Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ


ΠΡΟΣ
1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Κο ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΑΡ. ΠΡΩΤ : 151 ΚΟΜΟΤΗΝΗ 11/11/2013

ΘΕΜΑ : ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΌΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
στις δύσκολες αυτές μέρες που περνά η χώρα μας με τις οικονομικές συγκυρίες καθημερινά να οδηγούν στην εξαθλίωση πολλών συνανθρώπων μας και την αβεβαιότητα για το μέλλον της νεότερης γενιάς που ακολουθεί, προς έκπληξή μας ενημερωθήκαμε πρόσφατα για την απόφασή σας να προσλάβετε 225 μόνιμους Πυροσβέστες και μάλιστα όταν η Τρόικα έχει αποφασίσει το "σφράγισμα" των σχολών μέχρι το 2015 ! 
Αν μήτε άλλο αυτό αποτελεί πρόκληση και άνιση μεταχείριση σε σχέση με αυτούς που έχουν επιτύχει στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και αναμένουν την εισαγωγή τους το 2015.
Αν οι υπηρεσιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος το απαιτούσαν, και δεν γινόταν διαφορετικά, υπήρχε στη διάθεσή σας ο Νόμος 3938/2011 και με συνοπτικές διαδικασίες θα μπορούσατε να προβείτε στην πρόσληψη των Επιλαχόντων του Διαγωνισμού των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. 
Χωρίς κανένα κόστος , καθώς η εκπαίδευσή τους πραγματοποιείτε στις Υπηρεσίες , οπότε μιλάμε για μηδενικό κόστος στο Κράτος που αιμορραγεί, προσωπικό με γνώση πάνω σε συμβάντα ειδικά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και συνεπώς άμεση ανάληψη Υπηρεσιών.
Σας υπενθυμίζουμε άλλωστε, ότι ο Νόμος 3938/2011 στο άρθρο 15 παρ. 6 προβλέπει ότι οι πίνακες του συγκεκριμένου διαγωνισμού ισχύουν για 3 έτη.
Οπότε αν πραγματοποιούσατε τη νόμιμη διαδικασία να προσλάβετε το 50% του αριθμού των οργανικών θέσεων που έχουν δημιουργηθεί , θα υπήρχε η δυνατότητα να καλύψετε αυτά τα κενά με το μισό κόστος στις αποδοχές του προσωπικού.
1. Πώς θα ενεργοποιήσετε το μηχανισμό των Σχολών όταν έχει απαγορευτεί η λειτουργία τους έως το 2015 και ενώ επιμένετε στις θέσεις σας για οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα?
2. Γιατί δεν προωθήσατε τους Επιλαχόντες του διαγωνισμού των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης καθώς όπως προαναφέρθηκε έχουν μηδαμινό κόστος ( κατά το ήμισυ) ως προς τις αποδοχές τους?

Παρακαλούμε λοιπόν να δείτε το θέμα διεξοδικά και να προσλάβετε άμεσα στα ήδη υπάρχοντα κενά το 50% όπως αυτό προβλέπεται βάσει του Νόμου 3938/2011. Σε διαφορετική περίπτωση μιλάμε για κοινωνικό και επαγγελματικό ρατσισμό που λαμβάνει χώρα μέσα στο Πυροσβεστικό Σώμα, αφήνοντας ερωτηματικά για τους λόγους τους οποίους υπογράψατε αβίαστα την πρόσληψη 225 πυροσβεστών από το διαγωνισμό των 725 που έγινε πολύ αργότερα από τον διαγωνισμό των 4000 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις όποιες ενέργειές σας και αναμένουμε απάντηση σας.

Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ    
-          ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
κιν. 6948401282 & *750942                         κιν. 6947402626