Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Όπως ξέρουμε όλοι στις 6 Μαΐου η χώρα μας θα προχωρήσει σε εθνικές εκλογές.
Σε πρόσφατο τηλεοπτικό διάγγελμά σας για ην προκήρυξη των εκλογών αναφέρατε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση θα υφίσταται στα καθήκοντά της έως τις 6 Μαΐου για να αντιμετωπίζει τρέχοντα θέματα.
Αυτό όμως στην περίπτωσή μας δεν ισχύει καθότι έχουν προβλεφθεί πιστώσεις στον προϋπολογισμό του έτους 2012 για:
Α) Την απασχόληση 4.000 πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης και,
Β) Την 8μηνη απασχόληση 1.903 συμβασιούχων πυροσβεστών.
Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις όμως για την Α περίπτωση έχουν καλυφθεί περίπου 3.850 θέσεις και δεν έχουν καλυφθεί, ενώ θα έπρεπε ήδη, οι 150 επιλαχόντες.
Για την Β περίπτωση είχαμε διαβεβαίωση ότι οι 1.903 συνάδελφοι θα προσλαμβάνονταν 02/05 για την προσεχή αντιπυρική περίοδο ενώ ούτε αυτό έχει γίνει.
Η αδράνεια της πολιτείας να μην καλύψει τις παραπάνω θέσεις εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους εν όψει της αντιπυρικής περιόδου μιας και όπως διαφαίνεται λόγω παρατεταμένων βροχοπτώσεων, προεκλογικής περιόδου πανελλαδικά και έντονης ξηρασίας, υπάρχει ήδη αυξημένος αριθμός δασικών πυρκαγιών. Με αβέβαιη την πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών στις 02/05, δημιουργείται δυσανάλογο κενό στον σχεδιασμό δασοπυρόσβεσης.
Παρακαλούμε να δώσετε εντολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. να προχωρήσει στην εκτέλεση των παραπάνω ενεργειών ώστε να καλυφθούν οι θέσεις των συναδέλφων, καθόσον οι απαραίτητες πιστώσεις είναι ήδη εγγεγραμμένες και εγκεκριμένες στον προϋπολογισμό και δεν δημιουργούν κανένα δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Έτσι, θα μπορούν και οι 2.000 συνάδελφοι περίπου να απασχοληθούν έγκαιρα αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα μας αλλά και για τους ίδιους που είναι ήδη στην ανεργία πάνω από 7 μήνες και με αβέβαιο μέλλον. Έχουμε προβεί ήδη σε επανειλημμένες οχλήσεις, προφορικές και γραπτές, προς την πολιτική και φυσική ηγεσία και μας διαβεβαίωναν ότι οι συνάδελφοι θα προσληφθούν κανονικά.
Ευελπιστούμε, με την ευαισθησία που σας διακρίνει, να προχωρήσετε σε ανάλογες ενέργειες.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων κ. Πρωθυπουργέ.