργό κ. Οθωνα του οποίου μεταφέραμε τις ανησυχίες τόσο τις δικές μας όσο και των μελών μας για την μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος που ο ίδιος έθεσε.
Ο Υφυπουργός αφού μας είπε ότι έλαβε την επιστολή που του στείλαμε μας ενημέρωσε και αυτός ότι το θέμα έκδοσης της προκήρυξης είναι διαδικαστικό ενώ παρόμοιο και πιο σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και με την προκήρυξη της Αστυνομίας την ώρα μάλιστα που ενώ οι μαθητές των λυκείων έχουν δώσει Πανελλήνιες εν τούτοις ακόμα ο ΥΠ.ΕΣ δεν έχει υπογράψει και δεν μπορούν να περάσουν τις θέσεις στο μηχανογραφικό.
Η αποχώρηση της τρόικας σήμερα, όπως μας είπε, θα «ξεμπλοκάρει» τα θέματα του Υπουργείου μας καθώς και το ότι θα υπάρξει σχετική άμεση παρέμβαση από τον Υπουργό Προ. Πο στον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως για να γίνει αυτό.
Ενημερώσαμε και τον Υφυπουργό για τις κινητοποιήσεις που πιθανόν να γίνουν και μας απάντησε ότι κάτι τέτοιο την δεδομένη στιγμή δεν βοηθάει.

Συνάδελφοι,
η κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην χώρα επιβάλει περισσότερο από κάθε άλλη φορά προσεγμένες και συντονισμένες διοικητικές προσπάθειες, χωρίς να προκαλείτε το δημόσιο αίσθημα. Δεν επιτρέπονται λάθος χειρισμοί πλέον.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το σωματείο μας.
Ευελπιστούμε πολύ σύντομα να έχουμε αποτελέσματα και να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ !!!
αναδημοσίευση : http://spyth.blogspot.com/