Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Απάντηση Υφυπουργού του Πολίτη σε επ. ερώτηση της κα. Αμανατίδου



Με την παρουσία 30 Συμβασιούχων Πυροσβεστών του Σωματείου Μεγάρων στα θεωρεία της Βουλής ,
Κατατέθηκε σήμερα το πρωί στην Βουλή απο τον Υφυπουργό του Πολίτη κ. Βούγια το Πόρισμα της Επιτροπής για την εργασιακή μας αποκατάσταση.
Σε επ. ερώτηση της κα. Αμανατίδου του Συνασπισμού για την μονιμοποίηση μας απάντησε
.
Σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί στην Βουλή το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου , στο οποίο με Διάταξη νόμου θα προστεθεί το Πόρισμα προσαρμοζόμενο σε άρθρο του Νόμου , όπου θά σταματήσει πλέον σταδιακά να υπάρχουν Συμβασιούχοι Πυροσβέστες , θα υπάρξει μία σειρά Κατάταξης και θα προσληφθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα οι έχοντες τα προσόντα βάσει του Πορίσματος και πηγαίνοντας στη Σχολή Πυροσβεστών για 2 μήνες θα είναι έτοιμοι Πυροσβέστες .
Τόνισε ότι όποιες προσλήψεις γίνουν θα είναι από Συμβασιούχους Πυροσβέστες .
Στο τέλος της ομιλίας ολόκληρο το Προεδρείο της Βουλής συμφώνησε οτι είναι μία αδικία το εργασιακό καθεστώς των Συμβασιούχων Πυροσβεστών και πρέπει να επιλυθεί .

...
Η σημερινή απάντηση του Υφ. ΠροΠο είναι μεγάλης σημασίας, καθώς αποτελεί την πρώτη φορά που αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας αναφέρεται με σαφήνεια σε συγκεκριμένη διαδικασία και χρονοδιάγραμμα μονιμοποίησης.
Ξεφεύγει έτσι από τις γενικόλογες υποσχέσεις και αποτελεί συγκεκριμένη νομοθετική εξαγγελία. Μένει να αποδειχθεί αν θα εφαρμοστεί στην πράξη τις προσεχείς εβδομάδες, γι' αυτό και συστήνεται στους συναδέλφους αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα.
....
Ολόκληρη η επ. ερώτηση της κα. Αμανατίδου και η απάντηση του κ. Βούγια ..
εδώ :http://pospid.gr/node/232




Τό Σωματείο Μεγάρων θα συνεχίσει
τον αγώνα ώσπου να Δικαιωθούμε..