Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Η Ενημέρωση των Σωματείων της ΠΟΠΥΣΥΠ για την δικαίωση του συναδέλφου Λυκούργο Πολίτη ... Η απάντηση της συζύγου του συναδέλφου προς ΠΟΠΥΣΥΠ μέσω Facebook .... Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας ... Η αλήθεια .... και η διοίκηση της Ομοσπονδίας σε ρόλο ευεργέτη ..


Προς τι η Ενημέρωση της Ομοσπονδίας που την απευθύνει στα Σωματεία μέλη της , σχετικά με την δικαίωση του Συναδέλφου Λυκούργο Πολίτη" ... δεν μπορώ να κατανοήσω ???

Προφανώς θέλει να χρυσώσει το χάπι και να κάμψη τις αντιδράσεις για αυτά που γράφονται ...

Στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας κύριοι της διοίκησης της Ομοσπονδίας είστε διαχειριστές αν καταλάβατε καλά ... και όχι ευεργέτες ...

Το ταμείο αλληλοβοήθειας είναι ένα κοινό ταμείο όσων έχουν πληρώσει τα 100 ευρώ το 2007 ή τα έδωσαν μεταγενέστερα και εφόσον συμμετέχουν σ αυτό , λογικό είναι όταν απαιτηθεί -χρειασθεί, ενεργοποιείτε η διαδικασία βοήθειας (οικονομική στήριξη για λόγους υγείας) όποιου συναδέλφου την έχει ανάγκη .

Έτσι και στην περίπτωση του Λυκούργου ενεργοποιήθηκε η διαδικασία βοήθειας του Ταμείου, από τη στιγμή που συνέτρεχαν οι λόγοι υγείας που προβλεπόταν να ενισχυθεί οικονομικά, όπως και σε κάθε άλλη αντίστοιχη περίπτωση κατά το παρελθόν .

Οπότε είναι ξεκάθαρο ποιος μπορεί να είναι δικαιούχος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας ... Από την ονομασία του και μόνο γίνεται αντιληπτός ο λόγος ύπαρξης του... Τη διαχείριση του την έχει η Ομοσπονδία και ορθός μέχρι εδώ .

Το λάθος είναι ότι , αν το Ταμείο χρησιμοποιηθεί για μικροπολιτική και άλλες σκοπιμότητες, τότε θα υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο .

Αν αυτό δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας ... τότε κάνει ακόμα ένα μεγάλο λάθος ....

Όπως λάθος είναι και το παρακάτω έγγραφο ... γιατί τελικά ο σκοπός έκδοσής του, είναι η αποκατάσταση της αλήθειας από πλευράς τους όπως θέλουν να τη σερβίρουν ... και όχι "η ενημέρωση για την δικαίωση του Συναδέλφου" όπως έβαλαν στον τίτλο .
Αν ήθελαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια θα το απεύθηναν το έγγραφο στο συνάδελφο που στην ευχαριστήρια επιστολή του εξέφρασε την δυσαρέσκεια του ... και όχι στα Σωματεία μέλη για να εξιλεωθούν ενημερώνοντας τα, για τη μια και μοναδική αλήθεια της Ομοσπονδίας

Τώρα πως γίνεται να εκφράζεις δυσαρέσκεια σε μια ευχαριστήρια επιστολή ... δεν μπορώ επίσης να καταλάβω ???

Τελικά με αυτά και με τα άλλα ... χάθηκε η μπάλα ... θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε με τα έγγραφά σας ...

Προσοχή λίγο, με αυτή την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ... γιατί αρκετά την έχετε ταλαιπωρήσει και πλέον δεν γίνεστε πιστευτοί από κανέναν, όσο και αν την επικαλείστε σε διάφορα έγγραφα σας .

Προφανώς θέλουν να κρυφτούν ... αλλά η χαρά δεν τους αφήνει


Αριθ. Πρωτ:1115 Αθήνα: 09.12.2015
Αρ. Σελίδων: 2

Προς: Σωματεία Μέλη-Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

Θέμα: « Ενημέρωση Σχετικά με την δικαίωση του Συναδέλφου Λυκούργο Πολίτη »


Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε σήμερα 9/12/2015 την θετική γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ με την οποία παρέχεται η δυνατότητα να τεθεί σε μόνιμη διαθεσιμότητα ο Συνάδελφος Λυκούργος Πολίτης ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, ενώ βρισκόταν καθ οδό για να αναλάβει την Υπηρεσία του.

Η Ομοσπονδία μας λόγω της σοβαρότητας και ιδιαιτερότητας της περιπτώσεων του συναδέλφου, στάθηκε έμπρακτα αρωγός στον αγώνα του, καταβάλλοντας όποτε της ζητήθηκε οικονομική βοήθεια προς τον συνάδελφο μέσω του Ταμείου Αλληλοβοήθειας περισσότερο από τα προβλεπόμενα περιθώρια και όρια που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Επίσης με ενέργειές της (επισυνάπτονται) προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Νικόλαο Τόσκα τέθηκε ερώτημα προς το Ν.Σ.Κ με σκοπό να ξεπεραστούν τα ανακύψαντα νομικά ζητήματα (Ασφάλιση Ι.Κ.Α) τα οποία εμπόδιζαν την δυνατότητα να τεθεί εξ αρχής σε μόνιμη διαθεσιμότητα.
Έτσι σήμερα μετά από 2 χρόνια, η γνωμοδότηση αυτή του Ν.Σ.Κ δικαιώνει το συνάδελφο και ανοίγει την πόρτα για να αποκατασταθούν στο μέλλον ανάλογες περιπτώσεις.
Σε ότι αφορά την δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο συνάδελφος Λυκούργος προς την Ομοσπονδία μας μέσω της ευχαριστήριας επιστολής που δημοσίευσε, οφείλουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσουμε ότι ουδέποτε ειπώθηκε από τον Πρόεδρο ότι δεν ανήκουμε στο «Πυροσβεστικό Σώμα» όπως ο συνάδελφος αναφέρει. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι δεν ανήκουμε στο «Πυροσβεστικό Προσωπικό», γεγονός που παρουσιάζει δυσκολίες να γίνει δεκτό το αίτημα του συναδέλφου, λόγω του ασφαλιστικού μας φορέα Ι.Κ.Α που δεν προβλέπει καθεστώς μόνιμης διαθεσιμότητας.Η ειλικρινής άποψή μας αυτή επιβεβαιώθηκε και από τις ενέργειες Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας γι αυτό και προσέφυγαν στο Ν.Σ.Κ για την εξεύρεση λύσης.
Σε διαφορετική περίπτωση εάν ο Νόμος ήταν ξεκάθαρος δεν θα χρειαζόταν γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ και θα είχε διευθετηθεί εξ αρχής.
Επί της ουσίας του θέματος εκφράζουμε και πάλι την ικανοποίησή μας για τις θετικές εξελίξεις στο σημαντικό αυτό πρόβλημα του συναδέλφου και παρά την άποψή του δηλώνουμε ότι όποτε μας χρειαστεί θα είμαστε και πάλι παρόντες.
Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος           Ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος   Βλαχογεώργος Αλέξανδρος
Τηλ: 6974709262          Τηλ: 6972624450

Η απάντηση της συζύγου του συναδέλφου προς ΠΟΠΥΣΥΠ μέσω Facebook

Λόγω του ότι ο Λυκούργος δεν έχει καλή επικοινωνία θυμάστε Προέδρε Κε ΦΑΡΑΝΤΑΚΗ ότι μιλούσαμε μαζί,εάν διαψεύδετε τα λεγόμενά μου,ας γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να επιβεβαιωθεί η συνομιλία μας να αποδειχτεί ότι μου αναφέρατε ότι ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΠΕΝΤΑΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΤΙΚΗ και επειδή μιλούσαμε σε ανοιχτή ακρόαση υπάρχουν και τρείς μάρτυρες που άκουσαν την συνομιλία μας .
Επίσης να σας θυμίσω ότι για την επιστολή που σας έστειλε ο Κος Τόσκας δεν ενημερώθηκα από την Ομοσπονδία ως όφειλε να κάνει αλλά με ενημέρωσε η γραμματέας του Υπουργού.Όταν λοιπόν σας ενημέρωσα μου είπατε ότι δεν έχετε λάβει καμιά επιστολή που αποδείχτηκε τελικά ψευδής η απάντησή σας.
Όσο για την οικονομική βοήθεια ποτέ δεν αρνηθήκαμε ότι μας έδωσε το Ταμείο Αλληλοβοηθείας το ποσό των 3000 ευρώ στα 2 χρόνια του Γολγοθά μας,όπως επίσης δεν ξεχνώ ότι όταν το σωματείο της Μυτιλήνης έκανε έκκληση για οικονομική βοήθεια προς όλα τα σωματεία το δικό σας δεν μας έδωσε ούτε 1 ευρώ λέγοντάς μου ότι είναι πολύ άσχημα τα οικονομικά σας.
Επειδή λοιπόν έχουμε πάρα πολλά προβλήματα και μας έχετε βοηθήσει πάρα πολύ,δεν χρειαζόμαστε άλλη βοήθεια...να είστε καλά και να θυμάστε τι ακριβώς λέτε στις συνομιλίες σας.

Ευχαριστώ πολύ, ΒΑΜΒΟΥΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ-ΠΟΛΙΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ