Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΑΠΣ


Αφού συμφωνούμε όλοι, ας κάνουμε πράξεις ΤΩΡΑ

Μετά τις δηλώσεις του κ.Πρωθυπουργού για την αντιπυρική προστασία του δασικού μας πλούτου, αυτό το καλοκαίρι, τουλάχιστον, όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς στο Πυροσβεστικό Σώμα, συμμεριστήκαμε την ανησυχία του για το δύσκολο καλοκαίρι, επισημαίνοντας όμως ότι, υπό το βάρος των σοβαρών προβλημάτων του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού και κυρίως του Π.Σ. δεν μπορεί να παραχθεί αποτελεσματική επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.
Στην μεγάλη λίστα των προβλημάτων, πρωτεύουσα θέση κατέχει το τριχοτομημένο προσωπικό, το πετσόκομμα κονδυλίων, τα γηρασμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα και οχήματα.
Θα μπορούσε κάποιος κακόπιστος να πει “συνδικαλιστικές υπερβολές”, δυστυχώς όμως για την πατρίδα μας, είναι η αποτύπωση της ξερής αλήθειας.

Και η τραγική επιβεβαίωση, ήρθε στην Βουλή, από την ομιλία του κ.Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Π.Π. κ. Ν. Δένδια, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναμονή “ενός δύσκολου και εξαιρετικά επικίνδυνου καλοκαιριού”, που θα το δυσχεραίνει εξαιρετικά, το τριχοτομημένο πυροσβεστικό προσωπικό, τα γηρασμένα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα παλαιά και με χωρίς πολλά από αυτά κατάλληλα ελαστικά, πυροσβεστικά οχήματα.

Δηλαδή έχουμε τη μοναδική πραγματικά συγκυρία να είμεθα όλες οι πλευρές, (συνδικαλιστές, πολιτική ηγεσία, αντιπολίτευση) σε συμφωνία ειλικρινής αποτύπωσης των μεγάλων προβλημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Προφανώς όμως επειδή αυτό δε φθάνει, μάλλον ήρθε η ώρα σε αυτή τη μοναδική συγκυρία, έγκαιρης διαπίστωσης του κινδύνου και ενώ οι πρώτες φλόγες άναψαν κοντά στην πρωτεύουσα, να γίνουν τα πρώτα χειροπιαστά πράγματα.

Τα όποια έστω και λιγοστά, πολύτιμα χρήματα, έχει σκοπό ο κ. Πρωθυπουργός, να ενισχύσει τη δασοπυρόσβεση, να πάνε πρωτίστως στην αναγκαία ομογενοποίηση του πυροσβεστικού προσωπικού, ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ, ώστε να είναι επιχειρησιακά αξιοποιήσιμο το σύνολο του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αν όλοι βλέπουμε τον πόλεμο των πυρκαγιών να πλησιάζει, οι μαχητές της, οι Πυροσβέστες, πρέπει να είναι στο σύνολό τους στο χαράκωμα.

Και δυστυχώς η μάχη δεν έχει προβλεπόμενο ωράριο. 
Μπορεί να συμβεί και βράδυ και αργία και Κυριακή και να κρατήσει πέρα από το προβλεπόμενο ωράριο και εκτός έδρας από την πόλη Υπηρεσίας του Πυροσβέστη. Και τότε δεν μπορείς να την ανασχέσεις ικανοποιητικά με το 1/3 από τη δύναμή σου να λείπει.

Η χώρα μας και οι πολίτες της ταλαιπωρήθηκε ήδη αρκετά από την πυρκαγιά του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Δεν χρειαζόμαστε άλλη καταστροφή