Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ & ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ

ΘΕΜΑ : Η εικόνα και η πορεία της Ομοσπονδίας
Κύριοι της Ομοσπονδίας,

Κατά κοινή ομολογία , η κατάσταση στην οποία έχει επέλθει ο κλάδο μας επί δικιά σας προεδρίας, είναι επιεικώς απαράδεκτη . Αυτά τα δυο χρόνια στο τιμόνι της Ομοσπονδίας το μόνο που καταφέρατε είναι να συσσωρεύσετε προβλήματα .

Αντί να προσθέτετε αφαιρείτε, αντί να συνεργάζεστε στρέφεστε εναντίον Σωματείων μελών σας, αντί να ενώνετε σπέρνετε τη διχόνοια, αντί να ασχολείστε με τα εργασιακά ασχολείστε με το ποια είναι η ποιο αντιπροσωπευτική Συνδικαλιστική Οργάνωση, εξώδικα και αγωγές ... προφανώς έχετε μπερδέψει την ιδιότητά σας ....

Κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να καλύψετε την αδράνεια και την ανικανότητά σας, επιλέξατε αυτό τον τρόπο εκπροσώπησης, πιστεύοντας ότι θα υποτάξετε όλους όσους έχουν άλλη άποψη και δεν συμφωνούν με τη δική σας ... προφανώς δεν έχετε μάθει τόσα χρόνια τι σημαίνει εκπροσώπηση και πως κερδίζεται η εμπιστοσύνη και η αποδοχή ... τώρα καμαρώστε το έργο σας ....
Επακόλουθο αυτής σας της συμπεριφοράς είναι να ασχολείστε μόνο με το πως θα εδραιωθείτε και θα κρατήσετε την καρέκλα σας, οπότε τα εργασιακά περνούν σε δεύτερη μοίρα ... έτσι αυτό που καταφέρατε είναι, να τρέχετε μόνοι σας και να βγαίνετε δεύτεροι ...

Προτάσεις δανεικές - έγγραφα διασπαστικά – ενημερώσεις σε επανάληψη - φωτογραφίες για το θεαθήναι και στο τέλος ουσία καμία. Η αποτελεσματικότητα σας, κάτω του μηδενός. Οι ενέργειές σας, ανύπαρκτες . Η κακοπροαίρετη τακτική που ακολουθείτε δεν έχει τέλος.

Έχετε ξεκινήσει ένα κυνηγητό στο Σωματείο Μακεδονίας Θράκης & Βορείου Αιγαίου, προσπαθώντας να υπονομεύσετε τις προσπάθειες οι οποίες γίνονται , ώστε να ρυθμιστούν χρόνια θέματα του συνόλου των συναδέλφων .

Για να γίνουμε ποιο συγκεκριμένοι :
Σαν Σωματείο μέλος σας ως οφείλουμε αρχικά, σας είχαμε ενημερώσει για τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς μας για την επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς και για όλα τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε από απαντήσεις που λάβαμε μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου, από την πολιτική ηγεσία κατόπιν ερωτήσεων, αναφορών και επίκαιρων ερωτήσεων, στοιχεία τα οποία δεν λάβατε ποτέ υπόψη και δεν κάνατε απολύτως καμία ενέργεια ως Ομοσπονδία, όπως εσείς με τη σειρά σας οφείλατε .

Πέραν αυτών, καταθέσαμε εξώδικο ως Σωματείο στα αρμόδια Υπουργεία και πάλι αδιαφορήσατε, όταν τελικά φτάσαμε σε σημείο να καταθέσουμε αγωγές οι οποίες έγιναν γνωστές και δημιουργήθηκε θέμα και όταν πλέον σας κατηγόρησαν ευθέως για την αδιαφορία, αδράνεια και απραξία σας, θυμηθήκατε μετά από 2 χρόνια ότι πρέπει να το διεκδικήσουμε .

Εν τέλει, τον Αύγουστο που λάβατε την απόφαση να το διεκδικήσετε κατόπιν πιέσεων που σας ασκήθηκαν και στην τελευταία συνάντηση προέδρων, χωρίς καμιά προετοιμασία και χωρίς να λάβετε ποτέ υπόψη τα στοιχεία που είχατε στη διάθεσή σας, αλλά και την πρόθεση μας να σας βοηθήσουμε, από το πουθενά και χωρίς να ασχοληθείτε με το θέμα σοβαρά ως έτοιμοι από παλιά, είπατε «πάμε να διεκδικήσατε το επίδομα για όλους» .

Το αποτέλεσμα επίσης γνωστό σε όλους ... πέρασαν ακόμα 2 χρόνια και κανένα επίδομα δεν επανήλθε ούτε στους οδηγούς, ούτε στους μάχιμους όπως φωνάζατε .

Από αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον και την έντονη διεκδίκηση του για ένα μικρό χρονικό διάστημα, φτάσατε σε σημείο για να δικαιολογήσετε το αδιέξοδο και την αδυναμία σας, να λέτε :

1. Ότι υπάρχει νομικό κώλυμα για να επαναχορηγηθεί στους οδηγούς διότι δεν απασχολούνται αποκλειστικά ως οδηγοί, εκτελώντας και υπηρεσίες ως μάχιμοι.

2. Προτείνατε σε επίσημα έγγραφα σας απευθυνόμενα προς τα αρμόδια Υπουργεία να επιστραφούν οι ασφαλιστικές εισφορές στου οδηγούς που παρακρατούνται παράνομα εδώ και 4 χρόνια, χωρίς φυσικά να ρωτήσετε κανένα από αυτούς που πλέον το διεκδικούν δικαστικά .
3. Τέλος το κερασάκι στην τούρτα . Προτείνατε την απορρόφηση 150 επιλαχόντων επιτυχόντων Π.Π.Υ. (και όχι όλων ως οφείλατε) στην προσπάθεια σας για εξεύρεση χρημάτων το εξής όμορφο . Από την δαπάνη που διατίθεται για την χορήγηση επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε αρκετούς από τους Συμβασιούχους που είναι Οδηγοί και λαμβάνουν το επίδομα των 150 ευρώ , αν προσληφθούν ως Π.Π.Υ πλέον δεν θα τους χορηγείτε πλέον το εν λόγω επίδομα , έτσι βρήκατε τα χρήματα .

Αν αυτός είναι σοβαρός τρόπος διεκδίκησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από το δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο, τότε να μην αναρωτιέται κανείς γιατί το επίδομα δεν το έχει λάβει κανείς μέχρι σήμερα ....

Φυσικά ποτέ δεν εξηγήσατε από ποιο συνέδριο πήρατε αυτές τις εντολές να λειτουργήσετε με αυτό τον τρόπο, ούτε τι είδους διαπραγμάτευση κάνατε, όπως επίσης ποτέ δε μας είπατε τους λόγους που τελικά δεν δόθηκε το εν λόγο επίδομα σε κανένα .

Αρχικά, ως Σωματείο έχοντας στο 1/3 της δύναμή του , Συμβασιούχους συναδέλφους, παλεύουμε για την διεύρυνση των μηνών εργασίας , για την ένταξη στον πίνακα των συναδέλφων του 2008 - 2009 όπως επίσης και την απορρόφηση όλων των Επιλαχόντων του διαγωνισμού, κάτι που αναφέρουμε και στις προτάσεις μας, προτάσεις τις οποίες τις πήρατε και τις υιοθετήσατε σαν Ομοσπονδία, μέχρι εδώ καλά .

Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι πως προέκυψε και με ποια απόφαση συνεδρίου, αυτή σας η πρόταση που αναφέρεται ότι (Συγκεκριμένα προτείνουμε αντί να προσληφθούν 1500 Συμβασιούχοι την νέα αντιπυρική περίοδο να προσληφθούν 1200 και τα χρήματα που εξοικονομούνται από την πρόσληψη 300 λιγότερων Συμβασιούχων να διατεθούν για την πρόσληψη 150 επιπλέον Επιλαχόντων Π.Π.Υ από την κατηγορία των εποχικών).

Μήπως ξεχνάτε ποιος είναι ο αριθμός των επιλαχόντων του πίνακα , μήπως ξεχνάτε ποιους εκπροσωπείτε, όταν φωνάζετε προς πάσα κατεύθυνση ότι είστε η ποιο αντιπροσωπευτική Συνδικαλιστική Οργάνωση στο χώρο των Π.Π.Υ. & Συμβασιούχων, ή μήπως ξεχνάτε τα όσα γράφετε στις προτάσεις σας (για την απορρόφηση των επιλαχόντων ) τις οποίες αποστέλλετε παντού ...

Τελικά απ ότι φαίνεται τους μόνους που εκπροσωπείτε είναι τους εαυτού σας, όποτε τα περί αντιπροσωπευτικότητας να τα αφήσετε στην άκρη, δεν πείθετε πλέον κανένα γιατί άλλα γράφεται, άλλα εννοείτε και άλλα διεκδικείτε τελικά.

Δεν έχετε καμιά απολύτως δικαιοδοσία ..Δεν έχετε καμιά απολύτως απόφαση Συνεδρίου που να σας δίνει το δικαίωμα να ζητάτε να «τακτοποιήσετε» μόνο 150 συναδέλφους και για τους υπόλοιπους , τι ; Τελικά δεν εκπροσωπείτε αλλά κοροϊδεύετε ... έτσι γιατί το θελήσατε ... με μια πρόχειρη μελέτη για να ρίξετε στάχτη στα μάτια εν όψει Συνεδρίου και να δημιουργήσετε εντυπώσεις προς εξυπηρέτησή σας ... ‘Όταν για όλους τους υπόλοιπους δεν υπάρχει συνέχεια.. Γνωρίζουμε πολύ καλά το σκοπό τις συγκεκριμένης πρότασής σας και δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επιλέξατε να «διεκδικήσετε» την απορρόφηση ενός αριθμού συναδέλφων.

ΔΕΝ έχετε υπολογίσει ότι οι συμβασιούχοι και φέτος θα δουλέψουν 5 μήνες – ΔΕΝ ασχολείστε με το θέμα , ΔΕΝ υπάρχει η αντίστοιχη Π.Υ.Σ. για να προχωρήσει το Π.Δ οπότε ΔΕΝ υπάρχουν ακόμα οι εγγεγραμμένες πιστώσεις για το 2016. Θα τρέξετε ακόμη μια φορά να οικειοποιηθεί τε των ενεργειών μας όπως το συνηθίζετε γιατί πάλι εμείς θα ασχοληθούμε ... Και εδώ τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα : Γιατί , το εξοικονομούμενο ποσό από τα υπάρχοντα κενά , να μη δοθεί ώστε να δουλέψουν έστω και μισό μήνα παραπάνω οι Συμβασιούχοι;

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να συνυπολογίζετε και να χρησιμοποιείται το επίδομα των οδηγών μέσα στις προτάσεις τροπολογιών χωρίς να λαμβάνετε υπόψη τις νέες εξελίξεις ; Και γενικά ποιος σας δίνει το δικαίωμα να εκμηδενίζεται κεκτημένα χρόνων και να λέτε υποκρινόμενοι ότι διεκδικείτε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ...

Οι τροπολογίες η οποίες κατατέθηκαν την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 από βουλευτές, ήταν αποτέλεσμα χρόνιων ενεργειών, τις οποίες γνωρίζει όλο το Πανελλήνιο, όταν εσείς προσπαθούσατε να βάλετε εμπόδια σε αυτές, μήπως το ξεχάσατε ; Το ίδιο πράξατε και τώρα, με το υπ. Αρ. Πρωτ. 1224 στις 17/2/2016 φυσικά εκ των υστέρων όπως πάντα, όταν μάθατε ότι θα κατατεθούν τροπολογίες για να ρυθμιστούν νομοθετικά τα θέματα που αφορούν τους συναδέλφους του 2008 – 2009 παράταση του πίνακα και απορρόφηση όλων των επιλαχόντων .

Καλό είναι να απολαμβάνατε το καφεδάκι σας στην Αθήνα, αλλά αφού πρώτα ασχοληθείτε και με κανένα θέμα του κλάδου μας, επίσης καλό είναι να στηρίζετε ενέργειες που είναι προς το συμφέρον των μελών που λέτε ότι εκπροσωπείτε αντί να τις υπονομεύετε.

Όταν εμείς προσπαθούσαμε να στηρίξουμε τις ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ και μαζεύαμε υπογραφές, εσείς στέλνατε τις προτάσεις σας για τροπολογίες που θέλατε να κατατεθούν, αυτή είναι και η διαφορά μας τελικά ...
Στις συναντήσεις σας με τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή γνωρίζατε άραγε ότι έχει κατατεθεί Υπουργική Τροπολογία στις 11/2/2016 που αναφέρει :
«Με τις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας παρέχεται η δυνατότητα στο προσωπικό του Πυροσβεστικού σώματος και των οικείων ΟΤΑ να οδηγεί υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις (επαγγελματική άδεια οδήγησης, εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών, συνοδεία υγειονομικού προσωπικού), τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας στις περιοχές όπου υπάρχουν και δεν διαθέτουν προσωπικό ή δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη της μεταφοράς των ασθενών».


Από τα γραφόμενα των ενημερώσεων σας μάλλον δεν το γνωρίζατε, όπως επίσης δεν γνωρίζατε ότι :

Με το Ν. 4368/2016 "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" με το άρθρο 22 Ρύθμιση για τη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης ανθυγιεινής εργασίας που προβλέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρο 15 παρ.1 του Ν. 4024/2011, δόθηκε επίδομα 150 Ευρώ στους εργαζομένους των Ο.Τ.Α. .

Είστε επικίνδυνοι με τον τρόπο που «διαπραγματεύεστε» τα θέματα του κλάδου και -πολύ φοβόμαστε- εξαιρετικά διαλλακτικοί προκειμένου να ικανοποιήσετε ιδιοτελείς σκοπούς. Σας έχουμε ξαναπεί ότι η Ομοσπονδία δεν είναι το τσιφλίκι σας.. Σας έχουμε επίσης ξαναπεί ότι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται μονομερώς αλλά συλλογικά .

Ή κουνήστε το κεφάλι σας και συνέλθετε ή πάτε στα σπίτια σας να ξεκουραστείτε γιατί μόνο ΚΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ και το μόνο ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ .

Εφόσον δεν το έχετε με την εκπροσώπηση ... ασχοληθείτε με τη Νομική στα Ανοιχτά Πανεπιστήμια… εκεί θα διαπρέψετε σίγουρα…


Με τιμή για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου