Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Νέα συνάντηση με τον Υπ. Προ.Πο. - Ενημέρωση μελών



Μετά από αίτημα της ΠΟΣΠΥΔ πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοῒδη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρο Βούγια και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόριο Τασούλα καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.
Στην πολιτική ηγεσία εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για την στασιμότητα της νομικής διευθέτησης του θέματός μας, την απασχόλησή μας για το 2010 τα περί έως 7 μήνες, τις οικονομικές μειώσεις σε μισθούς και υπερωρίες κ.λ.π. Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι έδωσε μάχη στο Υπουργικό Συμβούλιο για να μην μας γίνει περικοπή 30% σε θέσεις εργασίας ή χρονική διάρκεια των συμβάσεων και με παρέμβασή του η εργασία μας για φέτος θα είναι 7 μήνες. Ζητήσαμε δέσμευση για την υλοποίηση και ένταξη του νομικού πλαισίου στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο. Ο Υπουργός δεν δεσμεύτηκε καθότι τόνισε ότι αυτό πρέπει να επιτευχθεί σε συνεννόηση με τα Υπουργεία ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., Οικονομικών και ενδεχομένως και το Υπουργείο Εργασίας. Τονίστηκε από την πολιτική ηγεσία ότι είμαστε τυχεροί που δουλεύουμε, ότι άλλοι συμβασιούχοι από άλλους χώρους έχουν απολυθεί, ότι είναι δύσκολο να ζητάμε μονιμότητες αυτή την εποχή, ότι υπάρχει το ΔΝΤ, το μνημόνιο κ.λ.π. και ότι οι δεσμεύσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα τηρηθούν παρότι όταν είχε κάνει τις δηλώσεις στις 03/12/2009 μεταξύ άλλων δεν γνώριζε για ΔΝΤ κ.λ.π. Του τονίσαμε ότι τον Σεπτέμβριο αναμένεται ανασχηματισμός και ότι θα αλλάξει Υπουργείο ο Υπουργός, ο δε κ. Βούγιας θα είναι πιθανόν περιφερειάρχης κ.λ.π. Τόνισαν ότι αυτά είναι φημολογίες των ΜΜΕ και δεν έχουν καμία βάση. Έγινε αναφορά και για την μοριοδότηση 25% των εθελοντών σε μελλοντικές προκηρύξεις για το οποίο δήλωσε άγνοια η πολιτική ηγεσία.
Τέλος θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα συνάντηση νομικών εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. και των νομικών της ΠΟΣΠΥΔ ώστε να βρεθεί μια νομική φόρμουλα. Οι νομικοί του Υπουργείου άφησαν να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιηθούν παρόμοιες διατάξεις εξαιρετέας κατηγορίας όπως των συνοροφυλάκων και ότι θα γίνει προκήρυξη με αυξημένη μοριοδότηση.
Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει ενημέρωση για τις επόμενες συναντήσεις.
.....
Σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλοι οι ένστολοι στο Σύνταγμα, παραβρέθηκε συμβολικά και το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ...