Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ίδρυση Σώματος Μοτοσικλετιστών στο Π.Σ

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ κ. Κων/νο Παπαντώνη ο Υπουργός πραγματοποίησε έκτακτη δίωρη σύσκεψη στο Υπουργείο την Παρασκευή 23/04/2010 παρουσία της ΠΟΣΠΥΔ και της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στα πλαίσια των δεσμεύσεων του Υπουργού ενός Σώματος πολιτικής προστασίας στο Πυροσβεστικό Σώμα και την επάνδρωσή του από συμβασιούχους πυροσβέστες δεδομένου ότι πρέπει, όπως δήλωσε ο Υπουργός, το Π.Σ. να είναι αποτελεσματικό, αναβαθμισμένο και να συμμετέχει σε καθήκοντα πρόληψης – καταστολής.
Προτίθεται τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει το Υπουργείο σε παραγγελία περίπου 150 μοτοσικλετών μεσαίου κυβισμού πανελλαδικά και θα επανδρώνονται με δύο άτομα. Οι 70 περίπου μοτοσικλέτες θα είναι για το Ν. Αττικής. Ο Υπουργός ζήτησε να τον ενημερώσει η ΠΟΣΠΥΔ άμεσα πόσοι και ποιοι συμβασιούχοι πυροσβέστες, ανεξαρτήτως ειδικότητας, επιθυμούν εθελοντικά να στελεχώσουν πανελλαδικά, συμπεριλαμβανομένων και νησιών, το Σώμα αυτό. Χρειάζεται να διαθέτουν δίπλωμα μοτοσικλέτας κυβισμού άνω των 250 cc.

Η ΠΟΣΠΥΔ συνηγορεί θετικά στο αίτημα του Υπουργού αφού κινείται προς τα πλαίσια της εργασιακής αποκατάστασης των συμβασιούχων πυροσβεστών και της αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σώματος. Ήδη έχουν δηλώσει εθελοντικά 90 άτομα στο Ν. Θεσσαλονίκης και 70 στο Ν. Αττικής και χρειάζονται και άλλοι. Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν πανελλαδικά να επανδρώσουν εθελοντικά, με μεράκι, το Σώμα αυτό και διαθέτουν κατά κύριο λόγο και δίπλωμα μοτοσικλέτας, να το δηλώσουν άμεσα μέχρι την Δευτέρα το βράδυ, 26 Απριλίου, είτε στα Σωματεία τους, είτε στο fax της ΠΟΣΠΥΔ 22960.29144, είτε με SMS στο 6947.023570.

Τα Σωματεία να αποστείλουν την σχετική φόρμα που τους αποστέλλουμε, συμπληρωμένη. Θα χρειαστούν άνω των 200 ατόμων στην περιοχή της Αττικής. Θα εκτελούν περιπολίες κατά κύριο λόγο στην περιοχή ευθύνης τους όταν υπάρχει «στάδιο» και θα αναφέρονται απευθείας στις περιφέρειες των νομών (ΣΠΕΚ).

...