Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

news

Την εβδομάδα που διανύσαμε η ΠΟΣΠΥΔ είχε σειρά επαφών με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρο Βούγια, τον Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγ. Τασούλα, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη, τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη και αρκετών Βουλευτών, κ. Μανωλάκη, κ. Βούρο, κ. Ασπραδάκη, κ. Κουτσούκο, κ. Καλαντζή, κ. Ζώη, κ. Βορίδη, κ. Βελόπουλο, κ. Λαφαζάνη, κ. Πρωτόπαπα, κ. Κούβελη, κ. Β. Πολύδωρα, κ. Τζίμα, κ. Κοντό και πλήθος άλλων Βουλευτών και τους ενημερώσαμε εκτενέστερα για την οικονομοτεχνική μελέτη της ΠΟΣΠΥΔ. Παράλληλα πραγματοποιήσαμε και δύο συναντήσεις με τον αξιότιμο Αρχηγό του Π.Σ. κ. Στέλιο Στεφανίδη. Στις συναντήσεις που είχαμε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την φυσική ηγεσία του Α.Π.Σ. μας διαβεβαίωσαν ότι:

  1. Όπου υπογράφτηκαν 15ωρα το 2009, θα συνεχιστούν και το έτος 2010 και μεταγενέστερα θα υπογραφτούν και νέα 15ωρα όπου συμφωνούν και οι δύο πλευρές (ΠΟΣΠΥΔ-Διοικητές).
  2. Την Πέμπτη το απόγευμα λάβαμε προφορικές διαβεβαιώσεις από τον κ. Σπύρο Βούγια ότι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας την Τετάρτη 10/03/2010 το πρωί.
  3. Την Παρασκευή το απόγευμα υπογράφτηκε παρουσία του Προέδρου της ΠΟΣΠΥΔ η σύσταση της ομάδας εργασίας από τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Τασούλα Γρηγόριο.
  4. Δεν θα καλυφθούν οι θέσεις των επιλαχόντων συμβασιούχων πυροσβεστών για το έτος 2010 (περίπου 400 άτομα). Αίτημα που συμφωνεί απόλυτα η ΠΟΣΠΥΔ.
  5. Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες αν τελικά πραγματοποιηθεί η προκήρυξη για τους 630 πυροσβέστες να είναι μόνο από συμβασιούχους πυροσβέστες.
  6. Αναμένονται και σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για το θέμα των υπηρεσιακών ταυτοτήτων.

Την Τετάρτη 03/03/2010 στάλθηκε στα μέλη της ΠΟΣΠΥΔ και το 18ο τεύχος της εφημερίδας μας.
Η ΠΟΣΠΥΔ συνιστά ψυχραιμία και αγωνιστική ετοιμότητα στα μέλη της.