Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ενημέρωση μελών - 3/4/2012


Σήμερα 3/4/2012 η ΠΟΣΠΥΔ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό ΠΣ κ Μπονάτσο. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά τόσο με τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, όσο και με τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες.
Συγκεκριμένα, για το συμβασιούχο προσωπικό, η σχετική με την πρόσληψή τους αλληλογραφία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η σύμβαση απασχόλησης θα είναι τουλάχιστον 6 μηνών (ώστε να μην χαθεί η δυνατότητα μετέπειτα επιδότησης ανεργίας), ωστόσο γίνεται σοβαρή προσπάθεια να φτάσει και τους 7 ή 8 μήνες.
Σχετικά με τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, αύριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η καταχώρηση του μητρώου τους στο ηλεκτρονικό σύστημα μισθοδοσίας, με σκοπό να έχουν πληρωθεί οι δύο οφειλόμενοι μισθοί το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου, ίσως δε μέχρι και τις 10 Απριλίου. Επιπλέον, ελλείψει (προς το παρόν τουλάχιστον) σχετικών πιστώσεων για νυχτερινά και εξαιρέσιμα, αναμένεται το ωράριο που θα εφαρμοστεί στους ΠΠΥ (αλλά και στο συμβασιούχο προσωπικό) να είναι όπως και πέρυσι (16ωρο ή 8ωρο, ανάλογα με το τι ίσχυε σε κάθε Υπηρεσία). Επίσης, συζητήθηκε με τον Αρχηγό το ενδεχόμενο αποσπάσεων - μεταθέσεων ΠΠΥ, κάτι που όμως προς το παρόν είναι αδύνατο λόγω έλλειψης σχετικού νομοθετικού πλαισίου (η τοποθέτηση των ΠΠΥ αρχικά θα γίνει στις Υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούσαν ως εποχικοί). Στο μέλλον θα ληφθούν υπ' όψιν οι Υπηρεσιακές ανάγκες σε προσωπικό και αναλόγως θα πραχθεί.
Σχετικά με τους επιλαχόντες, το ΑΠΣ προσπαθεί σε πρώτη φάση να εκδοθεί ΦΕΚ με τις διαγραφές, ώστε να κληθούν σε πρώτη φάση οι πρώτοι.
Τέλος, ενόψει της προεκλογικής περιόδου η ΠΟΣΠΥΔ έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους του ΚΚΕ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ με κύρια αιτήματα νέα πενταετία για το συμβασιούχο προσωπικό και την γρήγορη απορρόφηση των επιλαχόντων ΠΠΥ. Αναμένονται και επαφές και με τα υπόλοιπα κόμματα.