Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση του Σωματείου Αργολίδας - Αρκαδίας για τα εκτός έδρας

Η παροιμία που λέει ο λαός «στου φτωχού ξημέρωσε» ταιριάζει γάντι για
εμάς τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
Συγκεκριμένα βάση του ΦΕΚ 1295/16-8-2010 όσα εκτός έδρας πραγματοποίησαν οι συνάδελφοι από 1 Απριλίου 2010 έως 16 Αυγούστου 2010 δεν θα πληρωθούν. Της εντολές για τις μετακινήσεις αυτές τις έδιναν κατά κύριο λόγο ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου και κατά δεύτερο λόγο οι κατά Υπηρεσία Διοικητές χωρίς να έχουν στην Υπηρεσία τους ανάλογες οικονομικές πιστώσεις η διαταγές του Αρχηγείου.
Το Σωματείο μας αρχικά ζήτησε διευκρινήσεις εγγράφως από τον κ. Περιφερειάρχη, για το ποιος θα μας αποζημίωση οικονομικά, εντούτοις ουδεμία σαφής απάντηση πήραμε.
Στη συνέχεια μη έχοντας κάτι άλλο να κάνουμε, καταγγείλαμε το γεγονός στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης όπου και διέταξε κατεπείγουσα προανακριτική έξέταση και αναμένουμε. Παράλληλα στάλθηκε και εξώδικη διαμαρτυρία στον Περ/ρχη κ. Ψυχογιό, και τον Διοικητή της Π.Υ Τρίπολης κ. Τσουκόπουλο.
Παράλληλα ενημερώσαμε εγγράφως το ΣΕΠΕ Πελ/σου, και ΣΕΠΕ Αρκαδίας.
Έκαναν επιτόπιο έλεγχο στην Υπηρεσία Τρίπολης όπου υπάρχει και το κύριο πρόβλημα και αναμένουμε σχετικές απαντήσεις.
Τελειώνοντας σε περσινό έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης στην ΠΥ Τρίπολης είχαν διαπιστωθεί παραβάσεις και έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλη/κων Τρίπολης από το Σώμα Επιθεώρησης.