Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί της Ρόδου, λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που μαίνεται σε δασική έκταση στη Σορώνη.

Στο σημείο βρίσκονται 94 πυροσβέστες με 33 οχήματα και 67 μέλη πεζοπόρου τμήματος ενώ 27 οχήματα ΟΤΑ χρησιμοποιούνται στη διάρκεια των επιχειρήσεων. Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί με αντίστοιχες από την Αθήνα. Ειδικότερα 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα μεταφέρθηκαν με πλοίο στο νησί, την ίδια στιγμή που ένα μεταγωγικό C-130 μετέφερε 83 ακόμη πυροσβέστες.

Παράλληλα, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις πάνω από το πύρινο μέτωπο. Η zougla.gr επικοινώνησε με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία ενημέρωσε ότι σήμερα θα μεταβεί στο νησί και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές αναζητούν έναν ύποπτο, οδηγό Ι.Χ. αυτοκινήτου μάρκας FIAT και χρώματος ασημί.

zougla.gr