Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ «Εχω αποδεχθεί ότι είμαι στόχος»


O κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης παρακολουθούσε από το γραφείο του το βράδυ της περασμένης Πέμπτης τα δελτία ειδήσεων που μόλις είχαν ξεκινήσει, όταν μια υπόκωφη έκρηξη σκόρπισε τον πανικό σε όλο τον έβδομο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ενα φονικό δέμα που προοριζόταν για τον ίδιο είχε ακολουθήσει μιαν απίστευτη διαδρομή, για να καταλήξει στα χέρια του άτυχου υπασπιστή του. Η έκρηξη, εκτός από τον θάνατο του Γ. Βασιλάκη, προκάλεσε και ένα βαθύ τραύμα στο γόητρο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο μάλιστα προβλήθηκε αμέσως σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φάνηκε να χάνει μονομιάς το πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τη μάχη των εντυπώσεων στην αναμέτρηση που έχει προκαλέσει με τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στην Ελλάδα. Πάνω που η κοινή γνώμη άρχιζε να πιστεύει ότι έχει αχρηστευθεί ο εκτελεστικός βραχίονάς τους, μια βόμβα σε πακέτο κατόρθωσε να διαπεράσει όλα τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας και να φθάσει ως τον προθάλαμο του υπουργού.
Η βόμβα ανέγραφε ως αποστολέα το όνομα του Χρήστου Καραβέλα , του στελέχους της Siemens που διέφυγε στο εξωτερικό πριν από έναν χρόνο και ακόμη καταζητείται.
Το μήνυμα του πραγματικού αποστολέα ήταν καθαρό: στόχος ήταν ο κ. Χρυσοχοΐδης, που για δεύτερη φορά από το ίδιο υπουργικό αξίωμα καταφέρνει ένα καίριο χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της εγχώριας τρομοκρατίας.

«Εχω αποδεχθεί πια ότι είμαι στόχος των τρομοκρατών. Το έχω αφομοιώσει και ψυχολογικά και επιχειρησιακά. Και δεν κάνω πίσω» τονίζει στους συνεργάτες του, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα προσπαθήσουν και πάλι. Ταυτόχρονα δικαιολογεί την επίθεση, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν άλλη λύση, από τη στιγμή που η Αστυνομία εντόπισε τους τελευταίους μήνες 300 κιλά εκρηκτικής ύλης που ήταν έτοιμη να χρησιμοποιηθεί και αργά αλλά σταθερά διαλύει τους αντιεξουσιαστικούς θυλάκους που φώλιαζαν στα Εξάρχεια.
«Θα φθάσω ως το τέλος και οι άνανδροι δολοφόνοι θα πληρώσουν» προσθέτει, όπως είπε και στον Πρωθυπουργό, όταν τον επισκέφθηκε μετά τη βομβιστική επίθεση, παρά το σοκ που είχε υποστεί από την απώλεια του στενότερου συνεργάτη του τα τελευταία έντεκα χρόνια.

re : tovima.gr