Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Απάντηση του ΑΠΣ σε έγγραφα της ΠΟΣΠΥΔ


Σε απάντηση σχετικών ερωτημάτων της ΠΟΣΠΥΔ το ΑΠΣ αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με τις άδειες των ΠΠΥ, αυτοί δικαιούνται όσα προβλέπονται στον ΚΕΥΠΣ.
1. Για το 2012 δεν δικαιούνται κανονική άδεια. Οι άδειες υπολογίζονται σε ημέρες και όχι σε ώρες.
2. Σχετικά με την αναζήτηση των Ι και ποινικών των συμβασιούχων, αυτό προβλέπεται στο ΠΔ 124/2003 με βάση το οποίο έγινε η πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών.
3. Σχετικά με την πρόσληψη και των 1906 συμβασιούχων πυροσβετών για το 2012, το ΑΠΣ υποστηρίζει ότι αιτήθηκε την πρόσληψη από τις 20/2/2012 για να προλάβει τις εκλογές και να μην κολλήσει η διαδικασία
Σχετικά με την πρόσληψη των επιλαχόντων ΠΠΥ και τον διαγωνισμό για τους 725 μονίμους, οι διαδικασίες είχαν σταματήσει λόγω εκλογών αλλά τώρα συνεχίζονται κανονικά.

pospid.gr
..........................
Αν αυτές είναι οι απαντήσεις του Π.Σ στις 20 ερωτήσεις της ΠΟΣΠΥΔ  , το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι ..
σχ. 1
Π.Δ 124/2003
άρθρο 1 παρ. 4 (γ) :  Να έχουν σωματική και ψυχική υγεία , σύμφωνα με τα ισχύοντα για την κατάταξη των μονίμων πυροσβεστών ..
άρθρο 3 παρ. 1 : Με απόφαση Αρχηγού συγκροτείται για κάθε νομό , επιτροπή πρόσληψης αποτελούμενη από 3 αξιωματικούς Γενικών Υπηρεσιών του Σώματος , από τους οποίους ο ένας Ανώτερος αξιωματικός κτλ..
παρ. 2 : Η Επιτροπή πρόσληψης συντάσσει πίνακα με την σειρά κατάταξης των υποψηφίων για κάθε υπηρεσία του νομού που διενεργείται διαδικασία πρόσληψης ο οποίος υπογράφεται από όλα τα μέλη της και υποβάλλεται με μέριμνα του προέδρου της μαζί με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων , στον Διοικητή του οικείου  Νομού για κύρωση .. κτλ..
άρθρο 3 παρ. 5 :  Οι υποψήφιοι προσκομίζουν το δελτίο υγειονομικής εξέτασης που χορηγείται από το Κρατικό νοσοκομείο , στην επιτροπή αναρρωτικών αδειών του οικείου νομού που είναι αρμόδια για την υγειονομική υπηρεσία των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων και αυτή αποφασίζει για την καταλληλότητα ή μη αυτών .
αρθρο 2 παρ. 3 : Η παραλαβή και ο έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία , για την οποία διενεργείται η διαδικασία πρόσληψης .. κτλ.

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ Ι ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ..
ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ..

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΉΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ;;;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΉΣΕΙ ΚΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ , ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ;;;
......................
Και μην ξεχνάμε ,, σαν χθές το 1998 στον Υμηττό  έχασαν  την ζωή τους πάνω στο καθήκον οι :

Αρχιπυροσβέστης ΜΑΛΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ετών 47
Αρχιπυροσβέστης ΜΑΥΡΑΕΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, ετών 41
Πυροσβέστης ΔΙΑΒΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ετών 26
Εθελοντής Πυροσβέστης ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ετών 20