Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ


ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ στο... παρά πέντε από την εισοδηματική πολιτική των δραστικών περικοπών στα πάσης φύσεως επιδόματα φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση, καθώς χθες το βράδυ, κι ενώ είχε ολοκληρωθεί η ψηφοφορία του φορολογικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατατέθηκε τροπολογία που εξαιρεί από την περικοπή του 12% των επιδομάτων ειδικών συνθηκών αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία εξαιρείται από τη μείωση του 12% το επίδομα Ειδικών Δυνάμεων που καταβάλλεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στο αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και στο ένστολο προσωπικό του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και η ειδική αποζημίωση που καταβάλλεται στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος για κάθε ημέρα απασχόλησης πλέον του πενθημέρου την εβδομάδα.

Μαζί με αστυνομικούς και στρατιωτικούς όμως οι τυχεροί της τελευταίας στιγμής είναι και οι φύλακες των μουσείων και των σωφρονιστικών καταστημάτων, καθώς όπως αναφέρεται στην τροπολογία από την περικοπή του 12% εξαιρείται και «η αποζημίωση που χορηγείται στο φυλακτικό προσωπικό των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων καθώς και στο προσωπικό φρούρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για κάθε ημέρα απασχόλησης πέραν του πενθημέρου».

Υ.Σ
Οι πιέσεις όλων μας έφεραν τελικά αποτέλεσμα

πηγή:τα νέα