Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Ο πρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης για περικοπές


Ο πρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης, υπήρξε απόλυτα κατηγορηματικός καλώντας κυβέρνηση και τρόικα να πάνε να δούνε τις μαρμάρινες πλάκες με τα θύματα και των τριών Σωμάτων για να δουν πως πυροσβέστες, αστυνομικοί και λιμένικοι ξεχρέωσαν απειλές και κινδύνους σε βάρος της χώρας, και πως μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται άτομα από υπηρεσίες που σήμερα θα κρίνονταν ως μή μάχιμοι.

"Θα καλέσω τους κυβερνητικούς εγκεφάλους, είπε χαρακτηριστικά, που απεργάζονται τον σφαγιασμό του φτωχολογίου να συνταχθούν με τη νομιμότητα". Και εκεί ακριβώς διευκρινίστηκε με ενέργεια τί ακριβώς υπονοείται. "Δεν μιλάμε για μαύρες και λευκές απεργίες" είπε χαρακτηριστικά. "Θα καταγγείλουμε την παράνομη εργασία, την υπεραπασχόληση και της εκτός έδρας απασχόληση δίχως προπληρωμή των εξόδων. Υπάρχει εργατική νομοθεσία και θα τηρηθεί και όποιος την παραβιάζει θα καταγγελθεί και θα υπάρξει καταφυγή σε βάρος του στη δικαιοσύνη.

Κατέληξε δηλώνοντας ότι αν χρειαστεί θα κάνουν ότι οι Ισπανοί συνάδελφοι τους. Σε περίπτωση επεισοδίων μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών, θα μπουν ανάμεσα τους.