Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ''ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ''

ΠΡΟΣ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Συμφώνα με τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Προ. Πο. κ. Όθωνα στις 29 Μαρτίου 2011 στους προέδρους των πρωτοβάθμιων σωματείων μας στις οποίες είχε δώσει ορίζοντα δημοσίευσης της προκήρυξης 4.000 θέσεων Πυροσβεστών 5ετους Υποχρέωσης μέχρι τα μέσα Μαΐου, καθώς και την ανακοίνωση του Αρχηγού Π.Σ. από τα Χανιά, θα έπρεπε ήδη να βρισκόμαστε σε τροχιά δημοσιοποίησης της προκηρύξεως.
Αντ’ αυτού διαπιστώνουμε ότι ακόμα δεν έχουν μπει οι απαραίτητες υπογραφές και συγκεκριμένα ακόμα δεν έχει υπογράψει τον φάκελο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης με συνέπεια, όπως μας ενημέρωσε ο Γεν. Γραμματέας του Υπ.Προ.Πο, να μην μπορεί να «προχωρήσει» σχετική προκήρυξη.Γνωρίζουμε ότι η Πατρίδα μας περνάει από τις δυσκολότερες στιγμές της, δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε και τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο Πυροσβεστικό Σώμα
που καθημερινά αυξάνονται δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του και κατ΄ επέκταση στην ασφάλεια των πολιτών και του φυσικού πλούτου της Πατρίδας μας ενόψει μάλιστα και ενός ομολογουμένως θερμού καλοκαιριού.
Επιπλέον με την ψήφιση του Ν. 3938/2011 (ΦΕΚ 61 Α) καθώς και με τις παραπάνω εξαγγελίες του Υφυπουργού, δημιουργήθηκαν προσδοκίες στους συναδέλφους μας που αγωνιούν κάθε μέρα που περνά και περισσότερο, για το τι μέλει γενέσθαι με το εργασιακό μας, με το ηθικό στο ναδίρ.
Τα τελευταία δυο χρόνια δώσαμε στο όνομα του μνημονίου τα περισσότερα από κάθε άλλων κλάδο.
1. Οι 8μηνες συμβάσεις μας περικόπηκαν και πέρσι έγιναν 7μηνο και φέτος 6μηνο χάνοντας τουλάχιστο 1700 ευρώ από το πενιχρό μας εισόδημα .
2. Ενάμιση μήνα τώρα είμαστε απλήρωτοι. Και είναι άγνωστο πότε θα πληρωθούμε.
3. Έχουμε να πάρουμε οποιαδήποτε αύξηση τουλάχιστο από το 2008 και μας έχουν περικόψει το 20% των πενιχρών επιδομάτων που δεν ξεπερνούν όλα μαζί τα 70 ευρώ .
4. Δεν έχουν εγκριθεί ακόμη ώρες για Κυριακές, νυχτερινά υπερωρίες και εκτός έδρας με αποτέλεσμα εάν συμβεί οτιδήποτε να μην μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας .
5. Οι συνάδελφοι που πήγαν και εκπαιδεύτηκαν πέρσι στην Αθήνα για την ομάδα μοτοσικλετιστών «Ήφαιστος» δεν έχουν ακόμη πληρωθεί τα οδοιπορικά ενώ η ομάδα αυτή δεν έχει λειτουργήσει ακόμη λόγω μη έγκυρης έκδοσης των υπηρεσιακών διπλωμάτων ( ένα χρόνο σχεδόν μετά ) .
6. Δεν υπάρχουν κονδύλια για πετρέλαιο και βενζίνη με αποτέλεσμα τα Περιπολικά Δασών να μην μετακινούνται με ότι αυτό συνεπάγετε . Ο δε στόλος των οχημάτων παραμένει στην πλειοψηφια του απαρχαιωμένος .
7. Δεν μας έχει χορηγηθεί ο ατομικός μας εξοπλισμός εδώ και δυο χρόνια με αποτέλεσμα οι ειδικές φόρμες που φοράμε να μην έχουν τις αντιπυρικές ιδιότητες που πρέπει να έχουν .
Τελικά με όλα τα παραπάνω ποιον εξοντώνουν; τον Συμβασιούχο Πυροσβέστη η το σύνολο του ελληνικού λαού και την όμορφη Πατρίδα μας .
Όταν τον Πυροσβέστη τον βάζουν σε υποχρεωτικό κώμα στην εντατική τότε είναι ορατός και ο κίνδυνος να μην μπορεί να προσφέρει ούτε στον Έλληνα πολίτη αλλά ούτε και στην Πατρίδα του.
Σεβόμενοι την αγωνία των συναδέλφων μας καθώς και την τύχη του Πυροσβεστικού Σώματος, παρακαλούμε να κάνετε παρέμβαση στους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Ραγκούση, Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ώστε να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή του σχετικού φακέλου και εν συνεχεία να βγει η προκήρυξη.
Για όλα τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 Ιουνίου 2011 στην Αθήνα.

Για περαιτέρω ενημέρωση παρακαλούμε όπως κλειστεί ραντεβού ΑΜΕΣΑ μαζί σας.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ

Για το Δ.Σ του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
........................Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΥΡΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ...ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ