Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Βράβευση των Ελλήνων Πυροσβεστών που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις δασοπυρόσβεσης στο Ισραήλ


Την ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στο όρος Καρμέλ, στο Ισραήλ, τον περασμένο Δεκέμβριο, βράβευσε η Διάσκεψη Προέδρων Μειζόνων Αμερικανο-εβραϊκών Οργανώσεων, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που έλαβε χώρα, στις 10 Φεβρουαρίου, σε αίθουσα του ξενοδοχείου King George.
Στην τελετή παρευρέθηκε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο οποίος και παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον εκπρόσωπο των Αμερικανο-εβραϊκών Οργανώσεων Rabbi Joel H. Meyers, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην αποστολή στο Ισραήλ ως επικεφαλής της ομάδας πυροσβεστών, καθώς και ο Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραρχος Χρήστος Δημητρακόπουλος. Επίσης, παρέστη ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Βενιαμίν Ι. Αλμπαλάς
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Rabbi Joel H. Meyers ευχαρίστησε θερμά το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Ισραήλ για βοήθεια και παράλληλα, εξήρε το έργο των Ελλήνων Πυροσβεστών που έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις δασοπυρόσβεσης στο Ισραήλ.
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Π.Σ. αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Αμερικανο-εβραϊκών Οργανώσεων για την τιμή που έκαναν στο Π.Σ., επεσήμανε ότι ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος του μετέφερε την επιθυμία του Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου για την άμεση αποστολή βοήθειας στο Ισραήλ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πολεμική Αεροπορία, στάλθηκε ομάδα της ΕΜΑΚ, αποτελούμενη από 36 άτομα, για να συνδράμει τις προσπάθειες των Ισραηλινών συναδέλφων για την αντιμετώπιση της πολύ κρίσιμης αυτής κατάστασης. Επίσης, ο Αρχηγός διαβεβαίωσε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος είναι πάντα διαθέσιμο για συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ισραήλ, για την πραγματοποίηση κοινών εκπαιδεύσεων και την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας σε θέματα πυρόσβεσης και διάσωσης. Σημειώνεται, ότι η τελετή βράβευσης των Ελλήνων Πυροσβεστών, έλαβε χώρα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, η Διάσκεψη Προέδρων Μειζόνων Αμερικανο-εβραϊκών Οργανώσεων, ύστερα από πρόσκληση του Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου.